Nákupný zoznam

Výborná paradajková omáčka na cestoviny bez mäsa, vyskúšaný recept

21.11.2021 | Autor: Katarína

  • 5.0/5

Výživná omáčka bez mäsa obohatená o bielkoviny. Výborná paradajková omáčka na cestoviny bez mäsa, vyskúšaný recept webu DobráKuchyňa.sk.

Výborná paradajková omáčka na cestoviny bez mäsa, vyskúšaný recept. Autor receptu a foto - Katarína

Výživná omáčka bez mäsa obohatená o bielkoviny.

Výborná paradajková omáčka na cestoviny bez mäsa, recept

  • Čas prípravy v min.: 45
  • Čas pečenia v min.: 35
  • Počet porcií: 6

Máte chuť na ľahšiu verziu paradajkovej omáčky na cestoviny bez mäsa?  Nech sa páči, túto omáčku si zamilujete.

Máme pre vás aj recept ako pripraviť fantastickú paradajkovú omáčku bez múky

Ingrediencie na paradajkovú omáčku

(na 6 porcií)


Ingrediencie

  • 1 ks - cibuľa
  • 4 ks - cesnak
  • 2 kávové lyžičky - bazalka
  • 1 polievková lyžica - olivový olej
  • 1 kávová lyžička - mletá červená paprika
  • 1 PL - trstinový cukor
  • 400 g - cestoviny
  • 1 plechovka - kukurica
  • 700 ml - paradajkové pyré
  • 150 g - červená šošovica
  • 2 kávové lyžičky - oregano
  • 1 podľa chuti - strúhaný syr, ideálne parmezánového typu
  • 2 kávové lyžičky - soľ
  • 1 kávová lyžička - peper
  • 1 podľa chuti - melasa
  • 1 podľa chuti - provensálske korenie
Poslať ako nákupný zoznam



Výborná paradajková omáčka na cestoviny bez mäsa, vyskúšaný recept

Paradajková omáčka na cestoviny, postup receptu

Ingrediencie: cibuľa 1 ks, cesnak 4 ks, bazalka 2 kávové lyžičky, olivový olej 1 polievková lyžica, mletá červená paprika 1 kávová lyžička, trstinový cukor 1 PL, cestoviny 400 g, kukurica 1 plechovka, paradajkové pyré 700 ml, červená šošovica 150 g, oregano 2 kávové lyžičky, strúhaný syr, ideálne parmezánového typu podľa chuti, soľ 2 kávové lyžičky, peper 1 kávová lyžička, melasa podľa chuti, provensálske korenie podľa chuti.

1. Pripravíme si základ

Na panvici si orestujeme na olivovom oleji na drobno nakrájanú cibuľu a 2 strúčiky cesnaku.

2. Pridáme paradajkové pyré

Po orestovaní pridáme paradajkové pyré (môžu byť aj drvené paradajky) a pridáme soľ, peper, oregano, bazalku, mletú červenú papriku, trstinový cukor a melasu. Všetko dobre zamiešame a privedieme k varu.

3. Do paradajkovej omáčky prisypeme šošovicu

Keď máme zmes horúcu, prisypeme do nej červenú šošovicu a zamiešame. Necháme variť do zmäknutia približne 20 minút. Ak máme príliš husté pyré, dolejeme do omáčky horúcu vodu.

4. Pridáme kukuricu

Keď máme šošovicu zmäknutú a hustotu omáčky doladenú, pridáme do nej scedenú kukuricu z plechovky a zvyšné 2 strúčiky cesnaku. Ešte krátko spolu povaríme.

5. Uvaríme si cestoviny a podávame

Vo väčšom hrnci si necháme zovrieť vodu, pridáme do nej soľ a uvaríme obľúbené cestoviny podľa návodu na obale. Cestoviny servírujeme s omáčkou a nastrúhaným parmezánom.

Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj recept na fantastickú smotanovú omáčku na cestoviny

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty

Najnovšie jedlá a koláče

Aktuálne recepty