Domáce špenátové halušky sú veľmi obľúbené, pretože majú nádhernú farbu, sú aj výživné a zdravé. Sú skvelé do polievok, výborné k dusenému mäsu na mnoho spôsobov, vynikajúce k rôznym omáčkam, predovšetkým smotanovým. Ak pridáte opražené maslo a tvaroh či brynzdu, máte úžasný obed či večeru bez mäsa. Nech sa páči, vyskúšajte. Najlepšie špenátové halušky so značkou Dobrá kuchyňa.
Bude sa hodiť aj smotanová omáčka recept na super rýchlu smotanovú omáčku
Najlepšie špenátové halušky. Jednoduchý recept, ktorý zvládne aj každý začiatočník. Varte s nami jednoducho a chutne. Varte s Dobrou kuchyňou.
Halušky zo špenátu zavárame do polievky cez haluškovač alebo ich malou lyžičkou vykrajujeme do požadovanej veľkosti. Špenátové halušky varíme 10 minút. Na ďalšie dochutenie môžeme pridať aj čerstvé bylinky, napríklad petržlenovú vňať, doplníme si aj vitamín C.
Vyskúšajte aj najlepšie kuracie prsia na smotane, vynikajúce aj so špenatovými haluškami
(4-5 porcií)
hrnček 200 ml
Ingrediencie: 3 plné hrste čerstvého špenátu, 3 ks vajce, 1 hrnček acidka (kyslého mlieka), 3 hrnčeky hladkej špaldovej (hladkej) múky - prípadne podľa potreby na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie - podľa chuti
Tip pre vás
Tip Dobrej kuchyne: Domáce špenátové halušky sú vynikajúce do polievok, výborne ladia s rôznymi mäsovými či zeleninovými omáčkami. Sú fantastické s bryndzou alebo tvarohom.
Dobrú špenátovú chuť.
Inšpirujte sa receptom na najlepšie halušky z medvedieho cesnaku, recept webu Ženy v meste
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.