Najlepšie teľacie fašírky, jemné a šťavnaté. Autorka receptu a foto - Slávka
Fašírky sú jedlom, ktoré sa traduje už dlhé roky. Klasicky sa robia z bravčového mäsa, no ak sa rozhodnete trošku experimentovať, neoľutujete. Skúste si napríklad pripraviť teľacie fašírky.
Ak si pri fašírkach zvolíte teľacie mäso, budete príjemne prekvapení, akú čistú, jemnú a šťavnatú chuť ste získali. Určite treba cesnak aj cibuľu do nich nastrúhať, aby tieto dochucovadlá nijak špeciálne nevytŕčali.
Teľacie mäso má však svoje špecifikum, takže je dobré doladiť ho strúhaným syrom, ktoré pridáte do mäsovej zmesi. Teľacie fašírky budú ešte zaujímavejšie.
Fašírky sa dajú robiť buď tak, že si ich obalíme v strúhanke a smažíme zvlášť na panvici alebo ich všetky spolu pečieme na vymastenom plechu. Odporúčame druhý spôsob, sú veľmi chutné a navyše aj zdravšie.
(na 10 porcií)
Ingrediencie: 1 cibuľa, 5 polievkových lyžic strúhanky, 4 strúčiky cesnaku, 1 dcl plnotučného mlieka, 1 kg mletého mäsa, 100 g / hrsť strúhaný syr, 4 ks vajec, 50 g masti, 1 KL čierneho mletého korenia, 1 KL soli, 4 ks bieleho toastového pečiva.
Tip pre vás
Pečivo si natrháme na menšie kúsky a zalejeme mliekom. Necháme rozmočiť.
Plech sa vymastíme masťou.
Mäsom pomelieme, pridáme soľ, korenie, nastrúhanú cibuľu, cesnak aj syr.
Pridáme ešte vajcia, namočené pečivo.
Mäsovú zmes dôkladne zmiesime.
Zo zmesi vytvárame menšie guľky, ktoré ešte obalíme v strúhanke a pečieme na 200 stupňov asi tri štvrte hodiny.
Dobrú chuť. Ak by ste hľadali recept na kuraciu cigánsku pečienku, tak tu je.
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.