AMC
Nákupný zoznam

Vynikajúce halušky z medvedieho cesnaku, zdravý RECEPT

12.03.2021 | Autor: Nela

Vynikajúce halušky z medvedieho cesnaku. Zdravý recept na skvelú prílohu so značkou Dobrá kuchyňa.

Mäkučké halušky z medvedieho cesnaku, jednoduchý recept 

Halušky z medvedieho cesnaku sú veľmi obľúbené, pretože majú nádhernú farbu, čo je však dôležité, sú výživné a zdravé.  Halušky skvelé do polievok, výborné k dusenému mäsu na mnoho spôsobov, vynikajúce k rôznym omáčkam, predovšetkým smotanovým. Ak pridáte opražené maslo a tvaroh či brynzdu, máte úžasný obed či večeru bez mäsa. Nech sa páči, vyskúšajte. Najlepšie halušky z medvedieho cesnaku so značkou Dobrá kuchyňa.

Prečo práve medvedí cesnak? Medvedí cesnak rastie ako prvá liečivá bylinka na začiatku jari. Má skvelé účinky pre náš organizmus. Je skutočným pokladom pre naše zdravie. Nie nadarmo sa mu hovorí zelený zázrak prírody.

Nepečená sladká pochúťka skvelé domáce čokoládové oblátky, recept webu Najlepšiekoláče.sk

Ako pripraviť fantatické halušky z medvedieho cesnaku

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Tepelná úprava: 10 minút
  • Počet porcií: 4-5 porcií

Najlepšie halušky z medvedieho cesnaku. Jednoduchý recept, ktorý zvládne aj každý začiatočník. Varte s nami jednoducho a chutne. Varte s Dobrou kuchyňou.

Halušky z medvedieho cesnaku zavárame do polievky cez haluškovač alebo sito na halušky, môžeme ich vykrajovať aj malou lyžičkou do požadovanej veľkosti. Halušky z medvedieho cesnaku varíme cca 10 minút.

Ak si halušky z medvedieho cesnaku pripravíme zo špaldovej múky, domáce halušky budú ešte výživnejšie. Acidko (kyslé mlieko) dodá haluškám vláčnosť a jemnosť. Keď pridáme na ďalšie dochutenie aj čerstvé bylinky, napríklad petržlenovú vňať, doplníme si ešte ďalší vitamín C.

Pripravte si s nami chutné domáce halušky plné zdravia. Dokonalá príloha so značkou Dobrá kuchyňa.

Vyskúšajte aj kuracie prsia na smotane, ktoré ladia aj s haluškami z medvedieho cesnaku

Vynikajúce halušky z medvedieho cesnaku - výživné a zdravé

(4-5 porcií)


Ingrediencie

  • 3 plné hrste - listy medvedieho cesnaku
Poslať ako nákupný zoznam



Vynikajúce halušky z medvedieho cesnaku, zdravý RECEPTAutor - Nela

Najlepšie hrnčekové halušky z medvedieho cesnaku - postup receptu

                  hrnček 200 ml

Ingrediencie: 3 plné hrste listov medvedieho cesnaku, 3 ks vajce, 1 hrnček acidka (kyslého mlieka), 3 hrnčeky hladkej špaldovej (hladkej) múky - prípadne podľa potreby na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie - podľa chuti

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Listy medvedieho cesnaku dobre umyjeme a osušíme. Medvedí cesnak nakrájame na menšie kúsky.
  2. Do väčšieho hrnca dáme variť vodu s lyžičkou soli. Do misy pridáme vajcia s medvedím cesnakom.
  3. Vajcia s medvedím cesnakom rozmixujeme ponorným mixérom alebo v kuchynskom robote na kašu.
  4. Vznikne nám základ na prípravu skvelých halušiek z medvedieho cesnaku. K hmote pridáme múku.
  5. Potom pridáme acidko (kyslé mlieko). Cesto dobre premiešame a dochutíme soľou, mletým korením.
  6. Keď je cesto na halušky príliš husté, pridáme kyslé mlieko, ak by bolo redšie, doplníme ďalšiu múku.
  7. Do vriacej vody zavárame cesto cez haluškovač, môžeme aj cez sito na halušky. Varíme 5-10 minút.
  8. Uvarené halušky scedíme. Ak ich ihneď podávame, nepreplachujeme ich, pretože by sa ochladili.
  9. Nemáte medvedí cesnak? Nevadí. Pripravte si halušky z čerstvého špenátu, chutia tiež fantasticky.

Tip Dobrej kuchyne: Domáce halušky z medvedieho cesnaku sú vynikajúce do polievok. Výborne ladia so smotanovou, syrovou či zeleninovou omáčkou, sú úžasné s bryndzou alebo tvarohom.

Dobrú cesnakovú chuť.

Inšpirujte sa najlepšie halušky z medvedieho cesnaku, recept webu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty