AMC
Nákupný zoznam

Vynikajúce krémové kuracie rizoto, overený recept

16.05.2021 | Autor: Slávka

Overený recept na vynikajúce krémové kuracie rizoto. Pripravte si skvelé a chutné rizoto podľa receptu portálu DobráKuchyňa.sk

Stačí pár trikov a skvelé krémové rizoto sa vždy podarí. Overený recept na vynikajúce krémové kuracie rizoto. Pripravte si skvelé a chutné rizoto podľa receptu portálu DobráKuchyňa.sk

Krémové kuracie rizoto, overený recept

Rizoto môže mať niekoľko nedostatkov; ryža príliš rozvarená, mäso neodvarené, zelenina ešte chrumká. Nemusí však, pokiaľ dodržíte overený postup.

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Čas tepelnej úpravy: 1 hod, 10 minút
  • Počet porcií: 4

Všetko je to o správnom načasovaní a pridávaní potrebného množstva vody. Dá sa uvariť ho do mäkka, krémova a chutne, s použitím zopár základných ingrediencií.

Dobrá kuchyňa vám ponúka osvedčený fotorecept na vynikajúce krémové kuracie rizoto.  Skúste si podľa neho uvariť krok po kroku a zistíte, aké je to jednoduché.

Vyskúšajte bolonské špagety, alebo aj recept na pravé talianske krémové rizoto webu Ženyvmeste.sk A rovnako máme aj šťavnaté bravčové karé. A je tu aj naša čína. Máme aj recept na kuracie mäso na čínsky spôsob.

Rizoto z kuracích stehien, krémové - ingrediencie

(na 4 porcie)


Ingrediencie

  • 1 štipka - mletá červená paprika
  • 3 polievkové lyžice - rastlinný olej
  • 1 ks - väčšia cibuľa
  • 200 g - guľatozrnná ryža
  • 500 g - kuracie mäso
  • 300 g - Rôzna zelenina: mrkva, petržlen, hrášok, fazuľkové struky
Poslať ako nákupný zoznam



Vynikajúce krémové kuracie rizoto, overený recept

Výborné krémové kuracie rizoto, overený recept

Ingrediencie: (na 4 porcie): 1 veľká cibuľa (môže byť aj červená), štipka červenej mletej papriky, 200 g guľatozrnnej ryže, 500 g kuracieho mäsa, ideálne zo stehien aj s kosťami, rôzne druhy zeleniny: mrkva, petržlen, hrášok, fazuľkové struky (spolu asi 300 g), soľ - podľa chuti, mleté čierne korenie - podľa chuti, 3 PL oleja, 50 g masla.

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Začneme smažením cibule na oleji do zlatista. Počas smaženia sme dali soľ.
  2. Pridáme červenú mletú papriku a hneď aj mäso nakrájané na kocky, tiež to s kosťami (ide o prvý trik: ak sa dusí mäso aj s kosťami, pustí viac chuti). Tiež čierne korenie. Zalejeme len takým množstvom vody, aby bolo akurát ponorené. Prikryjeme pokrievkou a dusíme 30 minút.
  3. Nasleduje zelenina, nakrájaná na kocky a dusíme ďalších 20 minút pod pokrievkou.
  4. A už dávame azda najdôležitejšiu ingredienciu do rizota – premytú ryžu. Zalejeme takým množstvom vody, aby bola centimeter nad tuhým podielom v hrnci (druhý trik, takto sa ryža ideálne uvarí). Opäť prikryjeme pokrievkou a dáme tomu ďalších 12 minút. Následne už rizoto môžeme vypnúť, necháme ho však ešte bez premiešania dôjsť pod pokrievkou asi 5 minút.
  5. Nasleduje tretí trik na ceste ku krémovému rizotu, opatrne vmiešame maslo. Ak treba ešte dochutíme soľou a korením a môžeme podávať.

Dobrú chuť. Skúste aj český recept na domácu sekanú.

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty