Vegánska hokkaido polievka, výborný recept. Autorka receptu a foto - Andrea
Krémová, jednoduchá a rokmi overená vegánska jesenná polievočka z tekvice hokkaido.
S chladným počasím prichádza na rad sezóna hrejivých polievok a oranžových tekvíc.
Uvarte si výbornú krémovú tekvicovú hokkaido polievku, vhodnú pre vegánov. Nie je v nej nič živočíšneho pôvodu. Zjemnená je lahodným kokosovým mliekom.
Zahreje vás v nej závor a chilli. Pre podčiarknutie krásnej oranžovej farby pridajte na záver kurkumu.
Vitamínová bomba vhodná nielen pre vegánov. :)
Máme pre vás aj recept na hokkaido polievku
(na 4 porcie)
Ingrediencie: tekvica hokkaido 450 g, cibuľa 2 ks, chilli paprička 1 ks, kokosové mlieko 100 ml plechovka, cesnak 12 strúčikov, kurkuma 1 polievková lyžica, voda 1 l, bobkový list 2 ks, kokosový olej alebo olej 3 polievkové lyžice, tekvicový olej 1 kávová lyžička, väčší zemiak 1 ks, celá škorica 1 ks, badián 1 ks, čerstvý nastrúhaný zázvor 2 malá lyžička, čierne korenie 1 kávová lyžička, soľ podlľa chuti, tekvicové semienka podľa chuti, krutóny podľa chuti.
Tip pre vás
Pripravíme si suroviny. Zázvor nastrúhame najemno. Cesnak len rozrobíme na strúčiky a nešúpeme! Zemiak nemusíme šúpať, ale dobre ho umyjeme pod tečúcou teplou vodou s kefkou. Zapneme si rúru na horkovzdušný ohrev a teplotu 220 stupňov.
Polovicu tekvice hokkaido si očistíme od semienok a nakrájame na drobné kocky. Tie poukladáme na plech vystlaný pečiacim papierom, pridáme neošúpané strúčiky cesnaku. Pokvapkáme rafinovaným olejom (slnečnicovým alebo repkovým) a dáme piecť do vyhriatej rúry asi na 15 minút. Tekvica by mala chytiť trošku hnedé okraje.
Zatiaľ si nakrájame cibuľu, pripravíme koreniny, nakrájame chilli. Alebo použijeme mleté.
Opečieme si na kokosovom oleji cibuľu aj s bobkovým listom, škoricou, chilli a zázvorom.
Zatiaľ si nakrájame zemiaky na malé kúsky.
Po opečení cibuľky a korenín (čiže asi po 5 minútach) podlejeme litrom vody alebo vývaru a pridáme zemiaky. Zvýšime teplotu, aby voda začala vrieť a zemiaky sa variť. Varíme 15 minút.
Po 15 minútach pečenia vyberáme tekvicu a cesnak. Ten veľmi ľahko vylúpnete zo spečenej šupky tak, že ho stlačíte na jednom konci (tam kde je ten zhrubnutý koniec).
Po 15 minútach varenia zemiakov pridáme tekvicu a cesnak. Vyberieme veľké kusy korenín - bobkové listy, hviezdičku badiánu a škoricu.
Tekvicu s cesnakom necháme asi 5 minút povariť a polievku rozmixujeme. Zjemníme kokosovým mliekom.
Dochutíme soľou, čiernym korením a mletou kurkumou. Premiešame, odstavíme z ohňa.
Podávame s opečeným chlebíkom, opečenými tekvicovými semienkami a môžeme pokvapkať na tanieri tekvicovým olejom. Alebo olivovým.
Dobrú chuť :)
Vyskúšajte aj recept na pravú hokkaido polievku webu Ženy v meste
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.