Nákupný zoznam

Tie najlepšie teľacie fašírky, jemné a šťavnaté

31.07.2022 | Autor: Slávka

Recept na najlepšie teľacie fašírky, jemné a šťavnaté.

Najlepšie teľacie fašírky, jemné a šťavnaté. Autorka receptu a foto - Slávka

Fašírky sú jedlom, ktoré sa traduje už dlhé roky. Klasicky sa robia z bravčového mäsa, no ak sa rozhodnete trošku experimentovať, neoľutujete. Skúste si napríklad pripraviť teľacie fašírky.

Teľacie fašírky najlepšie

Ak si pri fašírkach zvolíte teľacie mäso, budete príjemne prekvapení, akú čistú, jemnú a šťavnatú chuť ste získali. Určite treba cesnak aj cibuľu do nich nastrúhať, aby tieto dochucovadlá nijak špeciálne nevytŕčali.

Teľacie mäso má však svoje špecifikum, takže je dobré doladiť ho strúhaným syrom, ktoré pridáte do mäsovej zmesi. Teľacie fašírky budú ešte zaujímavejšie.

  • Čas prípravy v min.: 80
  • Čas pečenia v min.: 45
  • Počet porcií: 10

Fašírky sa dajú robiť buď tak, že si ich obalíme v strúhanke a smažíme zvlášť na panvici alebo ich všetky spolu pečieme na vymastenom plechu. Odporúčame druhý spôsob, sú veľmi chutné a navyše aj zdravšie.

(na 10 porcií)


Ingrediencie

  • 1 ks - cibuľa
  • 5 polievková lyžica - strúhanka
  • 4 ks - strúčik cesnaku
  • 1 dcl - plnotučné mlieko
  • 4 ks - biele toastové pečivo
Poslať ako nákupný zoznam



Tie najlepšie teľacie fašírky, jemné a šťavnaté

Teľacie fašírky, postup receptu

Ingrediencie: 1 cibuľa, 5 polievkových lyžic strúhanky, 4 strúčiky cesnaku, 1 dcl plnotučného mlieka, 1 kg mletého mäsa, 100 g / hrsť strúhaný syr, 4 ks vajec, 50 g masti, 1 KL čierneho mletého korenia, 1 KL soli, 4 ks bieleho toastového pečiva.

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Pečivo

Pečivo si natrháme na menšie kúsky a zalejeme mliekom. Necháme rozmočiť.

2. Vymastenie

Plech sa vymastíme masťou.

3. Mäsová zmes

Mäsom pomelieme, pridáme soľ, korenie, nastrúhanú cibuľu, cesnak aj syr.

4. Dokončenie

Pridáme ešte vajcia, namočené pečivo.

5. Miesenie

Mäsovú zmes dôkladne zmiesime.

6. Fašírky

Zo zmesi vytvárame menšie guľky, ktoré ešte obalíme v strúhanke a pečieme na 200 stupňov asi tri štvrte hodiny.

Dobrú chuť. Ak by ste hľadali recept na kuraciu cigánsku pečienku, tak tu je. Skúste aj recept na šťavnaté fašírky v rúre.

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty