Nákupný zoznam

Najlepšie tuniakové cestoviny s kukuricou, jednoduchý recept

27.05.2022 | Autor: Chocomia

  • 5.0/5

Pripravte si najlepšie tuniakové cestoviny s kukuricou, jednoduchý recept webu DobráKuchňa.sk. S tuniakovými cestovinami zachránite každý obed, či večeru.

Tuniakové cestoviny s kukuricou, jednoduchý recept. Autor receptu a foto - Chocomia

Pripravte si najlepšie tuniakové cestoviny s kukuricou, jednoduchý recept webu DobráKuchňa.sk. S tuniakovými cestovinami zachránite každý obed, či večeru.

Najlepšie tuniakové cestoviny s kukuricou, jednoduchý recept

  • Čas prípravy v min.: 15
  • Čas pečenia v min.: 10
  • Počet porcií: 2

Rýchly, jednoduchý obed so surovín, ktoré nájdete doma v špajzi. Tieto tuniakové cestoviny si pripravím vždy, keď nie je čas na dlhšie varenie.

Omáčka je hotová, kým sa cestoviny uvaria a väčšina surovín je bežne v špajzi v zásobách. Trošku možno zvláštna kombinácia s tuniakom, no netreba sa toho báť. Tuniak v omáčke je výborný.

Vyskúšajte aj ďalšie overené recepty ako si doma pripraviť skvelé cestoviny.

Ak rozmýšľate nad iným bezmäsitým jedlom, vyskúšajte aj skvelý recept na zemiakové šúľance na slano.

Cestoviny s tuniakom

(na 2 porcie)


Ingrediencie

  • 20 g - sterilizovaná kukurica
  • 80 g - tavený syr
  • 100 g - tuniak v konzerve
  • 5 cl - plnotučné mlieko
  • 250 g - cestoviny obľúbený druh
  • 1 lyžica - maslo
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepšie tuniakové cestoviny s kukuricou, jednoduchý recept

Tuniakové cestoviny s kukuricou, postup receptu

Ingrediencie: sterilizovaná kukurica 20 g, tavený syr 80 g, tuniak v konzerve 100 g, plnotučné mlieko 5 cl, cestoviny obľúbený druh 250 g, maslo 1 lyžica.

Tip pre vás

[Stále krájate cibuľu ručne? Ušetrite čas a použite krájač na cibuľu kúpite tu:]

1. Príprava

Pripravíme si potrebné suroviny.

2. Cestoviny

Vo vriacej vode si uvaríme obľúbené cestoviny. Penne, skrutky, kolienka, široké rezance... Pre slabších jedákov meriam množstvo cestovín do hrste. jedna až jedna a pol hrste pre osobu.

3. Postup prípravy omáčky

V rajnici si rozpustíme trochu masla, do neho pridáme tavený syr. podľa chuti (viac či menej syrovej) dáme celé črievko alebo len polovicu.

4. Pridáme mlieko

aby sa nám syr ľahšie rozpustil, pridáme trošku mlieka, prípadne smotany.

5. Tuniak

Do roztopeného syra pridáme drveného tuniaka. (Pre 2 osoby stačí polovica klasickej konzervy) . Ja uprednostňujem tuniaka v oleji, ale podľa chuti aj vo vlastnej šťave, prípadne s paradajkovej šťave.

6. Kukurica

keď sa nám suroviny spoja, pridáme kukuricu. zase podľa chutí, ak máte "kukuricomaniakov", tak jej dáme trochu viac. :-)

7. Omáčka

Omáčka je po spojení všetkých surovín hotová. Možno ešte dochutiť soľou, prípadne sušeným cesnakom. Tavené syry sú väčšinou dostatočne slané a tak nie je extra potrebné dopĺňať soľ. Môžeme doladiť pažítkou či inými sušenými bylinkami.

TIP : ak by náhodou časť porcie ostala, neskôr mierne zohriať, pridať smotanu, premiešať, dať do taniera či zapekacej misky, navrch postrúhať tvrdý syr a zohriať či zapiecť.

Vyskúšajte aj náš recept na výbornú smotanovú omáčku na cestoviny

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty

Najnovšie jedlá a koláče

Aktuálne recepty