Nákupný zoznam

Najlepšie špenátové halušky, zdravý RECEPT

12.11.2020

  • 5.0/5

Najlepšie špenátové halušky. Zdravý recept na chutnú prílohu zo špenátu vám prináša vaša Dobrá kuchyňa.

Vynikajúce špenátové halušky, jednoduchý recept so špaldovou múkou

Domáce špenátové halušky sú veľmi obľúbené, pretože majú nádhernú farbu, sú aj výživné a zdravé.  Sú skvelé do polievok, výborné k dusenému mäsu na mnoho spôsobov, vynikajúce k rôznym omáčkam, predovšetkým smotanovým. Ak pridáte opražené maslo a tvaroh či brynzdu, máte úžasný obed či večeru bez mäsa. Nech sa páči, vyskúšajte. Najlepšie špenátové halušky so značkou Dobrá kuchyňa.

Bude sa hodiť aj smotanová omáčka  recept na super rýchlu smotanovú omáčku

Fantatické špenátové halušky, recept ako pripraviť halušky zo špenátu

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Počet porcií: 4-5 porcií

Najlepšie špenátové halušky. Jednoduchý recept, ktorý zvládne aj každý začiatočník. Varte s nami jednoducho a chutne. Varte s Dobrou kuchyňou.

Halušky zo špenátu zavárame do polievky cez haluškovač alebo ich malou lyžičkou vykrajujeme do požadovanej veľkosti. Špenátové halušky varíme 10 minút. Na ďalšie dochutenie môžeme pridať aj čerstvé bylinky, napríklad petržlenovú vňať, doplníme si aj vitamín C.

Vyskúšajte aj najlepšie kuracie prsia na smotane, vynikajúce aj so špenatovými haluškami

Vynikajúce špenátové halušky - výživné a zdravé

(4-5 porcií)


Ingrediencie

  • 1 podľa chuti - soľ
  • 1 podľa chuti - mleté čierne korenie
  • 3 ks - vajce
  • 3 plná hrsť - čerstvý špenát
  • 1 hrnček - acidko (kyslé mlieko)
  • 3 hrnčeky - hladká špaldová (hladká) múka
Najlepšie špenátové halušky, zdravý RECEPTAutor - Nela

Najlepšie domáce špenátové halušky - postup receptu

hrnček 200 ml

Ingrediencie: 3 plné hrste čerstvého špenátu, 3 ks vajce, 1 hrnček acidka (kyslého mlieka), 3 hrnčeky hladkej špaldovej (hladkej) múky - prípadne podľa potreby na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie - podľa chuti

  1. Do väčšieho hrnca dáme variť vodu. Špenát dôkladne umyjeme, osušíme, nakrájame na kúsky, špenát sa lepšie rozmixuje. Do misy rozklepneme vajcia, pridáme špenát.
  2. Vajcia so špenátom dôkladne rozmixujeme ponorným mixérom, prípadne v kuchynskom robote. Vznikne nám tekutý základ na prípravu domácich špenátových halušiek.
  3. Pridáme soľ a mleté čierne korenie podľa chuti. K tekutej špenátovej zmesi pridáme hladkú špaldovú alebo klasickú hladkú múku. Špaldová múka je však výživnejšia.
  4. Nakoniec pridáme aj acidko (kyslé mlieko), môžeme zvoliť aj kyslú smotanú či biely jogurt. Pridaním kyslého mlieka získajú špenátové halušky výbornú chuť, šťavnatosť.
  5. Cesto premiešame, ak je husté, pridáme kyslé mlieko, ak by bolo redšie, doplníme ďalšiu múku. Cesto by malo mať konzistenciu ako pri klasických haluškách.
  6. Do vriacej vody pridáme soľ a zavárame špenátové cesto cez haluškovač, môžeme aj cez sito na halušky. Keď voda opäť zovrie, varíme 10 minút, potom halušky scedíme.
  7. Špenátové halušky nepreplachujeme studenou vodou, ak ich ihneď podávame, pretože by sa nám ochladili. Stačí ich iba scediť, prípadne prepláchnuť horúcou vodou.

Tip Dobrej kuchyne: Domáce špenátové halušky sú vynikajúce do polievok, výborne ladia s rôznymi mäsovými či zeleninovými omáčkami. Sú fantastické s bryndzou alebo tvarohom.

Dobrú špenátovú chuť.

Inšpirujte sa receptom na najlepšie halušky z medvedieho cesnaku, recept webu Ženy v meste

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče