Nákupný zoznam

Fantastický špenátový prívarok, veľmi jednoduchý RECEPT

06.04.2021 | Autor: Nela

Veľmi jednoduchý recept na fantastický špenátový prívarok so značkou Dobrá kuchyňa. Vyskúšajte.

Vynikajúci špenátový prívarok - rýchly recept pre celú rodinu

Prívarky sú veľmi obľúbené, pretože si ich môžete pripraviť aj v bezmäsitej verzii, pre mužské polovičky môžete pridať aj opečený špekáčik či klobásku. Skvelý obed či večera pre celú rodinu.

Traduje sa, že na zelený štvrtok by sme mali zjesť niečo zelené.

Špenát má nádhernú zelenú farbu, je veľmi zdravý, zelenina plná vitamínov a minerálov. Obsahuje obrovské množstvo vitamínu K, vitamíny A a C. Je bohatý nielen na vápnik, zinok, magnézium, je fantastickým antioxidantom. Samozrejme, čerstvý si zachováva najviac živín.

Pripravte si skvelý špenátový prívarok so značkou Dobrá kuchyňa. Určite si pochutíte.

Pripravili sme pre vás ako pripraviť zemiakový prívarok - vynikajúce zemiaky na kyslo

Ako jednoducho pripraviť špenátový prívarok

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Tepelná úprava: 20 minút
  • Počet porcií: 4

Najlepší špenátový prívarok, recept ako jednoducho pripraviť špenátový prívarok. Vyskúšajte úplne jednoduchý recept, ktorý zvládne aj každý začiatočník. Je veľmi chutný a zdravý.

Je vhodný aj pri bezlepkovej diéte, ak zvolíte na zahustenie Solamyl. Nech sa páči, inšpirujte sa. Dobrú špenátovú chuť so značkou Dobrá kuchyňa želáme.

Tip na prívarok z cukety fajnový cuketový prívarok, recept pre všetkých

Najlepší špenátový prívarok 

(Na 4 porcie)


Ingrediencie

  • 250-300 ml - mlieko
  • 2-3 strúčiky - cesnak
  • 1 štipka - kurkuma
  • 1 malá lyžička - Solamyl
  • 1 ks - cibuľa strednej veľkosti
  • 3 polievkové lyžice - maslo alebo olivový olej
  • 180-250 ml - šľahačková smotana 33%
Poslať ako nákupný zoznam



Fantastický špenátový prívarok, veľmi jednoduchý RECEPTAutor - Nela

Fantastický špenátový prívarok - postup receptu

Ingrediencie: 250 g čerstvého baby špenátu, 3 polievkové lyžice masla (olivového oleja), 1 ks cibuľa strednej veľkosti, 2-3 strúčiky cesnaku (podľa chuti) na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie - podľa chuti, 1 štipka kurkumy (pôsobí protizápalovo, je skvelá na kĺby) na smotanovú zálievku: 180-250 ml šľahačkovej smotany (podľa balenia), cca 250-300 ml mlieka (prípadne aj viac, podľa potreby), 1 polievková lyžica hladkej špaldovej (hladkej) múky - alebo podľa potreby pri bezlepkovej diéte zvolíme na zahustenie Solamyl rozmiešaný v troche vody (cca 1 malá lyžička, podľa potreby)

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Čerstvý baby špenát dôkladne umyjeme, osušíme a nakrájame na malé rezančeky. Ak čerstvý špenát nemáme, môžeme zvoliť aj špenát mrazený, 1 balenie.
  2. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno. Na masle ju orestujeme do sklovita, pridáme roztlačený cesnak, keď zavonia, pridáme aj pripravený nakrájaný špenát.
  3. Špenát chvíľu orestujeme, aby zvädol. Šľahačkovú smotanu, mlieko a múku dobre rozmiešame, prilejeme ku špenátu. Pridáme korenie a povaríme 10 minút.
  4. Smotanovú zálievku môžeme do prívarku aj precediť, aby sme nemali žiadne hrudky. Ak by bol prívarok príliš hustý, zriedime ho mliekom, keď riedky, zahustíme. 
  5. Pri bezlepkovej diéte zvolíme na zahustenie Solamyl. Špenátový prívarok podávame s vareným vajcom, volským okom, ale aj strateným vajíčkom podľa obľuby.

Tip Dobrej kuchyne: Špenátový prívarok si môžeme aj rozmixovať. Urobíme to tak, že zvädnutý špenát orestovaný s cibuľou rozmixujeme v sekáčiku, potom pridáme korenie a smotanovú zálievku. Špenátový prívarok bude ešte krémovejší.

Dobrú špenátovú chuť.

Vyskúšajte aj najlepší špenátový prívarok, top recept  portálu Ženyvmeste.sk

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty