Rozhodli ste sa pripraviť si kurací paprikáš? Suroviny sú jasné; paprika, cibuľka, kuracie mäso. Ako ale postupovať? Paprikáš má svoj overený postup prípravy.
Dobrá kuchyňa vám prináša fotorecept na pravý paprikáš z kuracieho mäsa aj s kosťami. Je to dôležité, vďaka nim budete mať šťavu ešte chutnejšiu, než by ste dosiahli varením samého mäsa.
Tajomstvo paprikáša však spočíva aj v príprave cibuľkovo-paprikového základu. Posmaží sa cibuľka na oleji, pridá sa červená mletá paprika a voda, prevrie sa to a následne sa môže dať dusiť mäso. Práve to je rozdiel v porovnaní s perkeltom, pri ktorom sa mäso ešte pre zaliatím vodou smaží.
V prípade kuracieho mäsa s kosťami je však vhodnejšie zvoliť postup paprikáša, keďže sa nám zaliate vodou krásne udusí. Skúste si uvariť podľa fotoreceptu Dobrá kuchyňa a isto si veľmi pochutíte. Výborná je aj živánska na plechu. A tu je pravá česká znojemská omáčka.
Máme pre vás aj overený recept na kuracie prsia na smotane - kliknite. Skúste aj český recept na domácu sekanú.
(Pre 4 osoby)
Ingrediencie: 1 kg kuracieho mäsa s kosťami, 1 cibuľa, 1 KL mletej červenej papriky, soľ - podľa chuti, mleté čierne korenie - podľa chuti, 2 PL oleja, 2 PL múky.
Tip pre vás
Na oleji posmažíme na drobno nakrájanú cibuľku. Osolíme.
Pridáme červenú metú papriku a dôkladne premiešame.
Zalejeme vodou a necháme prevrieť. Pridáme čierne korenie.
Pridáme mäso a dusíme pod pokrievkou do zmäknutia (asi 50 min).
Mäso povyberáme a omáčku zahustíme múkou vymiešanou vo vode.
Vložíme späť mäso a už len krátko spolu prevrieme.
Dobrú chuť.
Recept vznikol v spolupráci s facebookovou stránkou Lopárik
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.