Pripravte si chutný fazuľový prívarok, ktorý poriadne zasýti. S čerstvým chlebom a rozvoniavajúcim mäsom vytvorí chuť fazuľového prívarku dokonalú pochúťku.
Vedeli ste, že strukoviny patria ku najbohatším zdrojom bielkovín rastlinného pôvodu? Majú nízky obsah tukov, obsahujú zdraviu prospešnú vlákninu, rýchlo zasýtia, sú cenovo dostupné a navyše veľmi chutné
Minimálne pre tieto ich vlastnosti by sme ich mali do svojho jedálnička pridať aspoň raz týždenne. S dobrými receptami to nebude vôbec také ťažké...
Sedliacka fazuľová polievka, skúste overený recept.
Deň vopred prepláchneme fazuľu, ponoríme ju do vody na celú noc. Na druhý deň vodu vylejeme, fazuľu dáme do hrnca, zalejeme ju vodou, pridáme bobkový list, celé čierne a nové korenie a necháme variť do polomäkka (cca 1,5 hod.). Fazuľu nesolíme.
Zemiaky ošúpeme, nakrájame a pridáme ku fazuli. Cibuľu nakrájame na drobno a do zlatista orestujeme na masle. Poprášime ju hladkou múkou a spravíme svetlú zápražku. Zalejeme mliekom, rozmiešame dohladka. Záprašku prilejeme ku fazuli, až teraz osolíme a necháme prevariť.
Keď je prívarok dostatočne zahustený, odstavíme. Na koniec dochutíme octom a korením podľa chuti. Podávame s chlebom, mäsom (údené, fašírka, klobása) alebo volským okom.
Radi by ste potešili vášho manžela pravým chlapským jedlom? Tip na skvelý bravčový guláš bez zásmažky, ktorý nikto nepokazí.
Pripravte výbornú sekanú doma! Z kvalitních surovín vám vznikne skvelá lahdôdka s chrumkavou kôrkou.
Pripravte si chutný fazuľový prívarok, ktorý poriadne zasýti. S čerstvým chlebom a rozvoniavajúcim mäsom vytvorí chuť fazuľového prívarku dokonalú pochúťku.
Ochutnali ste už tento výborný cuketový guláš? Kuracie mäso s cuketou na spôsob gulášu
Dobrá Kuchyňa vám prináša skvelý recept, pri ktorom využijete akékoľvek ovocie z vašej záhradky na vynikajúce ovocné koláče, ktorým nik neodolá.