Šalátová polievka so zemiakmi, overený recept. Autor receptu a foto - Denča
Najlepšia šalátová polievka z hlávkového šalátu so zemiakmi je tradičný slovenský recept. Tento recept pripravovala ešte babička.
Na šalátovú polievku sa nesmie zabudnúť. Nikdy nechýbala na stole, keď sa v záhrade objavil šalát.
Mnohí si ju pamätajú zo škôlky, iným ju pripravovala stará mama... tak ako mne podľa tohto receptu.
Je výborná, osviežujúca a hlavne rýchla. Vyskúšajte aj recept na
(na 4 porcie)
Ingrediencie: slanina 50 g, hladká múka 1 PL, čerstvý kôpor 1 hrsť, ľadový šalát 1 ks, ocot podľa chuti, zemiaky - strednej veľkosti 3 kusy, celá rasca 1 podľa chuti, čierne korenie mleté 1 podľa chuti, soľ podľa chuti, smotana na varenie 150 ml, olej 1 PL.
Tip pre vás
[Stále krájate cibuľu ručne? Ušetrite čas a použite krájač na cibuľu kúpite tu:]
Hlávkový šalát si umyjeme, listy potrháme na kúsky. Zemiaky ošúpeme, nakrájame a takisto si prichystáme cca 5 plátkov slaniny, ktorú si pokrájame na menšie kúsky.
V hrnci si z oleja a hladkej múky urobíme svetlú zásmažku, zalejeme studenou vodou a dobre miešame. Pridáme soľ, mleté čierne korenie a celú rascu, nakrájané zemiaky a necháme variť.
Kým sa polievka varí, opečieme si nakrájanú slaninku, aj s výpekom ju neskôr pridáme do polievky.
Keď sú zemiaky mäkké, pridáme do polievky smotanu na varenie - podľa toho, akú ju chceme ma hustú/krémovú. Necháme chvíľu povariť, Pridáme šalátové kúsky, slaninku s výpekom a zamiešame. (Ja osobne preferujem chrumkavé šalátové listy, preto ich varím maximálne 2 minúty.) Polievku odstavíme, pridáme nasekaný kôpor a dochutíme ju octom.
Dobrú chuť.
Vyskúšajte aj recept na šalátovú polievku z webu Ženy v meste
Krémová šampiňónová polievka je jednoduchá súčasť kuchyne v každej domácnosti. Chuť našej krémovej šampiňónovej polievky vám spríjemní deň.
Výborný pizza závin z kysnutého cesta, ktorý sa hodí na obed, večeru či desiatu do školy.
Zapečená tortilla plnená bešamelovou omáčkou s mäsom. Overený recept webu DobráKuchyňa.sk.
Fašírky z diviny podľa originálneho receptu skúseného poľovníka sú skutočná deliakatesa. Nezameniteľná chuť divinových fašírok stojí za všetku námahu.
Ten najlepší tradičný podplamenník podľa originálneho receptu. Stáročia overená chuť skvelého podplamenníku.
Recept na najlepší makový, alebo tvarohový kysnutý závin od babičky. Overený recept webu Dobrá Kuchyňa.sk.