Nákupný zoznam

Nadýchané krupicové knedličky do polievky, skvelý RECEPT

22.11.2020

  • 0.0/5

Najlepšie nadýchané krupicové knedličky do polievky. Ďalší skvelý recept so značkou Dobrá kuchyňa.

Vynikajúce krupicové knedličky do polievky, jednoduchý recept

Krupicové knedličky sú skvelé do polievok, tradičné a veľmi obľúbené. Nech sa páči, vyskúšajte. Nadýchané krupicové knedličky, top recept ako pripraviť krupicové knedličky so značkou Dobrá kuchyňa.

Pripravili sme pre vás recept na chutnú zeleninovú polievku s kukuricou a haluškami

Nadýchané krupicové knedličky, ako pripraviť knedličky z krupice

  • Čas prípravy: 5 minút
  • Čas napučania krupice: 10 minút
  • Počet porcií: do polievky 4-5 porcií

Najlepšie nadýchané krupicové knedličky. Fantastické knedličky z detskej krupice. Jednoduchý recept, ktorý zvládne aj každý začiatočník. Varte s nami jednoducho a chutne. Varte s Dobrou kuchyňou.

Jemnučké domáce krupicové knedličky si pripravíme tak, že krupicu pridávame k vaječnej zmesi postupne, podľa potreby. Záleží, akej veľkosti máme vajcia a ako bude krupica vstrebávať vajíčka. Cesto bude na začiatku síce redšie, ale ak postojí, krupica napučí, cesto bude hustejšie. Nezabúdame, čím viac krupice, tým hutnejšie a tvrdšie knedličky. Je potrebné sa naučiť vyvážiť pomer vajec a krupice. Ak zvolíme špaldovú krupicu, domáce halušky budú výživnejšie a zdravšie.

Krupicové knedličky zavárame do bublajúcej, takmer uvarenej polievky malou lyžičkou. Vykrajujeme ich do požadovanej veľkosti. Krupicové knedličky varíme podľa potreby, 5-10 minút. Ak pridáme do knedličkového cesta čerstvé bylinky, napríklad petržlenovú vňať, získajú sviežu farbu a doplníme si aj vitamín C.

Vyskúšajte aj recept výborná a veľmi rýchla polievka zo zeleného hrášku  s haluškami

Najlepšie krupicové knedličky, ktoré si obľúbite

(4-5 porcií)


Ingrediencie

  • 1 podľa chuti - soľ
  • 2 ks - väčšie vajce
  • 6-10 polievková lyžica - detská krupica
Nadýchané krupicové knedličky do polievky, skvelý RECEPTAutor - Nela

Fantastické krupicové knedličky z detskej krupice - postup receptu

Ingrediencie: 2 ks väčšie vajce, 6-10 zarovnaných polievkových lyžíc klasickej (špaldovej) krupice - podľa potreby, štipka soli

  1. Oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov a soli si vidličkou vyšľaháme tuhý sneh.
  2. K vyšľahaným bielkom opatrne zapracujeme žĺtky, aby bol sneh nadýchaný.
  3. Postupne primiešavame klasickú (špaldovú) krupicu, vymiešame redšie cesto.
  4. Cesto na krupicové knedličky necháme postáť aspoň 10 minút, krupica napučí.
  5. Krupicové knedličky zavárame do uvarenej polievky, 10 minút pred koncom.
  6. Vykrajujeme ich malou lyžičkou, treba rátať, že halušky varením zväčšia objem.

Tip Dobrej kuchyne: Ak chceme krupicové knedličky pekne farebné, do krupicového cesta primiešame nakoniec aj umytú a osušenú, nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať. Doplníme si dôležitý vitamín C.

Dobrú chuť.

Vybrali sme pre vás recept na skvelé krupicové halušky do polievky webu Ženy v meste
Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče