AMC
Nákupný zoznam

Najlepšie šošovicové fašírky, overený recept

01.11.2021 | Autor: Andrea

Najlepšie šošovicové fašírky, overený recept ako si doma pripraviť skvelé fašírky zo šošovice. Vyskúšajte novinku webu Dobrá kuchyňa.

Najlepšie šošovicové fašírky, overený recept. Autorka receptu a foto - Andrea

Najlepšie šošovicové fašírky, overený recept ako si doma pripraviť skvelé fašírky zo šošovice. Vyskúšajte novinku webu Dobrá kuchyňa.

Šošovicové fašírky, overený recept

  • Čas prípravy v minútach - 15
  • Čas pečenia/varenia v minútach - 35
  • Počet porcií - 4
  • Autor jedla - Andrea 3

Pokiaľ chcete odľahčiť svoj jedálniček od mäsa, vyskúšajte túto vegetariánsku alternatívu – fašírky zo šošovice.

Aký druh šošovice zvolíte je na vás, myslite však na prípadné namáčanie.

V recepte nájdete šošovicu červenú, ktorú namáčať nemusíte, stačí ju pár minút povariť.

Vyskúšajte aj recept na prívarok z červenej šošovice, super rýchly recept

Ingrediencie na šošovicové fašírky

(na 4 porcie)


Ingrediencie

  • 4 strúčiky - cesnak
  • 4 polievkové lyžice - olivový olej
  • 80 g - vlašské orechy
  • 2 ks - šalotka alebo červená cibuľa strednej veľkosti
  • 150 g - červená šošovica
  • 2 ks - vajcia
  • 1 podľa chuti - čierne korenie
  • 100 g (alebo inej akú máte) - ovsená múka
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepšie šošovicové fašírky, overený recept

Najlepšie šošovicové fašírky, overený recept

Ingrediencie: 150 g červenej šošovice v surovom stave, 80 g vlašské orechy, 2 šalotky (alebo iné cibule), 4 strúčiky cesnaku, 2 vajcia, 100 g ovsenej múky (alebo inej akú máte), 4 PL olivového oleja, soľ, čierne korenie, lahôdková paprika.

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Opečieme si orechy

Ako prvé začneme na miernom plameni opekať vlašské orechy zhruba 7-10 minút. Môžeme použiť orechy aké máme radi. Dodajú fašírkam výbornú chuť. Dávame pozor, aby sa nepripálili, ale len jemne opiekli – budú chutnejšie a aromatickejšie.

2. Prepláchneme šošovicu

Kým sa orechy opekajú, poriadne prepláchneme 150 g červenej šošovice.

3. Uvaríme si šošovicu

Následne dáme šošovicu variť, stačí jej 5 minút. Ak sa mierne rozvarí, nevadí, budú sa z nej ľahšie formovať samotné fašírky.

4. Rozmrvíme si ich v mažiari

Keď sú orechy opečené, vysypeme si ich z panvice na dosku na krájanie. Krájame ich však až keď vychladnú. Môžeme ich rozmrviť aj v mažiari, je to rýchlejšie a praktickejšie.

5. Šošovicu opäť predpláchneme

Uvarenú šošovicu opäť prepláchneme.

6. Zmiešame v miske

Následne si všetky ingrediencie zmiešame v miske. Šalotku alebo cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak prelisujeme, orechy nasekáme, okoreníme, pridáme olej, vajcia a múku. Ovsenú múku si pripravíme tak, že rozmixujeme vločky. (Prípadne použite vami preferovanú múku.)

7. Tvarujeme guličky

Z tohoto množstva vytvorte guličky. Vytvoríte tak 14-16 ks. Rozložíme ich na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie.

8. Upečieme

Dáme piecť na 160 stupňov, na horkovzduch.

9. Servírujeme so zemiakmi a dressingom

Fašírky sú hotové po 30 minútach pečenia. Podávame so zemiakmi, jogurtovým dressingom alebo ochuteným zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť!  Alebo recept na vegetariánske fašírky. Máme pre vás aj recept na jednoduchú krémovú polievku z červenej šošovice

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty