Nákupný zoznam

Babičkin kurací paprikáš, naozaj tradičný recept

13.06.2021 | Autor: Slávka

  • 4.0/5

Úplne klasický recept, no neskutočne dobrý kurací paprikáš. Vyskúšajte si ho pripraviť s dobrou kuchyňou.

Rozhodli ste sa pripraviť si kurací paprikáš? Suroviny sú jasné; paprika, cibuľka, kuracie mäso. Ako ale postupovať? Paprikáš má svoj overený postup prípravy.

Kurací paprikáš

Dobrá kuchyňa vám prináša fotorecept na pravý paprikáš z kuracieho mäsa aj s kosťami. Je to dôležité, vďaka nim budete mať šťavu ešte chutnejšiu, než by ste dosiahli varením samého mäsa.

Tajomstvo paprikáša však spočíva aj v príprave cibuľkovo-paprikového základu. Posmaží sa cibuľka na oleji, pridá sa červená mletá paprika a voda, prevrie sa to a následne sa môže dať dusiť mäso. Práve to je rozdiel v porovnaní s perkeltom, pri ktorom sa mäso ešte pre zaliatím vodou smaží.

V prípade kuracieho mäsa s kosťami je však vhodnejšie zvoliť postup paprikáša, keďže sa nám zaliate vodou krásne udusí. Skúste si uvariť podľa fotoreceptu Dobrá kuchyňa a isto si veľmi pochutíte.

Máme pre vás aj overený recept na kuracie prsia na smotane - kliknite

Ingrediencie na kurací paprikáš

(Pre 4 osoby)


Ingrediencie

  • 1 ks - cibuľa
  • 1 podľa chuti - soľ
  • 1 podľa chuti - čierne korenie mleté
  • 2 polievkové lyžice - hladká múka
  • 2 polievkové lyžice - rastlinný olej
  • 1 kávová lyžička - červená mletá paprika
  • 1 kg - kuracie mäso s kosťami
Poslať ako nákupný zoznam



Babičkin kurací paprikáš, naozaj tradičný recept

Babičkin kurací paprikáš, postup receptu

Ingrediencie: 1 kg kuracieho mäsa s kosťami, 1 cibuľa, 1 KL mletej červenej papriky, soľ - podľa chuti, mleté čierne korenie - podľa chuti, 2 PL oleja, 2 PL múky.

Tip pre vás

[Stále krájate cibuľu ručne? Ušetrite čas a použite krájač na cibuľu. Teraz v 50-percentnej ZĽAVE kúpite tu:]

1. Smaženie cibuľky

Na oleji posmažíme na drobno nakrájanú cibuľku. Osolíme.

2. Paprika

Pridáme červenú metú papriku a dôkladne premiešame.

3. Voda

Zalejeme vodou a necháme prevrieť. Pridáme čierne korenie.

4. Mäso

Pridáme mäso a dusíme pod pokrievkou do zmäknutia (asi 50 min).

5. Zahustenie

Mäso povyberáme a omáčku zahustíme múkou vymiešanou vo vode.

6. Dokončenie

Vložíme späť mäso a už len krátko spolu prevrieme.

Dobrú chuť.

Recept vznikol v spolupráci s facebookovou stránkou Lopárik

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty

Najnovšie jedlá a koláče

Aktuálne recepty