Nákupný zoznam

Najlepšie kuracie prsia na smotane, RECEPT na skvelý obed

30.03.2020

  • 5.0/5

Najlepšie kuracie prsia na smotane, recept na skvelý obed. Vyskúšajte výborné kuracie na smotane podľa receptu portálu Dobrá Kuchyňa. Recept je overený domácim použitím.

Najlepšie kuracie prsia na smotane, recept na skvelý obed

Najlepšie kuracie prsia na smotane. Smotanové omáčky sa tešia veľkej obľube. K tomu cestoviny, parená knedľa, ale aj opekané zemiaky.

Vynikajúci a rýchly obed či večera. Inšpirujte sa receptom na skvelý obed webu Dobrá kuchyňa.

Vybrali sme pre vás aj recept na skvelé kuracie prsia so zeleninou a dusenou ryžou

Kuracie na smotane

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet porcií: 4

Pýtajú si vaše deti mäsko v bielej omáčke a cestovinku? Tak potom ste na správnom mieste. Najlepšie kuracie prsia na smotane, recept na skvelý obed pre celú rodinu.

Za pár minút si môžete pochutnávať. Prajeme vám dobrú chuť.

Vyskúšajte aj recept na šťavnaté ražniči z bravčového mäsa

Vynikajúce kuracie prsia na smotane

(Na 4 porcie)


Ingrediencie

  • 2,5 dl - mlieko
  • 1 ks - soľ
  • 500 g - kuracie prsia
  • 1 ks - stredná cibuľa
  • 1 ks - mleté čierne korenie
  • 1 ks - kurkuma
  • 1 ks - mletá červená paprika
  • 2 polievkové lyžice - hladká múka
  • 1 ks - drvená rasca
  • 2 polievkové lyžice - maslo
  • 1 ks - bobkový list
  • 200 ml - šľahačková smotana
Najlepšie kuracie prsia na smotane, RECEPT na skvelý obedAutor - Nela

Fantastické kuracie prsia na smotane - postup receptu

Ingrediencie: 500 g kuracie prsia, 2 polievkové lyžice masla (oleja), 1 ks cibuľa strednej veľkosti. Na smotanovú zátrepku: 1 ks šľahačková smotana (cca 200 ml), 2,5 dl mlieka (podľa potreby), 2 polievkové lyžice hladkej múky. Koreniny na dochutenie: mletá červená paprika, soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, kurkuma (pôsobí protizápalovo, výborná na kĺby), 1 ks bobkový list 

  1. Kuracie prsia (môžeme zvoliť aj mäso z vykostených kuracích stehien) umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kocky, môžeme aj rezance.
  2. Na masle orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme dve polievkové lyžice červenej papriky, premiešame, pridáme mäso a koreniny.
  3. Kuracie mäso ešte orestujeme, aby sa zatiahlo (mäso zbelie). Potom mäso prikryjeme a podusíme cca 5 minút, aby pustilo vlastnú šťavu.
  4. Mäso podlejeme horúcou vodou (2 dl) a pod pokrievkou ho dusíme do mäkka. V smotane a mlieku rozmiešame múku, aby neostali  hrudky.
  5. K zmäknutému mäsu primiešame smotanovú zátrepku. Omáčku varíme 10 minút, aby zhustla. Môžeme ju ešte zriediť mliekom, dochutiť.

Tip Dobrej kuchyne: Nemôžete múku (lepok)? Pridajte do zátrepky na zahustenie omáčky namiesto múky polievkovú lyžicu Solamylu. Najlepšie kuracie prsia na smotane pre všetkých. Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj recepty na skvelé jedlá s kuracím mäsom z kuchyne portálu Ženy v meste

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče