Nákupný zoznam

Vegánska hokkaido polievka, výborný recept

09.12.2021 | Autor: Andrea

Krémová hokkaido polievka pre vegánov je naozaj výborná. Vyskúšajte overený recept z kuchyňe portálu DobráKuchyňa.sk.

Vegánska hokkaido polievka, výborný recept. Autorka receptu a foto - Andrea

Krémová, jednoduchá a rokmi overená vegánska jesenná polievočka z tekvice hokkaido. 

Krémová hokkaido polievka pre vegánov, recept

S chladným počasím prichádza na rad sezóna hrejivých polievok a oranžových tekvíc.

Uvarte si výbornú krémovú tekvicovú hokkaido polievku, vhodnú pre vegánov. Nie je v nej nič živočíšneho pôvodu. Zjemnená je lahodným kokosovým mliekom.

Zahreje vás v nej závor a chilli. Pre podčiarknutie krásnej oranžovej farby pridajte na záver kurkumu.

Vitamínová bomba vhodná nielen pre vegánov. :) Skúste aj recept na pyré z Hokkaido tekvice.

Máme pre vás aj recept na hokkaido polievku

Ingrediencie na vegánsku hokkaido polievku

(na 4 porcie)


Ingrediencie

  • 450 g - tekvica hokkaido
  • 2 ks - cibuľa
  • 1 ks - chilli paprička
  • 12 ks - cesnak
  • 1 polievková lyžica - kurkuma
  • 1 l - voda
  • 2 ks - bobkový list
  • 3 polievková lyžica - kokosový olej alebo olej
  • 1 kávová lyžička - tekvicový olej
  • 1 ks - väčší zemiak
  • 1 ks - celá škorica
  • 1 ks - badián
  • 2 malá lyžička - čerstvý nastrúhaný zázvor
  • 0 podľa chuti - tekvicové semienka
  • 100 ml plechovka - kokosové mlieko
Poslať ako nákupný zoznam



Vegánska hokkaido polievka, výborný recept

Vegánska hokkaido polievka, výborný recept

Ingrediencie: tekvica hokkaido 450 g, cibuľa 2 ks, chilli paprička 1 ks, kokosové mlieko 100 ml plechovka, cesnak  12 strúčikov, kurkuma 1 polievková lyžica, voda 1 l, bobkový list 2 ks, kokosový olej alebo olej 3 polievkové lyžice, tekvicový olej 1 kávová lyžička, väčší zemiak 1 ks, celá škorica 1 ks, badián 1 ks, čerstvý nastrúhaný zázvor 2 malá lyžička, čierne korenie 1 kávová lyžička, soľ podlľa chuti, tekvicové semienka podľa chuti, krutóny podľa chuti.

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Príprava

Pripravíme si suroviny. Zázvor nastrúhame najemno. Cesnak len rozrobíme na strúčiky a nešúpeme! Zemiak nemusíme šúpať, ale dobre ho umyjeme pod tečúcou teplou vodou s kefkou. Zapneme si rúru na horkovzdušný ohrev a teplotu 220 stupňov.

2. Pečenie

Polovicu tekvice hokkaido si očistíme od semienok a nakrájame na drobné kocky. Tie poukladáme na plech vystlaný pečiacim papierom, pridáme neošúpané strúčiky cesnaku. Pokvapkáme rafinovaným olejom (slnečnicovým alebo repkovým) a dáme piecť do vyhriatej rúry asi na 15 minút. Tekvica by mala chytiť trošku hnedé okraje.

3. Krájanie

Zatiaľ si nakrájame cibuľu, pripravíme koreniny, nakrájame chilli. Alebo použijeme mleté.

4. Opečieme...

Opečieme si na kokosovom oleji cibuľu aj s bobkovým listom, škoricou, chilli a zázvorom.

5. Zemiaky

Zatiaľ si nakrájame zemiaky na malé kúsky.

6. Voda

Po opečení cibuľky a korenín (čiže asi po 5 minútach) podlejeme litrom vody alebo vývaru a pridáme zemiaky. Zvýšime teplotu, aby voda začala vrieť a zemiaky sa variť. Varíme 15 minút.

7. Tekvica

Po 15 minútach pečenia vyberáme tekvicu a cesnak. Ten veľmi ľahko vylúpnete zo spečenej šupky tak, že ho stlačíte na jednom konci (tam kde je ten zhrubnutý koniec).

8. Pridáme tekvicu

Po 15 minútach varenia zemiakov pridáme tekvicu a cesnak. Vyberieme veľké kusy korenín - bobkové listy, hviezdičku badiánu a škoricu.

9. Mixovanie

Tekvicu s cesnakom necháme asi 5 minút povariť a polievku rozmixujeme. Zjemníme kokosovým mliekom.

10. Dochutenie

Dochutíme soľou, čiernym korením a mletou kurkumou. Premiešame, odstavíme z ohňa.

11. Servírovanie

Podávame s opečeným chlebíkom, opečenými tekvicovými semienkami a môžeme pokvapkať na tanieri tekvicovým olejom. Alebo olivovým.

Dobrú chuť :)

Vyskúšajte aj recept na pravú hokkaido polievku webu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty