Najlepší kuskus s hráškom, autorka receptu a foto: Denča
Ako ľahko a rýchlo pripraviť chutný kuskus s hráškom? Nechajte sa viesť receptom Dobrej Kuchyne!
Kuskus je univerzálna cestovina, ktorá sa hodí takmer ku všetkému. Pochádza zo severnej Afriky, kde je jednou zo základných potravín domácej kuchyne.
Pri príprave sa kuskus vlastne nevarí, ale sa zaleje buď vriacou vodou alebou vývarom. Môžeme ho pripraviť ako hlavné jedlo, pridaním rôznych druhov zeleniny, alebo podľa nášho receptu aj ako chutnú prílohu ku mäsu či rybe. Ja som zvolila jednoduchý a chutný kuskus s hráškom.
Kuskus je tiež skvelou súčasťou šalátov a môžeme ním zahustiť dokonca aj polievku. Stojí za to, vyskúšať ho, navyše ušetrí kopec času v kuchyni. Dajte sa do jeho prípravy a neoľutujete!
Z dielne kuchyne Ženy v meste pre vás máme aj recept na skelý šalát z kuskusu
(na 4 porcie)
Ingrediencie: olivový olej 1 polievková lyžica, korenie podľa chuti, kuskus (najlepšie celozrnný) 250 g, jarná cibuľka 1 ks, zelený hrášok 200 g, soľ podľa chuti, horúci vývar alebo voda 500 ml
Tip pre vás
V recepte je použitý celozrnný kuskus, sterilizovaný hrášok a horúca voda. Obvykle sa používa v pomere 1 diel kuskusu ku 2 dielom vody.
Na olivovom oleji jemne osmažíme nakrájanú jarnú cibuľu, pridáme hrášok a smažíme asi minútu.
Vsypeme kuskus a hneď zalejeme horúcou vodu, osolíme a pridáme korenie. Použila som originál korenie na kuskus - obsahuje kurkumu (ktorá kuskus krásne zafarbí), petržlenovú vňať a ligurček. Varíme minútu, odstavíme a necháme prikryté približne 10 minút.
Na konci kuskus premiešame.
Konzistencia kuskusu má byť sypká a nie zlepená.
Dobrú chuť!
Viete ako pripraviť dokonalú slovenskú ryžu? Vyskúšajte si náš recept
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.