Pripravte si chutný fazuľový prívarok, ktorý poriadne zasýti. S čerstvým chlebom a rozvoniavajúcim mäsom vytvorí chuť fazuľového prívarku dokonalú pochúťku.
Vedeli ste, že strukoviny patria ku najbohatším zdrojom bielkovín rastlinného pôvodu? Majú nízky obsah tukov, obsahujú zdraviu prospešnú vlákninu, rýchlo zasýtia, sú cenovo dostupné a navyše veľmi chutné
Minimálne pre tieto ich vlastnosti by sme ich mali do svojho jedálnička pridať aspoň raz týždenne. S dobrými receptami to nebude vôbec také ťažké...
Sedliacka fazuľová polievka, skúste overený recept.
Deň vopred prepláchneme fazuľu, ponoríme ju do vody na celú noc. Na druhý deň vodu vylejeme, fazuľu dáme do hrnca, zalejeme ju vodou, pridáme bobkový list, celé čierne a nové korenie a necháme variť do polomäkka (cca 1,5 hod.). Fazuľu nesolíme.
Zemiaky ošúpeme, nakrájame a pridáme ku fazuli. Cibuľu nakrájame na drobno a do zlatista orestujeme na masle. Poprášime ju hladkou múkou a spravíme svetlú zápražku. Zalejeme mliekom, rozmiešame dohladka. Záprašku prilejeme ku fazuli, až teraz osolíme a necháme prevariť.
Keď je prívarok dostatočne zahustený, odstavíme. Na koniec dochutíme octom a korením podľa chuti. Podávame s chlebom, mäsom (údené, fašírka, klobása) alebo volským okom.
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.