Tuniakové cestoviny s kukuricou, jednoduchý recept. Autor receptu a foto - Chocomia
Pripravte si najlepšie tuniakové cestoviny s kukuricou, jednoduchý recept webu DobráKuchňa.sk. S tuniakovými cestovinami zachránite každý obed, či večeru.
Rýchly, jednoduchý obed so surovín, ktoré nájdete doma v špajzi. Tieto tuniakové cestoviny si pripravím vždy, keď nie je čas na dlhšie varenie.
Omáčka je hotová, kým sa cestoviny uvaria a väčšina surovín je bežne v špajzi v zásobách. Trošku možno zvláštna kombinácia s tuniakom, no netreba sa toho báť. Tuniak v omáčke je výborný.
Vyskúšajte aj ďalšie overené recepty ako si doma pripraviť skvelé cestoviny.
Ak rozmýšľate nad iným bezmäsitým jedlom, vyskúšajte aj skvelý recept na zemiakové šúľance na slano.
(na 2 porcie)
Ingrediencie: sterilizovaná kukurica 20 g, tavený syr 80 g, tuniak v konzerve 100 g, plnotučné mlieko 5 cl, cestoviny obľúbený druh 250 g, maslo 1 lyžica.
Tip pre vás
[Stále krájate cibuľu ručne? Ušetrite čas a použite krájač na cibuľu kúpite tu:]
Pripravíme si potrebné suroviny.
Vo vriacej vode si uvaríme obľúbené cestoviny. Penne, skrutky, kolienka, široké rezance... Pre slabších jedákov meriam množstvo cestovín do hrste. jedna až jedna a pol hrste pre osobu.
V rajnici si rozpustíme trochu masla, do neho pridáme tavený syr. podľa chuti (viac či menej syrovej) dáme celé črievko alebo len polovicu.
aby sa nám syr ľahšie rozpustil, pridáme trošku mlieka, prípadne smotany.
Do roztopeného syra pridáme drveného tuniaka. (Pre 2 osoby stačí polovica klasickej konzervy) . Ja uprednostňujem tuniaka v oleji, ale podľa chuti aj vo vlastnej šťave, prípadne s paradajkovej šťave.
keď sa nám suroviny spoja, pridáme kukuricu. zase podľa chutí, ak máte "kukuricomaniakov", tak jej dáme trochu viac. :-)
Omáčka je po spojení všetkých surovín hotová. Možno ešte dochutiť soľou, prípadne sušeným cesnakom. Tavené syry sú väčšinou dostatočne slané a tak nie je extra potrebné dopĺňať soľ. Môžeme doladiť pažítkou či inými sušenými bylinkami.
TIP : ak by náhodou časť porcie ostala, neskôr mierne zohriať, pridať smotanu, premiešať, dať do taniera či zapekacej misky, navrch postrúhať tvrdý syr a zohriať či zapiecť.
Vyskúšajte aj náš recept na výbornú smotanovú omáčku na cestoviny
Nechajte sa prekvapiť výnimočnou kombináciou karfiolu a bryndze.
Pripravte si chutný fazuľový prívarok, ktorý poriadne zasýti. S čerstvým chlebom a rozvoniavajúcim mäsom vytvorí chuť fazuľového prívarku dokonalú pochúťku.
Jednoduchý a vďačný recept na zdravý a nízkokalorický zeleninový obed či večeru podľa webu dobrakuchyna.sk
Máme pre vás Tip ako pripraviť sviatočnú bielu veľkonočnú polievku z údeného vývaru.
DobráKuchyňa.sk má pre vás recept na vynikajúcu a zdravú polievku z cvikly a zeleniny, plnú vitamínov a minerálov.
Skúste si podľa receptu dobrakuchyna.sk urobiť ľahký a svieži šalát z červenej šošovice.