Nákupný zoznam

Vynikajúci klasický vajíčkový šalát, jednoduchý RECEPT

01.11.2020

  • 5.0/5

Vynikajúci klasický vajíčkový šalát. Jednoduchý recept na obľúbený šalát so značkou Dobrá kuchyňa.

Najlepší vajíčkový šalát

Najlepší vajíčkový šalát so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte jednoduchý recept na klasický vajíčkový šalát, ktorý sa teší veľkej obľube.

Inšpirujte sa vynikajúci jednoduchý cviklový šalát, lahodný a chutný

Skvelý vajíčkový šalát, recept ako pripraviť vajíčkový šalát

  • Čas varenia vajec: 10 minút
  • Čas prípravy: 15 minút
  • Počet porcií: 4

Milujete jedlá z vajec? Čo tak si pripraviť domáci vajíčkový šalát s majonézou? Nech sa páči, inšpirujte sa. Tradičný vajíčkový šalát z dielne webu Dobrá kuchyňa.

Ak chcete šalát ľahší, pridajte iba dve lyžice majonézy či tatárskej omáčky zmiešané s kyslou smotanou alebo hustým bielym jogurtom.

Vynikajúci klasický vajíčkový šalát z dielne webu Dobrá kuchyňa. Želáme vám dobrú chuť.

Šalát zo zemiakov klasický zemiakový šalát s majonézou, tradičný a overený

Tradičný klasický vajíčkový šalát - jednoduchý a chutný

(Na 4 porcie)


Ingrediencie

  • 1 podľa chuti - soľ
  • 1 podľa chuti - mleté čierne korenie
  • 3-4 ks - kyslá uhorka strednej veľkosti
  • 1 podľa chuti - šťava z kyslých uhoriek
  • 1 podľa chuti - horčica
  • 8-10 ks - vajce uvarené natvrdo
  • 1 ks - menšia šalotka alebo červená cibuľa
  • 6 plná polievková lyžica - majonéza, tatárska omáčka, kyslá smotana alebo biely jogurt
Poslať ako nákupný zoznam

Vynikajúci klasický vajíčkový šalát, jednoduchý RECEPTAutor - Nela

Vynikajúci klasický vajíčkový šalát - postup receptu

Ingrediencie: 8 ks vajce uvarené natvrdo (8 väčších alebo 10 menších), 3-4 ks sterilizovaná uhorka strednej veľkosti (podľa chuti), 1 ks menšia cibuľa (najlepšie šalotka alebo červená cibuľa, majú jemnejšiu chuť), 6 plných polievkových lyžíc majonézy alebo tatárskej omáčky (aj viac, podľa chuti) - my sme zvolili na 2 polievkové lyžice tatárskej omáčky a 4 polievkové lyžice kyslej smotany, na odľahčenie na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, horčica - podľa chuti, šťava z kyslých uhoriek - podľa potreby, na dochutenie a zriedenie šalátu

Tip pre vás

[18-dielna jedálenská súprava Carine, tento týždeň si ju kúpilo 75 zákazníkov - kliknite

  1. Najprv si uvaríme vajcia na tvrdo. Do vody, v ktorej sa budú variť pridáme pol lyžičky sódy bikarbóny, budú sa tak lepšie lúpať. Varíme ich 10 minút od zovretia. Potom vodu vylejeme, vajcia ihneď ochladíme studenou vodou.
  2. Vajcia ošúpeme a pretlačíme cez sitko na zemiaky, môžeme ich aj nakrájať na mesiačiky. Cibuľu nakrájame nadrobno, kyslé uhorky na malé kocky. Pridáme aj majonézu, tatársku omáčku či biely jogurt, smotanu, ale aj korenie.
  3. Šalát dochutíme soľou, mletým čiernym korením, pridáme aj horčicu a šťavu z kyslých uhoriek. Šťava šalát nielen dochutí, zároveň ho aj zriedi. Všetko pridávame postupne, podľa chuti. Kyslé uhorky pridávame podľa obľuby.
  4. Ak si chceme pripraviť šalát ľahší, pridáme kyslú smotanu či hustý biely jogurt. Klasický vajíčkový šalát je samozrejme s majonézou alebo tatárskou omáčkou. Takto pripravený vajíčkový šalát uložíme do chladu zachladiť.

Tip Dobrej kuchyne: Klasický vajíčkový šalát môžeme konzumovať aj hneď. Ak ho však necháme v chlade odležať aspoň hodinu, bude oveľa chutnejší, pretože prejdú všetky chute. 

Dobrú vajíčkovú chuť.

Vybrali sme pre vás najlepší klasický vajíčkový šalát, top recept kuchyne portálu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče