Rozhodli ste sa pripraviť si kurací paprikáš? Suroviny sú jasné; paprika, cibuľka, kuracie mäso. Ako ale postupovať? Paprikáš má svoj overený postup prípravy.
Dobrá kuchyňa vám prináša fotorecept na pravý paprikáš z kuracieho mäsa aj s kosťami. Je to dôležité, vďaka nim budete mať šťavu ešte chutnejšiu, než by ste dosiahli varením samého mäsa.
Tajomstvo paprikáša však spočíva aj v príprave cibuľkovo-paprikového základu. Posmaží sa cibuľka na oleji, pridá sa červená mletá paprika a voda, prevrie sa to a následne sa môže dať dusiť mäso. Práve to je rozdiel v porovnaní s perkeltom, pri ktorom sa mäso ešte pre zaliatím vodou smaží.
V prípade kuracieho mäsa s kosťami je však vhodnejšie zvoliť postup paprikáša, keďže sa nám zaliate vodou krásne udusí. Skúste si uvariť podľa fotoreceptu Dobrá kuchyňa a isto si veľmi pochutíte. Výborná je aj živánska na plechu. A tu je pravá česká znojemská omáčka.
Máme pre vás aj overený recept na kuracie prsia na smotane - kliknite. Skúste aj český recept na domácu sekanú. Alebo aj recept na klasický stroganov.
(Pre 4 osoby)
Ingrediencie: 1 kg kuracieho mäsa s kosťami, 1 cibuľa, 1 KL mletej červenej papriky, soľ - podľa chuti, mleté čierne korenie - podľa chuti, 2 PL oleja, 2 PL múky.
Tip pre vás
Na oleji posmažíme na drobno nakrájanú cibuľku. Osolíme.
Pridáme červenú metú papriku a dôkladne premiešame.
Zalejeme vodou a necháme prevrieť. Pridáme čierne korenie.
Pridáme mäso a dusíme pod pokrievkou do zmäknutia (asi 50 min).
Mäso povyberáme a omáčku zahustíme múkou vymiešanou vo vode.
Vložíme späť mäso a už len krátko spolu prevrieme. Dobrú chuť. Máme aj recept na kuracie mäso na čínsky spôsob. Skúste aj naše staré slovenské recepty.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk
Skvelý recept z najzdravšej strukoviny s kari a kurkumou. Vyskúšajte ho tiež!