Recept na úžasný koláč s mrveničkou, ringlotami a trnkami, autorka receptu a foto: Kristýna
S končiacim sa letom začína sezóna oberania ovocia z našich záhradiek. Portál Dobrá Kuchyňa vám prináša skvelý recept, pri ktorom využijete akékoľvek ovocie z vášho sadu na vynikajúce koláče, ktorým nik neodolá.
V recepte na vynikajúci ovocný koláč s mrveničkou som použila ringloty a trnky z našej záhradky, vy môžete zvoliť akúkoľvek kombináciu. Ku kysnutým koláčom sa skvele hodia aj marhule alebo aj lekvár.
Tip na mrveničku: Aj keď sa držíte uvedeného množstva a mrvenička sa stále nedrobí, je potrebné pridať viac múky a cukru, vždy jednu polievkovú lyžicu cukru a jednu polievkovú lyžicu múky.
Ak ste doteraz nerobili kvások a cesto, nebojte sta, dajte sa do toho podľa nášho receptu a úžasný kysnutý koláč s ovocím sa podarí na výbornú aj vám. Uvidíte, urobíte radosť sebe aj všetkým blízkym.
Vyskúšajte aj ďalšie skvelé recepty na koláče z webu Ženy v meste.
(na 36 kúskov)
Ingrediencie: 0,5 kg hladkej múky, 250 ml polotučného mlieka, 2 ks vajcia, 5 polievkových lyžíc kryštáľového cukru, 1 kocka kvasníc, štvrť čajovej lyžičky soli, 125 ml stolového oleja, ringloty, trnky alebo iné ovocie podľa chuti
Mrvenička: 125 g Hery, 10 polievkových lyžíc kryštáľového cukru, 10 polievkových lyžíc polohrubej múky
Tip pre vás
Mlieko zahrejeme na teplotu ľudského tela. Pridáme cukor a rozdrobíme do neho droždie. Necháme nabehnúť cca 10 minút.
Múku preosejeme, pridáme vajco, soľ, olej a kvások.
Suroviny premiešame cca 10 minút vareškou alebo robotom a dáme kysnúť na 30 minút pod utierkou na teplé miesto. Po 30 minútach cesto premiešame a dáme kysnúť na 30 minút.
Medzitým ako nám kysne cesto, urobíme mrveničku. Do misky dáme heru, cukor a múku. Rukami miesime do tej doby, kým sa nám hmota nezačne drobiť medzi rukami.
Plech si vymastíme a natlačíme naň rukami cesto.
Na pripravené cesto dáme ovocie, kladieme jednu bobuľku vedľa druhej.
Na ovocie nasypeme rovnomerne mrveničku.
Koláč dáme do vopred vyhriatej rúry na 180 °C na 20 minút.
Tip na mrveničku: Aj keď sa držíte uvedeného množství a mrvenička sa stále nedrobí, je potřebné pridať viac múky a cukru, vždy jednu polievkovú lyžicu cukru a jednu polievkovú lyžicu múky.
Dobrú chuť!
Máme pre vás skvelý recept na kysnutý závin
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.