Nákupný zoznam

Jednoduchá kuracia polievka so zeleninou, top RECEPT

09.12.2020 | Autor: Nela

Jednoduchá kuracia polievka so zeleninou. Top recept z dielne webu Dobrá kuchyňa. Prajeme vám dobrú chuť.

Jednoduchá a chutná kuracia polievka, ktorú si zamilujete

Skvelá kuracia polievka so zeleninou. Jednoduchý a výživný recept z dielne webu Dobrá kuchyňa. Rýchla polievka, ktorá je nielen chutná, ale aj výdatná. Našu polievku si určite obľúbite. Dobrú chuť vám želáme.

Fantastická polievka z kuracích pŕs - rýchla, jednoduchá, výbornej chuti

  • Čas prípravy: 50 minút
  • Počet porcií: 5-6

Vybrali sme pre vás recept super rýchla polievka zo zeleného hrášku s krupicovými haluškami

Polievky sa tešia veľkej obľube, pretože zahrejú a zasýtia. Sú úžasné na obed, ale aj na večeru. Inšpirujte sa našou novinkou, výbornou polievkou z kuracích pŕs so zeleninou, ktorá vám určite zachutí.

Zeleninu môžete do polievky nakrájať, môžete ju povariť aj v celku. Ak zeleninu nakrájate, polievku môžete naberať rovno z hrnca. Stačí uvariť obľúbenú cestovinu. Ako vložku do kuracej polievky môžete zvoliť aj krupicové halušky. Recept na chutné krupicové halušky nájdete tiež v našej ponuke. Jednoducho a chutne so značkou Dobrá kuchyňa.

Ako pripraviť krupicové halušky do polievky výživné krupicové halušky zo špaldovej krupice

Super rýchla polievka z kuracích pŕs - recept nielen pre deti

(Na 5-6 porcií)


Ingrediencie

  • 1 strúčik - cesnak
  • 2 ks - kuracie prsia
  • 1/2 ks - petržlen
  • 2 ks - mrkva strednej veľkosti
  • 1 menší kus - pór alebo cibuľa
  • 1 malý kúsok - zeler
Poslať ako nákupný zoznam



Jednoduchá kuracia polievka so zeleninou, top RECEPTAutor - Nela

Jednoduchá kuracia polievka so zeleninou - postup receptu

Ingrediencie na polievku: 2 ks kuracie prsia (cca 250 g), 2 ks mrkva strednej veľkosti, 1/2 petržlenu strednej veľkosti, 1/4 kalerábu, kúsok póru alebo 1 ks menšia cibuľa, malý kúsok zeleru, 1 strúčik cesnaku (aj viac, podľa chuti, môžeme aj vynechať), 1 polievková lyžica masla, 2 l voda na dochutenie polievky: soľ, 4 guličky celého čierneho korenia, vegeta (ak používate) na dozdobenie a doplnenie vitamínu C: petržlenová vňať - podľa chuti

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Kuracie prsia dobre umyjeme, osušíme, nakrájame na menšie kocky. Do väčšieho hrnca pridáme vodu a kuracie kocky. Necháme zovrieť. Bielkoviny sa zrazia, penu dôkladne pozbierame, aby bol kurací vývar číry.
  2. Zeleninu očistíme a umyjeme. Mrkvu, petržlen, kaleráb, zeler nakrájame do polievky na menšie kocky alebo pridáme rozpolenú. Cibuľu, pór môžeme rozpoliť, strúčik cesnaku necháme celý (môžeme vynechať).
  3. Dochutíme soľou, čiernym korením, vegetou, ak ju používate. Pridáme aj maslo, polievku zjemní, urobí pekné očká. Kuraciu polievku varíme na jemnom stupni cca 40 minút, pokiaľ mäso a zelenina nebudú mäkké.
  4. Ak by bola polievka príliš hustá, môžeme ju zriediť ďalšou vodou. Kuraciu polievku podávame s uvarenou cestovinou (napr. rezance, písmenká a pod.). Môžeme pridať aj nakrájanú petržlenovú vňať kvôli vitamínu C.

Tip Dobrej kuchyne: Do našej kuracej polievky môžete pridať ľubovoľnú obľúbenú zeleninu. Skvelú a chutnú polievku máte za pár minút na stole.

Dobrú polievkovú chuť.

Vyskúšajte aj rýchla a chutná kuracia polievka so zeleninou, skvelý recept portálu Ženyvmeste.sk

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty