Nákupný zoznam

Najlepšia dusená bravčová pečienka, rýchly recept

07.09.2022 | Autor: Kristýna

  • 5.0/5

Ak máte radi pečeň, dusená bravčová pečienka je ten nejlepší a najrýchlejší recept ako pripraviť chutný obed za pár minút.

Najlepšia dusená bravčová pečienka, autorka receptu a foto: Kristýna

Ak máte radi pečeň, dusená bravčová pečienka je ten nejlepší a najrýchlejší recept ako pripraviť chutný a sýty obed za pár minút. 

Najlepšia dusená bravčová pečienka, rýchly recept

  • Doba prípravy v min.: 10
  • Doba varenia v min.: 15
  • Počet porcií: 5-6 

Pripravte si obed, ktorým doplníte plnohodnotné bielkoviny, ale tiež železo, zinok a vitamín B12, ktorý je dôležitým vitamínom pre tvorbu krvi. Dusená bravčová pečienka je vhodná ako obed či večera, tak vo všedný ako aj vo sviatočný deň.

Do prípravy sa naozaj môže pustiť každý. Nakrájať pečienku, osmažiť cibuľku, ochutiť a podusiť pečienku nie je žiadna veľká veda.

Bračovú pečienku si nakrájajte tak ako vám najlepšie chutí, alebo sa vám páči, na kocky alebo rezance. Chutnú dusenú pečienku potom podávame s výbornou uvarenou ryžou.

Vyskúšajte aj ďalšie recepty na bravčové mäso z dielne portálu Ženy v meste.

Najlepšia dusená bravčová pečienka, rýchly recept

(na 5-6 porcií)


Ingrediencie

  • 4 ks - cibuľa
  • 2 polievkové lyžice - olej
  • 500 g - bravčová pečeň
  • 0,5 čajovej lyžičky - korenie
  • 0,5 čajovej lyžičky - soľ
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepšia dusená bravčová pečienka, rýchly recept

Najlepšia dusená bravčová pečienka - postup prípravy

Ingrediencie: 0,5 kg bravčovej pečienky, 4 ks cibule, 2 polievkové lyžice oleja, pol čajovej lyžičky korenia, pol čajovej lyžičky soli, pol čajovej lyžičky drvenej rasce

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Pripravíme pečienku

Pečeň umyjeme pod studenou vodou a a vysušíme ju utierkou. Nakrájame ju buď na rezance alebo kocky, podľa toho jako máme pečienku najradšej. Ja som si vybrala rezance.

2. Osmažíme cibuľu

Do hrnca dáme olej a na ňom osmažíme na jemno nakrájanú cibuľu cca 3-4 minúty.

3. Pečeň podusíme

K cibuli pridáme pripravenú pečienku a budeme pod pokrievkou dusiť 15 minút na miernom plameni.

4. Dochutíme

Pečeň ešte před dusením dochutíme korením a rascou. Na záver podľa chuti osolíme.

5. Servírujeme

Pečienku podávame s výbornou uvarenou ryžou.

Dobrú chuť!

Pripravte si skvelú varenú ryžu podľa nášho receptu

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty