Nákupný zoznam

Najlepší kuskus s hráškom, jednoduchý recept

15.08.2022 | Autor: Denča

Ako ľahko a rýchlo pripraviť chutný kuskus s hráškom? Nechajte sa viesť receptom Dobrej Kuchyne!

Najlepší kuskus s hráškom, autorka receptu a foto: Denča

Ako ľahko a rýchlo pripraviť chutný kuskus s hráškom? Nechajte sa viesť receptom Dobrej Kuchyne!

Najlepší kuskus s hráškom, jednoduchý recept

  • Čas prípravy v min.: 15
  • Čas pečenia v min.: 10
  • Počet porcií: 4

Kuskus je univerzálna cestovina, ktorá sa hodí takmer ku všetkému. Pochádza zo severnej Afriky, kde je jednou zo základných potravín domácej kuchyne. 

Pri príprave sa kuskus vlastne nevarí, ale sa zaleje buď vriacou vodou alebou vývarom. Môžeme ho pripraviť ako hlavné jedlo, pridaním rôznych druhov zeleniny, alebo podľa nášho receptu aj ako chutnú prílohu ku mäsu či rybe. Ja som zvolila jednoduchý a chutný kuskus s hráškom.

Kuskus je tiež skvelou súčasťou šalátov a môžeme ním zahustiť dokonca aj polievku. Stojí za to, vyskúšať ho, navyše ušetrí kopec času v kuchyni. Dajte sa do jeho prípravy a neoľutujete!

Z dielne kuchyne Ženy v meste pre vás máme aj recept na skelý šalát z kuskusu

Najlepší kuskus s hráškom, jednoduchý recept

(na 4 porcie)


Ingrediencie

  • 1 polievková lyžica - olivový olej
  • 1 podľa chuti - korenie
  • 250 gramov - kuskus (najlepšie celozrnný)
  • 1 ks - jarná cibuľka
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepší kuskus s hráškom, jednoduchý recept

Najlepší kuskus s hráškom, jednoduchý recept - postup prípravy

Ingrediencie: olivový olej 1 polievková lyžica, korenie podľa chuti, kuskus (najlepšie celozrnný) 250 g, jarná cibuľka 1 ks, zelený hrášok 200 g, soľ podľa chuti, horúci vývar alebo voda 500 ml

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Príprava ingrediencií

V recepte je použitý celozrnný kuskus, sterilizovaný hrášok a horúca voda. Obvykle sa používa v pomere 1 diel kuskusu ku 2 dielom vody.

2. Osmažíme cibuľu a hrášok

Na olivovom oleji jemne osmažíme nakrájanú jarnú cibuľu, pridáme hrášok a smažíme asi minútu.

3. Pridáme kuskus a zalejeme

Vsypeme kuskus a hneď zalejeme horúcou vodu, osolíme a pridáme korenie. Použila som originál korenie na kuskus - obsahuje kurkumu (ktorá kuskus krásne zafarbí), petržlenovú vňať a ligurček. Varíme minútu, odstavíme a necháme prikryté približne 10 minút.

4. Premiešame

Na konci kuskus premiešame.

5. Podávame

Konzistencia kuskusu má byť sypká a nie zlepená.


Dobrú chuť!

Viete ako pripraviť dokonalú slovenskú ryžu? Vyskúšajte si náš recept

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty