Rozhodli ste sa pripraviť si kurací paprikáš? Suroviny sú jasné; paprika, cibuľka, kuracie mäso. Ako ale postupovať? Paprikáš má svoj overený postup prípravy.
Dobrá kuchyňa vám prináša fotorecept na pravý paprikáš z kuracieho mäsa aj s kosťami. Je to dôležité, vďaka nim budete mať šťavu ešte chutnejšiu, než by ste dosiahli varením samého mäsa.
Tajomstvo paprikáša však spočíva aj v príprave cibuľkovo-paprikového základu. Posmaží sa cibuľka na oleji, pridá sa červená mletá paprika a voda, prevrie sa to a následne sa môže dať dusiť mäso. Práve to je rozdiel v porovnaní s perkeltom, pri ktorom sa mäso ešte pre zaliatím vodou smaží.
V prípade kuracieho mäsa s kosťami je však vhodnejšie zvoliť postup paprikáša, keďže sa nám zaliate vodou krásne udusí. Skúste si uvariť podľa fotoreceptu Dobrá kuchyňa a isto si veľmi pochutíte. Výborná je aj živánska na plechu. A tu je pravá česká znojemská omáčka.
Máme pre vás aj overený recept na kuracie prsia na smotane - kliknite. Skúste aj český recept na domácu sekanú. Alebo aj recept na klasický stroganov.
(Pre 4 osoby)
Ingrediencie: 1 kg kuracieho mäsa s kosťami, 1 cibuľa, 1 KL mletej červenej papriky, soľ - podľa chuti, mleté čierne korenie - podľa chuti, 2 PL oleja, 2 PL múky.
Tip pre vás
Na oleji posmažíme na drobno nakrájanú cibuľku. Osolíme.
Pridáme červenú metú papriku a dôkladne premiešame.
Zalejeme vodou a necháme prevrieť. Pridáme čierne korenie.
Pridáme mäso a dusíme pod pokrievkou do zmäknutia (asi 50 min).
Mäso povyberáme a omáčku zahustíme múkou vymiešanou vo vode.
Vložíme späť mäso a už len krátko spolu prevrieme. Dobrú chuť. Máme aj recept na kuracie mäso na čínsky spôsob. Skúste aj naše staré slovenské recepty.
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk