Šťavnatý strúhaný tvarohový koláč, overený recept. Autorka receptu a foto - Michaela
Fantastický, strúhaný tvarohový koláč, overený babičkin recept. Tento koláčik Vám rozhodne pochutí v tomto studenom období s čajíkom, či výbornou kávičkou.
Klasický strúhaný tvarohový koláč býva občas suchší, no tento recept vám zaručí, že to tak určite nebude.
Koláčik je naozaj výborný a šťavnatý.
Skúste si podľa toho to receptu na webe dobrakuchyna.sk pripraviť tento overený recept.
Máme pre vás aj recept na overenú klasiku strúhaný tvarohový koláč. Ale máme pre vás aj grankový koláč.
(na 28 kúskov)
Ingrediencie - na cesto: 400 g hladkej špaldovej múky, 100 g hnedý cukor, 4 PL kakao, 1 balíček bezfosfátového kypriaceho prášku, 250 g masla obyčajného 82%, 1 vajce. Ingrediencie na plnku: 500g tvaroh hrudkovitý, 100 g hnedého cukru, 4 ks vajec, 1 balíček vanilkový cukor, 1 balíček citrónový cukor.
1. Pripravíme si cesto
Najprv zmiešame suché ingrediencie: hladká múka, hnedý cukor, kakao, prášok do pečiva.
2. Pridáme vajíčka a maslo
Do suchej zmesi pridáme vajce a maslo.
Vzniknuté cesto odložíme do mraziaka aby sa nám ľahšie strúhalo.
Najprv si rozdelíme žĺtka od bielok. Zmiešame tvaroh, žĺtka, hnedý cukor, vanilkový cukor a citrónový cukor. Do vzniknutej zmesi zamiešame sneh z bielok.
Plech si vymastíme maslom a vysypeme múkou. Cesto vytiahneme z mraziaka a nastrúhame celé.
Polovicu nastrúhaného cesta posypeme na plech a zľahka popritláčame. Na zmes potom aplikujeme pripravenú tvarohovú plnku.
Potom ako nanesieme na vrstvu cesta tvaroh, opäť prichádza druhá polovica nastrúhaného cesta. A šup do trúby na 180 ° C, na 30 minút. Po upečení môžete koláčik posypať práškovým cukrom, avšak koláčik je bohate sladký, aj bez toho.
Dobrú chuť.
Máme pre vás aj hrnčekový recept na tvarohový koláč s ovocím webu Ženy v meste
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.