Nákupný zoznam

Jednoduchý cviklový šalát, lahodný a chutný RECEPT

12.10.2020

  • 5.0/5

Jednoduchý cviklový šalát, lahodný a chutný recept. Vyskúšajte výborný recept na zdravý šalát webu Dobrá Kuchyňa. Jednoducho a rýchlo si ho doma pripravíte.

Lahodný cviklový šalát s kyslou uhorkou a vajíčkom

Jednoduchý cviklový šalát, lahodný a chutný recept. Vyskúšajte výborný recept na zdravý šalát webu Dobrá Kuchyňa. Jednoducho a rýchlo si ho doma pripravíte.

Cvikla obsahuje mnoho prospešných vitamínov a živín, omladzuje a chráni pred rôznymi chorobami. Je vynikajúca aj na posilnenie imunity. Cviklu veľmi nemusíte? Pripravte si lahodný cviklový šalát podľa nášho receptu, ktorý si určite obľúbite.   

Pripravili sme aj recept na fantastický cestovinový šalát bez majonézy, fit verzia

Cviklový šalát

  • Čas prípravy:  10 minút
  • Počet porcií: 4

Jednoduchý cviklový šalát, ktorý je lahodný a veľmi chutný? Tak potom cviklový šalát podľa receptu Dobrej kuchyne. Vynikajúci zdravý šalát poteší každú návštevu. Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj recept na najlepšie cestoviny so zmaženou hlávkovou kapustou

Cviklový šalát - ingrediencie

(Pre 4 porcie)


Ingrediencie

  • 1 ks - soľ
  • 1 ks - mleté čierne korenie
  • 4 ks - cvikla
  • 2-3 ks - vajcia
  • 3 ks - kyslá uhorka strednej veľkosti
  • 3-4 polievkové lyžice ks - majonéza (hystá biely jogurt, alebo kyslá smotana)
  • 1 ks - šťava z kyslých uhoriek
Jednoduchý cviklový šalát, lahodný a chutný RECEPTAutor - Nela

Cviklový šalát s kyslou uhorkou a vajíčkom - postup receptu

Ingrediencie: 4 ks cvikla strednej veľkosti, 2 ks väčšie vajce (3 ks menšie), 3 ks kyslá uhorka strednej veľkosti, 3-4 polievkové lyžice majonézy (hustého bieleho jogurtu alebo kyslej smotany), na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, šťava z kyslých uhoriek.

  1. Najprv si uvaríme cviklu. Treba rátať s časom, na uvarenie cvikly potrebujeme takmer  hodinu. Vajcia uvaríme natvrdo. Varíme ich 10 minút od zovretia. Po uvarení necháme cviklu vychladnúť, uvarené vajcia vložíme do studenej vody.
  2. Po vychladnutí cviklu aj vajcia ošúpeme. Do väčšej misky na hrubšom strúhadle nastrúhame cviklu, kyslú uhorku, vajcia. Pridáme majonézu (jogurt, kyslú smotanu), dochutíme soľou, mletým čiernym korením, šťavou z kyslých uhoriek.
  3. Cviklový šalát s kyslou uhorkou a vajíčkom dôkladne premiešame, podľa potreby ešte dochutíme. Môžeme ihneď podávať. Keď ho dáme do chladu aspoň na 30 minút, bude oveľa chutnejší a lahodnejší, pretože prejdú všetky chute. 

Tip Dobrej kuchyne: Keď si cviklu uvaríme deň vopred, ušetríme si čas pri samotnej príprave cviklového šalátu. Do vody, v ktorej sa budú variť vajcia pridajme lyžičku sódy bikarbóny, budú sa ľahšie šúpať. 

Dobrú chuť. smiley

Vybrali sme pre vás recept na výborný zelerový šalát ako afrodiziakum

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče