Nákupný zoznam

Zdravá cviklová polievka so zeleninou, zaručený recept

08.08.2022 | Autor: Denča

DobráKuchyňa.sk má pre vás recept na vynikajúcu a zdravú polievku z cvikly a zeleniny, plnú vitamínov a minerálov.

Zdravá cviklová polievka so zeleninou, autorka receptu a foto: Denča

DobráKuchyňa.sk má pre vás recept na chutnú a zdravú polievku z cvikly a zeleniny, plnú vitamínov a minerálov. Určite ste už mnohé počuli o tom, aká zdravá je cvikla pre vaše telo. Vyskúšali ste ju? Ak nie, určite sa dajte do prípravy tejto skvelej polievky

Zdravá cviklová polievka so zeleninou, zaručený recept

  • Čas prípravy v min.: 15
  • Čas varenia v min.: 80
  • Počet porcií: 4

Cvikla, alebo červená repa, je vynikajúcim zdrojom minerálov a vitamínov, je nápomocná pri rôznych ochoreniach. Má nízku energetickú hodnotu a preto je dokonalou súčasťou zdravého stravovania. Listy cvikle môžeme výborne použiť napríklad aj do zeleninových šalátov.

Pri prípave zdravej cviklovej polievky so zeleninou si potrebujeme premyslieť prípravu. Surová cvikla vyžaduje dlhší čas na jej spracovanie. Varí sa totiž minimálne hodinu, a preto odporúčam, uvariť jej naraz väčšie množstvo. To čo nespracujeme, potom uskladniť v chladničke, kde vydrží aj týždeň. Tak ju budeme mať poruke na ďalšie rýchle spracovanie. 

Na zjemnenie najlepšej cviklovej polievky so zeleninou môžeme použiť kyslú smotanu. 

Vyskúšajte aj fantastické polievky z kuchyne webu Ženy v meste.

Zdravá cviklová polievka so zeleninou, zaručený recept

(na 4 porcie)


Ingrediencie

  • 1 ks - cibuľa
  • 5 strúčikov - cesnak
  • 3 polievkové lyžíce - olivový olej
  • 3 ks - mrkva
  • 3 ks - cvikla
  • 7 guličiek - nové korenie
  • 3 ks - bobkový list
  • 100 ml - paradajkové pyré
  • 1 ks - väčší zeler
  • 3 ks - zelená paprika
Poslať ako nákupný zoznam



Zdravá cviklová polievka so zeleninou, zaručený recept

Zdravá cviklová polievka so zeleninou - postup prípravy

Ingrediencie: cibuľa 1 ks, cesnak 5 strúčikov, mrkva 3 ks, cvikla 3 ks, nové korenie 7 guličiek, bobkový list 3 ks, paradajkové pyré 100 ml, väčší zeler 1 ks, olivový olej 3 polievkové lyžice, kaleráb 1 ks, mletá rasca podľa chuti, čierne korenie mleté podľa chuti, soľ 1 čajová lyžička, zelená paprika 3 ks

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Uvaríme cviklu, nakrájame

Cviklu ošúpeme a varíme do zmäknutia, približne 1,5 hodiny. Zeleninu - mrkvu, zelenú papriku, kaleráb, zeler a uvarenú cviklu nakrájame na kocky.

2. Osmažíme zeleninu

Na olivovom oleji osmažíme mrkvu, zeler a kaleráb, restujeme 10 minút za stáleho miešania. Pridáme korenie - soľ, mleté čierne korenie, bobkový list, nové korenie a mletú rascu.


3. Varíme do zmäknutia

Ku zeleninovému základu pridáme nakrájanú zelenú papriku, premiešame. Pridáme mletú červenú papriku, a liter vody. Necháme variť do zmäknutia zeleniny.

4. Pridáme cibuľu, cesnak a pretlak

Na olivovom oleji osmažíme nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak a paradajkový pretlak. Necháme zovrieť.

5. Pridáme cviklu a prevaríme

Keď je zelenina uvarená do mäkka, pridáme k nej nakrájanú uvarenú cviklu a paradajkovú zmes. Necháme všetko spolu prevariť.

6. Tip na servírovanie

Na zjemnenie polievky môžeme použiť kyslú smotanu.


Dobrú chuť!

Máme pre vás a výborný recept na cviklové krupoto.

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty