Výborná paradajková omáčka na cestoviny bez mäsa, vyskúšaný recept. Autor receptu a foto - Katarína
Výživná omáčka bez mäsa obohatená o bielkoviny.
Máte chuť na ľahšiu verziu paradajkovej omáčky na cestoviny bez mäsa? Nech sa páči, túto omáčku si zamilujete.
Máme pre vás aj recept na paradajkovú omáčku na cestoviny od žien v meste
(na 6 porcií)
Ingrediencie: cibuľa 1 ks, cesnak 4 ks, bazalka 2 kávové lyžičky, olivový olej 1 polievková lyžica, mletá červená paprika 1 kávová lyžička, trstinový cukor 1 PL, cestoviny 400 g, kukurica 1 plechovka, paradajkové pyré 700 ml, červená šošovica 150 g, oregano 2 kávové lyžičky, strúhaný syr, ideálne parmezánového typu podľa chuti, soľ 2 kávové lyžičky, peper 1 kávová lyžička, melasa podľa chuti, provensálske korenie podľa chuti.
Na panvici si orestujeme na olivovom oleji na drobno nakrájanú cibuľu a 2 strúčiky cesnaku.
Po orestovaní pridáme paradajkové pyré (môžu byť aj drvené paradajky) a pridáme soľ, peper, oregano, bazalku, mletú červenú papriku, trstinový cukor a melasu. Všetko dobre zamiešame a privedieme k varu.
Keď máme zmes horúcu, prisypeme do nej červenú šošovicu a zamiešame. Necháme variť do zmäknutia približne 20 minút. Ak máme príliš husté pyré, dolejeme do omáčky horúcu vodu.
Keď máme šošovicu zmäknutú a hustotu omáčky doladenú, pridáme do nej scedenú kukuricu z plechovky a zvyšné 2 strúčiky cesnaku. Ešte krátko spolu povaríme.
Vo väčšom hrnci si necháme zovrieť vodu, pridáme do nej soľ a uvaríme obľúbené cestoviny podľa návodu na obale. Cestoviny servírujeme s omáčkou a nastrúhaným parmezánom.
Dobrú chuť.
Vyskúšajte aj recept na fantastickú smotanovú omáčku na cestoviny
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.