Nákupný zoznam

Vynikajúce kváskové šišky, RECEPT z kvásku

07.02.2021 | Autor: -

  • 4.5/5

Vynikajúce kváskové šišky. Recept z kvásku na fantastické šišky so značkou Dobrá kuchyňa.

Najlepšie domáce kváskové šišky, recept z kvásku

Fantastické kváskové šišky so značkou Dobrá kuchyňa. Vyskúšajte. Garantujeme, že si pochutíte.

Fašiangy sa krátia, už sa nenávratia. Domáce kysnuté šišky tradične patria k tomuto obdobiu. Môžeme si ich však pripraviť počas celého roka. Mäkučké kváskové šišky chutia úžasne. Najlepšie kváskové šišky s lekvárom so značkou Dobrá kuchyňa.

Kváskujete? Stále hľadáte overené recepty z kvásku? Ste opäť na správnom mieste. Dobrá kuchyňa vám dnes prináša jednoduchý recept na kváskové šišky. Vynikajúce domáce šišky z kvásku. Sladké zdravšie maškrtenie želáme.

Jednoduché kváskové perníčky najlepšie perníky z kvásku, ktoré si obľúbite

Skvelá pochúťka z kvásku - mäkučké domáce šišky

  • Čas prípravy: 40 minút
  • Čas kysnutia (kvasenia): približne 16 hodín (podľa teploty v miestnosti)
  • Čas vyprážania: 30 minút
  • Počet kusov: 30 (podľa veľkosti)

Milujete šišky? Pripravte si s nami výborné šišky z kvásku. Príprava je jednoduchá, zvládne ju aj každý začiatočník. Tradične so značkou Dobrá kuchyňa.

Recept na tradičné klasické šišky najlepšie fašiangové šišky, recept od babičky

Vynikajúce kváskové šišky, ktoré si zamilujete

(30 kusov)


Ingrediencie

  • 1 štipka - soľ
  • 1 podľa potreby - olej
  • 1 ks - vanilínový cukor
  • 1 podľa chuti - práškový cukor
  • 270 g - vlažné mlieko
  • 1 polievková lyžica - ražný kvások
  • 500 g - hladká špaldová (hladká) múka
  • 2 polievková lyžica - rum
  • 1 podľa chuti - džem alebo lekvár
  • 2 ks - žĺtok
Poslať ako nákupný zoznam



Vynikajúce kváskové šišky, RECEPT z kváskuAutor - Nela

Výborné kváskové šišky - postup receptu

Ingrediencie na rozkvas: 150 g hladká špaldová (hladká) múka, 150 g vlažné mlieko, 1 polievková lyžica ražného kvásku na kváskové cesto: 350 g hladká špaldová (hladká) múka, 120 g vlažného mlieka, 2 ks žĺtok, 2 polievkové lyžice rumu, 2 polievkové lyžice oleja, 1 ks vanilínový cukor, štipka soli na vyprážanie: olej podľa potreby (najlepšie repkový, má vyšší stupeň zadymenia) na zdobenie: práškový cukor, obľúbený džem alebo lekvár (najlepšie domáci)

Tip pre vás

[Stále krájate cibuľu ručne? Ušetrite čas a použite krájač na cibuľu. Teraz v 50-percentnej ZĽAVE kúpite tu:]

  1. Pripravíme rozkvas, ktorý musí kysnúť 9-12 hodín. K múke pridáme vlažné mlieko, jednu polievkovú lyžicu ražného kvásku, dobre premiešame. Misku uzavrieme fóliou alebo tanierom. Rozkvas necháme kysnúť pri izbovej teplote, musí mať plno malých bubliniek.
  2. K pripravenému rozkvasu pridáme vlažné mlieko, žĺtky, rum, olej, cukor, štipku soli, premiešame. Tak zapracujeme hladkú špaldovú (klasickú hladkú) múku. Vymiesime cesto, ktoré sa bude oddeľovať od nádoby. Môžeme si pomôcť robotom, ušetríme kopec času.
  3. Vymiesené cesto opäť prikryjeme, necháme pri izbovej teplote kysnúť ďalšie 2-3 hodiny. Čas kysnutia záleží od teploty v miestnosti. Malo by zdvojnásobiť objem. Potom cesto preložíme na múkou vysypanú dosku, jemne ho rozvaľkáme na hrúbku približne 1,5 cm.
  4. Pohárom vykrajujeme kolieska, ktoré necháme na doske prikryté fóliou približne hodinu podkysnúť. Šišky vyprážame vo väčšom množstve oleja z oboch strán dozlatista. Pred tým, ako ich vložíme do horúceho oleja, urobíme prstami v strede opatrne dierku. 
  5. Hotové šišky ukladáme na papierový obrúsok, aby sme ich zbavili prebytočného tuku. Počet šišiek záleží, akú veľkosť si zvolíme. Ak vykrojíme menšie kolieska, budeme mať šišiek viac, aj 45 kusov. Treba rátať, že šišky ešte podkysnú a vyprážaním narastú.
  6. Šišky zdobíme podľa obľuby - džemom alebo lekvárom, najlepšie domácim, šľahačkou, ovocnou penou, nutellou. Posypeme ich práškovým cukrom. Domáce kváskové šišky chutia fantasticky, sú mäkučké. Vaše deti si ich určite zamilujú. To vám garantujeme.
  7. Dobrá rada na záver. Kváskové cesto na šišky môžeme nechať kysnúť aj v chladničke. Kvasenie bude trvať dlhšie, čo je niekedy vhodnejšie, keď sme napríklad v práci. Potom cesto necháme na kuchynskej linke aspoň hodinu aklimatizovať do izbovej teploty.

Tip Dobrej kuchyne: Do cesta na kváskové domáce šišky môžete nastrúhať aj citrónovú kôru, ktorá im dodá na zaujímavej chuti. Vyskúšajte.

Sladká tradičná dobrota.

Vybrali sme pre vás vynikajúca kvásková vianočka, top recept kuchyne portálu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče