Nákupný zoznam

Tradičný bryndzový demikát, originálny recept

24.06.2021 | Autor: Slávka

  • 5.0/5

Tradičný bryndzový demikát. Typicky slovenská a neskutočne dobrá polievka. Vyskúšajte náš overený recept.

Máločo znie tak slovensky ako demikát. Bude to zrejme tým, že hlavnou surovinou je bryndza - jedinečná pochúťka zo Slovenska.

Bryndzový demikát, originály recept

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Čas varenie: 20 minút
  • Počet porcií: 5

Mnohým v prípade bryndze evokujú bryndzové halušky. No tu využitie tejto úžasnej slovenskej suroviny ani zďaleka nekončí. Obľúbené si aj rôzne nátierky či polievky, napríklad tradičný demikát.

Skúste si ho pripraviť podľa fotoreceptu Dobrá kuchyňa. Prekvapí vás svojou kombináciou so zemiakmi a červenou mletou paprikou, čo vytvára dokonalú chuť.

Isto sa demikát stane pevnou zložkou vášho jedálneho lístka a bude si ho variť pravidelne.

Vyskúšajte aj náš recept na tradičnú bryndzovú polievku webu Ženy v meste

Ingrediencie na demikát

(na 5 porcií)


Ingrediencie

  • 1 podľa chuti - soľ
  • 100 g - bryndza
  • 200 ml - šľahačková smotana
  • 2 polievkové lyžice - bravčová masť
  • 1 ks - cibuľa strednej veľkosti
  • 6 ks - zemiak strednej veľkosti
  • 1 podľa chuti - majoránka
  • 1 kávová lyžička - červená mletá paprika
Poslať ako nákupný zoznam

Tradičný bryndzový demikát, originálny recept

Bryndzový demikát, postup receptu

Ingrediencie na 5 porcií: 2 polievkové lyžice - bravčová masť, 1 kávová lyžička - červená mletá paprika, 1 ks - cibuľa strednej veľkosti, 6 ks - zemiak strednej veľkosti, 100 g - bryndza, 200 ml - šľahačková smotana, soľ - podľa chuti, majoránka - podľa chuti.

1. Smaženie cibuľky

Na masti smažíme na kocky nakrájanú cibuľu. Jemne prisolíme.

2. Paprikový základ

Pridáme červenú mletú papriku a hneď aj vodu.

3. Zemiaky

Nasledujú zemiaky na kocky, dusíme do zmäknutia.

4. Hlavná surovina - bryndza

Do polievky pridáme bryndzu vymiešanú so šľahačkou, už len krátko prevaríme. Ak chceme polievku krémovú, všetko rozmixujeme ponorným mixérom. Fantasticky však chutí aj bez mixovania.

5. Majoránka

Úplne na záver, do vypnutej polievky pridáme majoránku.

Recept vznikol v spolupráci s facebookovou stránkou Lopárik

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty

Najnovšie jedlá a koláče