Nákupný zoznam

Hneď mäkké špaldové medovníky, rodinný RECEPT

08.10.2020

  • 5.0/5

Hneď mäkké špaldové medovníky. Rodinný recept z dielne webu Dobrá kuchyňa. Naše medovníky chutia úžasne.

Najlepšie vianočné medovníky, ktoré si zamilujete

Hneď mäkké špaldové medovníky. Rodinný recept na tradičné medovníky, ktoré si môžete upiecť nielen na Vianoce, ale počas celého roka. Najlepšie medovníčky so značkou Dobrá kuchyňa.

K Vianociam medovníky neodmysliteľne patria. Dobrá kuchyňa pre vás pravidelne pripravuje nové recepty, aby ste ich mohli vyskúšať a inšpirovať sa. Buďte pripravení na najkrajšie sviatky roka. Sladké medové pečenie vám želáme.

Recept bez pečenia skvelé karamelové burizónové guľky bez lepku, ktoré si zamilujete

Tradičné domáce, hneď mäkké medovníky

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas pečenia: 7-10 minút
  • Množstvo: 90 ks (podľa veľkosti)

Milujete tradičné medovníky? Nech sa páči. Vyskúšajte tie naše, so zdravšou, výživnejšou špaldovou múkou. Naše medovníčky sú po upečení hneď mäkké, to vám garantujeme. Je však dôležité, aby ste ich nepiekli pridlho. Aj skladovanie je najvhodnejšie v uzavretej nádobe, aby nevyschli. Tradičné pečenie so značkou Dobrá kuchyňa.

Veľmi obľúbený recept najlepšie domáce guľky rafaelo

Vynikajúce medovníky zo špaldovej múky, mäkké hneď po upečení

(Množstvo 90 ks)


Ingrediencie

  • 3 polievková lyžica - med
  • 1 čajová lyžička - sóda bikarbóna
  • 1 čajová lyžička - kakao
  • 500 g - hladká špaldová (obyčajná) múka
  • 1 čajová lyžička - mletá škorica
  • 150 g - práškový cukor alebo pomletý trstinový cukor
  • 1 čajová lyžička - perníkové korenie
  • 2+1 ks - väčšie vajce
  • 100 g - maslo
  • 1 podľa potreby - orechy alebo mandle
Hneď mäkké špaldové medovníky, rodinný RECEPTAutor - Nela

Hneď mäkké špaldové medovníčky  - postup receptu

Ingrediencie na medovníkové cesto: 500 g hladká špaldová (hladká) múka, 150 g pomletý trstinový alebo práškový cukor, 3 polievkové lyžice tekutého medu, 100 g roztopeného masla, 2 ks väčšie vajce (menšie 3 ks), 1 čajová lyžička sódy bikarbóny, 1 čajová lyžička perníkového korenia, 1 čajová lyžička mletej škorice, 1 čajová lyžička kakaa na zdobenie perníkov: rozpolené orechy alebo mandle na potretie perníkov: 1 ks rozšľahané vajce

  1. Najprv si necháme roztopiť maslo a aj med, ak ho máme tuhší. Necháme vychladnúť. Do väčšej misky pridáme múku, cukor, vajcia, sódu bikarbónu, perníkové korenie, škoricu, kakao a aj maslo s medom.
  2. Z týchto surovín si vypracujeme medovníkové cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme v chladničke odpočívať zopár hodín, najlepšie do druhého dňa, aby cesto vyzrelo. Vtedy prejdú všetky chute.
  3. Keď cesto vyberieme z chladu, necháme ho postáť, aby zmäklo, bude sa s ním aj ľahšie pracovať. Medovníkové cesto vyvaľkáme na hrúbku 5 mm, pomáhame si múkou. Z cesta vykrajujeme rôzne tvary.
  4. Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie. Na takto pripravený plech (môžeme si ho vymastiť aj tukom) ukladáme obľúbené tvary, nie však príliš blízko seba, pretože pečením ešte narastú.
  5. Do medovníčkov môžeme zatlačiť aj rozpolený orech alebo mandľu. Medovníky pečieme pri teplote 170 oC 7-10 minút. Konce by mali byť zlatisté. Nepečieme ich pridlho, pretože by boli tvrdé a to nechceme.
  6. Hneď po upečení, ešte horúce medovníčky potierame rozšľahaným vajíčkom, ktoré si môžeme aj precediť. Budú vyzerať nádherne a pekne sa lesknúť. Hneď po upečení sú mäkké, chutné, neváhajte, skúste. 

Tip dobrej kuchyne: Medovníčky skladujeme v uzavretej dóze, aby nevyschli a nestvrdli. Môžeme si ich pripraviť aj vopred, aby sme nemali zhon na poslednú chvíľu.

Sladké medovníčkové maškrtenie.

Vyskúšajte aj tradičné mäkké medovníky, obľúbený recept portálu Ženy v meste

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče