Nákupný zoznam

Skvelé vínové koláčiky, RECEPT ako pripraviť vínové pečivo

13.12.2020 | Autor: -

  • 5.0/5

Skvelé vínové koláčiky. Jednoduchý recept ako pripraviť vínové pečivo na sladko aj slano so značkou Dobrá kuchyňa.

Tradičné vínové koláčiky - sladká i slaná verzia

Skvelé vínové koláčiky, recept ako pripraviť vínové pečivo na sladko i slano. Nech sa páči. Vynikajúce vianočné pečivo so značkou Dobrá kuchyňa. 

Suché drobné pečivo k Vianociam patrí. Môžete si ho pripraviť v predstihu, pretože dlho vydrží. Naše vínové koláčiky sú bez vajca, v zdravšej verzii so špaldovou múkou, ktorá je výživnejšia. Upečte si s nami fantastické vínové koláčiky na sladko i slano. Vianočné pečenie so značkou Dobrá kuchyňa.

Recept overený rokmi najlepšie linecké koláčiky, ktoré chutia božsky

Fantastické vínové koláčiky, veľmi obľúbený recept

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Čas pečenia: 12 minút
  • Počet kusov: cca 240 ks (podľa veľkosti)

Najlepšie vínové pečivo, sladké i slané koláčiky, recept originál z dielne webu Dobrá kuchyňa. Vyskúšajte náš overený recep na vynikajúce vianočné pečivo, ktoré si môžete upiecť už teraz.

Dobrá kuchyňa si pre vás pripravila obľúbený recept na vianočné vínové pečivo, ktoré chutí neodolateľne. Slaná verzia vínových koláčov je vhodná aj pre diabetikov, pretože sú bez cukru.

Recept na vynikajúce vianočné medovníky hneď mäkké špaldové medovníčky, ktoré si zamilujete

Vínové pečivo, recept ako pripraviť obľúbené vínové koláčiky

(Na 240 ks)


Ingrediencie

  • 3 ks - vanilínový cukor
  • 300 g - hladká špaldová (obyčajná) múka
  • 7 polievková lyžica - suché biele víno
  • 1 kopcovitá polievková lyžica - práškový cukor alebo pomletý trstinový cukor
  • 250 g - maslo alebo Palmarín
Poslať ako nákupný zoznam



Skvelé vínové koláčiky, RECEPT ako pripraviť vínové pečivoAutor - Nela

Najlepšie vínové pečivo na sladko i slano - postup receptu

Ingrediencie na vínové pečivo (sladká aj slaná verzia): 300 g hladká špaldová (hladká) múka, 250 g masla alebo Palmarínu, 7 polievkových lyžíc suchého bieleho vína na obaľovanie vínového pečiva (sladká verzia): 3 ks vanilínový cukor, kopcovitá polievková lyžica práškového cukru alebo pomletého trstinového cukru

Tip pre vás

[Stále krájate cibuľu ručne? Ušetrite čas a použite krájač na cibuľu. Teraz v 50-percentnej ZĽAVE kúpite tu:]

  1. Cesto na vínové koláčiky musí aspoň 4 hodiny postáť, takže si ho pripravíme skôr, aj deň predtým. Maslo nastrúhame na strúhadle, pridáme víno a hladkú špaldovú múku. Vymiesime cesto, uložíme do chladu.
  2. Cesto vyberieme a necháme trošku zmäknúť. Rozdelíme ho na dva bochníčky a na doske posypanej  múkou vyvaľkáme plát o hrúbke 3 mm. Vykrajujeme menšie  tvary - hviezdičky, kvietočky, srdiečka či kolieska.
  3. Malé kúsky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie (vymastený tukom - maslom alebo olejom) a pečieme cca 12 minút pri teplote 170 oC. Z tejto dávky si upečieme 2-3 plechy pečiva, záleží od veľkosti.
  4. Ešte teplé vínové koláčiky obaľujeme v zmesi cukru (vanilkového a práškového, prípadne pomletého trstinového). Pri slanej verzii cukor vynecháme, pečivo neobaľujeme. Bez cukru je vhodné aj pre diabetikov.
  5. Vínové koláčiky sú veľmi chutné aj sladké, ale aj slané. Koláčiky skladujeme uzavreté v dóze. Vydržia naozaj veľmi dlho, môžete si ich upiecť už teraz, v predstihu. Prípravu zvládne aj každý začiatočník, vyskúšajte.

Tip Dobrej kuchyne: Vínové koláčiky si môžete upiecť trošku väčších tvarov a potom spájať obľúbeným hustejším džemom alebo lekvárom. Úžasná dobrota.

Vianočné maškrtenie želáme.

Vybrali sme pre vás najlepšie vínové pečivo, na sladko aj slano, top recept kuchyne portálu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče