Najlepšie domáce pirohy starej mamy. Vyskúšajte rokmi overený recept webu Dobrá kuchyňa.
Ak keď je príprava domácich pirohov časovo náročnejšia, výsledok stojí za to. Tradičná dobrota, ktorú obľubujú malí i veľkí.
Na sladko s lekvárom, tvarohom, ale aj na slano so zemiakovou, bryndzovou, ale aj kapustovou náplňou. Dobrú chuť vám prajeme.
Vybrali sme pre vás aj recept na domáce šišky bez kysnutia
Pirohy sú tradičné a veľmi obľúbené. Aj keď ich mnohí z nás kupujú v obchodoch mrazené, ale tie pravé domáce, vlastnoručne zlepované sú predsa len najlepšie.
Vyskúšajte náš recept na skvelé zemiakové, tvarohové, alebo lekvárové pirohy, určite si pochutíte. Dobrú chuť s našim receptom.
Vyskúšajte aj hrnčekový recept na skvelú ovocnú bublanina
(na cca 120 kusov)
Ingrediencie na cesto: 500 g polohrubá múka štipka soli podľa potreby vlažná voda plnka zemiaková: 3 ks zemiak strednej veľkosti 3 polievkové lyžice masla soľ mleté čierne korenie pažítka, kôpor (nemusí byť) plnka lekvárová: hustý lekvár (nie riedky), napr. slivkový na omastenie pirohov: 50 g maslo 1 ks cibuľa strednej veľkosti na vylepšenie pirohov: kyslá smotana, čerstvé bylinky
Tip pre vás
Tip Dobrej kuchyne: Domáce pirohy si môžeme pripraviť s rôznymi plnkami. Sladká tvarohová (tvaroh zmiešaný s cukrom), kapustová (kyslú alebo hlávkovú kapustu na cibuli podusíme, necháme odpariť vodu, dochutíme), bryndzová (bryndzu zmiešame s maslom), potešte svoje chuťové poháriky. Dobrú tradičnú chuť.
Vyskúšajte aj recept na najlepšie domáce pirohy plnené ako od babičky - kliknite
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.