Najlepšie banánové muffiny, overený rodinný recept. Autorka receptu a foto - Katarína
Banánové muffiny. Jednoduchý recept, ktorý budú vaše deti milovať.
Neviete čo spraviť so zrelými banánmi? Tieto muffiny sú vďaka nim jemné a vláčne a vy ich už nemusíte vyhadzovať do koša.
Recept je rýchly a na prípravu nepotrebujete žiadnu váhu. Alebo vyskúšajte náš recept na venčeky.
Máme pre vás aj základný recept na hrnčekové muffiny
(na 16 kúskov)
Ingrediencie: mlieko 1/2 hrnčeka, kryštálový alebo trstinový cukor 1/2 hrnčeka, perníkové korenie 2 malé lyžičky, maslo alebo kokosový olej 1/2 hrnčeka, horká čokoláda (aspoň 72 %) 100 g, zrelý banán 2 ks, hladká špaldová (hladká) múka 1 hrnček, vajce 1 ks, soľ štipka, jedlá sóda pol kávovej lyžičky.
Do kuchynského robota si dáme banány, vajce, cukor, perníkové korenie, jedlú sódu a soľ a dobre vymiešame kým sa nerozpustí cukor a nevznikne kompaktná masa.
Postupne pridávame pri nízkych otáčkach mlieko, olej a po lyžičkách múku. Zmes odstavíme a prisypeme na kúsky nakrájanú čokoládu a kešu orechy, tie primiešame už len s varechou.
Ak dáte len 1 banán získate presne 12 muffinov ale budú menej vláčne. Z tohto množstva naplníte cca 16 formičiek, záleží aj od veľkosti banánov či pridaných ingrediencií. Formičky plníme max 0,5cm od vrchu a dáme piecť do rúry na 15-20 minút na 180 stupňov Celzia.
Muffiny sú upečené ak majú krásne chrumkavú kôrku. Pre kontrolu môžte do nich pichnúť špáradlom, ak ostane suché tak sú hotové.
Dobrú chuť.
Máme pre vás aj recept na fantastické čokoládové muffiny webu Ženy v meste
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.