Nákupný zoznam

Šťavnaté fašírky, fit RECEPT na bleskové kuracie

13.11.2020

  • 5.0/5

Bleskové šťavnaté kuracie fašírky. Fit recept z dielne webu Dobrá Kuchyňa.

Štavnaté fašírky, od ktorých nepriberiete

Chcete svojej rodine pripraviť chutné kuracie fašírky? Mali by byť šťavnaté, na prípravu nenáročné? Nech sa páči. Ďalší overený fit recept so značkou Dobrá kuchyňa. Stačí si zaželať iba dobrú chuť.

Fašírky sa tešia veľkej obľube. Sú vynikajúce na výlety s chlebom, fantastické so zemiakovým šalátom, zemiakovou kašou, štuchanými zemiakmi. K tomu kyslá uhorka. Mňam, vynikajúca pochúťka.

Dnes vám Dobrá kuchyňa prináša jednoduchý recept na domáce kuracie fašírky, ktoré nie sú vyprážané, ale sú opekané na panvici v odľahčenej verzii.

Varte s nami jednoducho, zdravo a chutne, varte so značkou Dobrá kuchyňa.

Vyskúšajte aj recept na najlepší kurací steak z vykostených kuracích stehien

Jednoduché kuracie fašírky, ktoré sa oplatí vyskúšať

  • Čas prípravy: 30
  • Počet porcií: 4-5

Namiesto kuracieho mäsa môžeme zvoliť aj mäso morčacie, bravčové, ale aj pomleté hovädzie. Výber je iba na vás.

Jednoduché šťavnaté kuracie fašírky. Skvelý fit obed či večera pre celú rodinu. Pri fit verzii zvolíme čerstvý zeleninový šalát alebo obľúbenú dusenú zeleninu. Vynikajúco chutia so zemiakovou kašou, opekanými zemiakmi či hranolkami. Takto pripravená fašírka je vynikajúca aj do domáceho hamburgera.

Pripravili sme pre vás najlepší šťavnatý kurací hamburger, domáci recept

Fantastické grilované kuracie fašírky - jednoduché, rýchle, chutné

(Na 4-5 porcie)


Ingrediencie

  • 2-3 strúčiky - cesnak
  • 1 podľa chuti - mleté čierne korenie
  • 1 podľa chuti - kurkuma
  • 1 podľa chuti - mletá červená paprika
  • 1 podľa potreby - olej
  • 1 podľa chuti - drvená rasca
  • 1 ks - vajce
  • 1 ks - cibuľa strednej veľkosti
  • 600 g - pomleté vykostené kuracie stehná
Šťavnaté fašírky, fit RECEPT na bleskové kuracieAutor - Nela

Najlepšie šťavnaté kuracie fašírky - postup receptu

na porciu rátame cca 100-150 g surového mäsa

Ingrediencie: 600 g vykostené kuracie stehná, 2-3 strúčiky cesnaku (podľa chuti), 1 ks cibuľa strednej veľkosti, 1 ks vajce na dochutenie mäsa: mletá červená paprika, drvená rasca, kurkuma, mleté čierne korenie, soľ, prípradne iná obľúbená zmes korenia ostatné ingrediencie: olej na opekanie mäsa (podľa potreby)

  1. Kuracie mäso umyjeme, osušíme, pomelieme. Cibuľu nakrájame nadrobno, môžeme pomlieť. Pridáme vajce, cibuľu, prelisovaný cesnak, obľúbené korenie. Dôkladne premiešame.
  2. Grilovaciu panvicu potrieme olejom, dobre rozohrejeme. Ruky si namočíme v studenej vode a z pripraveného mletého mäsa vytvarujeme hrubšie placky. Položíme ich na panvicu a opekáme.
  3. Kuracie fašírky pečieme z každej strany cca 4 minúty, podľa potreby. Keď mäso do polovice zbledne, zo spodnej strany bude zlatistej farby, vtedy fašírky otočíme a dopečieme z druhej strany.
  4. Naše jednoduché kuracie fašírky sú šťavnaté, chutné, nie sú vôbec mastné. Jednoducho úžasné. Môžete si na nich pochutnávať bez výčitiek. Pridajte čerstvý zeleninový šalát  a máte fit obed, večeru.

Tip Dobrej kuchyne: Ak pomleté a dochutené kuracie mäso necháme v chlade postáť aspoň hodinu, najlepšie cez noc, kuracie fašírky získajú na vynikajúcej chuti.

Dobrú fašírkovú chuť.

Vybrali sme iba pre vás najlepšie grilované fašírky, top recept kuchyne portálu Ženy v meste
Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče