Nákupný zoznam

Naj vajíčková pomazánka, jednoduchý RECEPT

16.09.2020

  • 5.0/5

Naj vajíčková pomazánka. Jednoduchý recept na obľúbenú vajíčkovú pomazánku so značkou Dobrá kuchyňa. Vyskúšajte.

Vynikajúca vajíčková pomazánka, recept na pomazánku z vajec

Fantastická vajíčková pomazánka. Nech sa páči, najlepší recept na pomazánku z vajec webu Dobrá kuchyňa. Naša vajíčková pomazánka chutí úžasne. Dobrú pomazánkovú chuť vám želáme.

Rozmýšľate nad lahodnou pomazánkou? Inšpirujte sa našou skvelou vajíčkovou. Príprava je rýchla a jednoduchá. Pomazánka z vajec je aj výživná a sýta. Domáca vajíčková pomazánka so značkou Dobrá kuchyňa.

Chutná pomazánka je výborná na raňajky či večeru, skvelá, keď máte oslavu, ale aj ak vás prekvapí návšteva. Pomazánku stačí iba natrieť na chlebík či pečivo, obložiť zeleninou. 

Vynikajúci recept na pomazánku tradičná oškvarková pomazánka s uhorkami

Najlepšia vajíčková pomazánka, ktorú musíte vyskúšať

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Čas varenia vajec: 10 minút
  • Počet porcií: 2-3

Domáce pomazánky sa tešia veľkej obľube, pretože sú bez zbytočných a škodlivých éčiek. Dnes vám Dobrá kuchyňa prináša novinku, najlepší recept na úžasnú vajíčkovú pomazánku.

Viete ako správne uvariť vajcia natvrdo? Od bodu varu ich varíme 8-10 minút, aby si zachovali pekný žĺtok. Pri dlhom varení môže mať zelenkavú farbu. Do vody k vareniu pridajte lyžičku sódy bikarbóny, po uvarení sa budú lepšie lúpať. 

Tip na skvelú pomazánku z cukety fantastická cuketová pomazánka, zdravá a chutná

Fantastická vajíčková pomazánka - rýchly domáci recept

(Na 2-3 porcie)


Ingrediencie

  • 1 podľa chuti - soľ
  • 1 podľa chuti - mleté čierne korenie
  • 125 g - maslo
  • 1 podľa chuti - horčica
  • 1 ks - menšia cibuľa
  • 4 ks - vajce uvarené natvrdo
Naj vajíčková pomazánka, jednoduchý RECEPTAutor - Nela

Ako jednoducho pripraviť vajíčkovú pomazánku - postup receptu

Ingrediencie: 4 ks väčšie vajce, 125 g zmäknuté maslo, 1 ks menšia cibuľa (najlepšie šalotka, červená cibuľa) na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, horčica

  1. Vajcia uvaríme natvrdo. Od bodu varu ich povaríme maximálne 10 minút. Potom ich dáme ihneď do studenej vody. Keď vychladnú, ošúpeme ich. 
  2. V mixéri si vajcia rozmixujeme spolu so zmäknutým maslom, pridáme aj ošúpanú cibuľu (šalotka alebo červená cibuľa majú oveľa  jemnejšiu chuť).
  3. Nakoniec ešte vajíčkovú pomazánku dochutíme soľou, mletým čiernym korením, aj horčicou, podľa chuti. Dobre premixujeme a môžeme podávať.
  4. Ak chceme vajíčkovú nátierku so štruktúrou, vajcia si roztlačíme vidličkou, pridáme maslo, ale aj nadrobno nakrájanú cibuľu. Spojíme a dochutíme.

Tip Dobrej kuchyne: Vajíčková pomazánka so zaujímavou chuťou? Pridajme nastrúhaný parmezán alebo čerstvé bylinky podľa obľuby.

Dobrú pomazánkovú chuť.

Vyskúšajte aj skvelú vajíčkovú nátierku s mrkvou, jednoduchý recept portálu Ženyvmeste.sk

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče