Nákupný zoznam

Banánové lievance s vločkami a čučoriedkami, skvelý RECEPT

12.06.2021 | Autor: Nela

Najlepšie banánové lievance s vločkami a čučoriedkami. Skvelý recept z dielne webu Dobrá kuchyňa.

Banánové lievance s čučoriedkami - recept bez múky

Najlepšie zdravé lievance s čučoriedkami? Nech sa páči. Úžasné lievance so značkou Dobrá kuchyňa. Sladké maškrtenie želáme.

Dobrá Kuchyňa pre vás denne pripravuje nové recepty, aby ste mohli svojej rodine pripraviť skvelé pochúťky. Myslíme na všetkých, aj tých, ktorí s varením a pečením iba začínajú. Dnes vám ponúkame jednoduchý recept na domáce lievance, ktoré sú veľmi výživné a zdravé, bez múky. Inšpirujte sa.

Fantastické banánové lievance s čučoriedkami, pochúťka pre celú rodinu

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Čas pečenia: 15 minút
  • Počet kusov: 24
  • Počet porcií: 3-4

Vyskúšajte aj recept na fantastické jablkové lievance s banánom a makom

Domáce lievance sú vynikajúce na raňajky, desiatu, olovrant, skvelé aj na výlety. Milujú ich deti, aj dospelí. Vyskúšajte tie najlepšie banánové lievance, ktoré si vaša rodina zamiluje.

Tip na úžasné palacinky recept na najlepšie klasické hrnčekové palacinky

Najlepšie banánové lievance s ovsenými vločkami - zdravé a fit

(Na 12 kusov)


Ingrediencie

  • 3 polievková lyžica - med
  • 1 malá lyžička - sóda bikarbóna
  • 1 podľa potreby - rastlinný olej
  • 1 malá lyžička - mletá škorica
  • 1 podľa chuti - medovka alebo mäta
  • 2 hrste - čučoriedky
  • 1 podľa chuti - kryštálový alebo trstinový cukor
  • 1,5-2 hrnček - pomleté ovsené vločky
Poslať ako nákupný zoznam



Banánové lievance s vločkami a čučoriedkami, skvelý RECEPTAutor - Nela

Banánové lievance s ovsenými vločkami a čučoriedkami - postup receptu

hrnček 250 ml

Ingrediencie: 3 ks zrelý banán, 3 ks vajce, 3 polievkové lyžice medu (môžeme zvoliť aj kryštálový či trstinový cukor), 1,5-2 hrnčeky mletých ovsených vločiek (podľa potreby, záleží to od veľkosti banánov a vajec), 1 malá lyžička mletej škorice, 1 malá lyžička sódy bikarbóny na pečenie lievancov: olej - podľa potreby na plnenie lievancov: 2 plné hrste čučoriedok, kryštálový alebo trstinový cukor - podľa potreby na konečné dozdobenie: medovka alebo mäta

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Zrelé banány rozmixujeme spolu s vajcami na kašu. Banány môžeme roztlačiť aj vidličkou. Lievance budú s kúskami banánov.
  2. Ovsené vločky si rozmixujeme na múku. Ovsenej múky do cesta pridáme toľko, aby nám vzniklo polotuhé cesto, nie príliš husté.
  3. K banánovo-vaječnej hmote pridáme med alebo cukor, potom postupne primiešame ovsenú múku. Nakoniec aj sódu bikarbónu.
  4. Cesto necháme odležať 5-10 minút, aby boli lievane pekne nadýchané. Kvalitnú panvicu si rozohrejeme, tak ju potrieme olejom.
  5. Panvicu môžeme zvoliť aj originál (na lievance, volské oká), ale aj klasickú. Lievance upečieme na rozohriatom oleji do zlatista.
  6. Z tejto dávky si upečieme približne 12 lievancov, záleží od ich veľkosti. Ak použijeme klasickú panvicu, lievance tvarujeme lyžicou.
  7. Čučoriedky umyjeme a ponorným mixérom rozmixujeme do kaše. Pridáme cukor podľa chuti. Vznikne nám chutná zdravá náplň. 
  8. Ak chceme konzistenciu džemu, rozmixované čučoriedky povaríme na miernom stupni cca 20 minút. Pripravíme ich však vopred.
  9. Lievance striedavo potierame čučoriedkovou náplňou. Dozdobíme ďalšími čučoriedkami a mätou, alebo medovkou, podľa fantázie.

Tip Dobrej kuchyne: Ak si kalórie nestrážime, banánové lievance polejeme roztopenou čokoládou, pridáme ešte šľahačku alebo zmrzlinu.

Sladké zdravšie maškrtenie.

Inšpirujte sa zdravé banánové lievance s ovsenými vločkami, recept portálu Ženyvmeste.sk

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty