AMC
Nákupný zoznam

Najlepšie morčacie žalúdky na prírodno, delikátny RECEPT

24.01.2021 | Autor: Nela

Najlepšie morčacie žalúdky na prírodno. Delikátny recept z dielne webu Dobrá kuchyňa. Nech sa páči.

Najlepšie morčacie žalúdky na prírodno - postup receptu

Vynikajúce morčacie žalúdky na prírodno. Ďalší delikátny recept pre milovníkov vnútorností so značkou Dobrá kuchyňa. Vyskúšajte.

Výživný obed z  morčacích žalúdkov? Ste na správnom mieste. Dnes vám Dobrá kuchyňa prináša novinku, fantastické morčacie žalúdky na prírodno. Stačí si zaželať iba dobrú chuť.

Skvelé morčacie žalúdky na prírodno sú bez múky, tento pokrm je vhodný aj pri bezlepkovej diéte. Cibuľa nám prírodnú omáčku nádherne dochutí a zahustí. 

Pochúťka z kuracích srdiečok recept na vynikajúce kuracie srdiečka na smotane

Morčacie žalúdky na prírodno, recept ako si ich pripraviť

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Čas dusenia: 90 minút
  • Počet porcií: 2-3

Milujete vnútornosti? Morčacie žalúdky patria medzi vaše obľúbené pochúťky? Nech sa páči. Pripravte si s Dobrou kuchyňou morčacie žalúdky na prírodno. Úžasná dobrota.

Ak morčacie žalúdky nemáte, môžete zvoliť aj žalúdky kuracie. Aj keď slovo žalúdky neznie práve vábivo, chutia naozaj výborne. Majú jemnú chuť, neobsahujú takmer žiadny tuk, sú aj veľmi výživné. 

Vnútornosti sa vyznačujú vysokým obsahom vitamínu B, minerálov ako sú železo, horčík, selén, zinok. Obsahujú aj dôležité vitamíny - A, D, E, K. Sú vynikajúcim zdrojom bielkovín a aminokyselín. Čo je dôležité, železo zo živočíšnej stravy sa do ľudského tela vstrebáva omnoho jednoduchšie než z rastlinných potravín. 

Inšpirujte sa fantastická kuracia pečeň na jablkách so zázvorom

Vynikajúce morčacie žalúdky na cibuli a cesnaku - chutné a delikátne 

(Na 2-3 porcie)


Ingrediencie

  • 2-3 strúčiky - cesnak
  • 1 podľa chuti - kurkuma
  • 1 polievková lyžica - mletá červená paprika
  • 1 ks - väčšia cibuľa
  • 1 polievková lyžica - olivový olej alebo olej
  • 500 g - morčacie žalúdky
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepšie morčacie žalúdky na prírodno, delikátny RECEPT

Fantastické morčacie žalúdky na prírodno - postup receptu

Ingrediencie: cca 500 g morčacie žalúdky (najlepšie) chladené, 2 polievkové lyžice masla, 1 polievková lyžica olivového oleja (oleja), 1 ks väčšia väčšia cibuľa, 2-3 strúčiky cesnaku (podľa chuti) na dochutenie: 1 polievková lyžica mletej červenej papriky, soľ, mleté čierne korenie, celá (drvená) rasca - podľa chuti, trochu kurkumy (výborná na kĺby, pôsobí aj protizápalovo)

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Na prípravu žalúdkov na prírodno môžeme zvoliť nielen žalúdky morčacie, ale aj žalúdky kuracie. Výber je iba na vás. Žalúdky dobre umyjeme, osušíme, zbavíme nevhodných častí.
  2. Žalúdky nakrájame na menšie kocky, môžeme aj tenké rezance. Kvalitnú panvicu rozohrejeme, pridáme maslo, olivový olej (olej), ale aj cibuľu, ktorú sme ošúpali a nakrájali nadrobno.
  3. Cibuľu orestujeme do sklovita, zasypeme mletou červenou paprikou, premiešame. Pridáme nakrájané žalúdky a opražíme, aby sa mäso zatiahlo, mäsko zbledne. Pridáme korenie.
  4. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, rascou, kurkumou, pridáme aj roztlačený cesnak. Panvicu prikryjeme, žalúdky dusíme do mäkka, podlievame horúcou vodou podľa potreby.
  5. Tepelná úprava morčacích žalúdkov trvá trochu dlhšie, aj 1,5 hodiny. Nech vás tento čas neodradí, pretože žalúdky na prírodno chutia naozaj výborne. Samozrejme, ak ich obľubujete.

Tip Dobrej kuchyne: Milujete aj zeleninu? Pokojne ju pridajte k duseniu morčacích žalúdkov. Tá však potrebuje menej času, pridávame ju až k polomäkkému mäsu.

Dobrú chuť želáme.

Vyskúšajte aj najlepšia restovaná kuracia pečeň, top recept kuchyne portálu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty