AMC
Nákupný zoznam

Šťavnatá minútka z bravčovej panenky, rýchly RECEPT

05.04.2021 | Autor: Nela

Najlepšia šťavnatá minútka z bravčovej panenky. Rýchly recept so značkou Dobrá kuchyňa.

Skvelá minútka z bravčovej panenky - jednoduchá a šťavnatá

Fantastická minútka z bravčovej panenky. Jednoduchá príprava, úspech zaručený. Vyskúšajte  rýchly recept na skvelú minútku so značkou Dobrá kuchyňa. Stačí si zaželať iba dobrú chuť.

Bravčová panenka patrí medzi obľúbený druh bravčového mäsa, pretože mäsko je šťavnaté a jemné. Milujete rýchle recepty z panvice? Ste opäť na správnom mieste. Dobrá kuchyňa vám prináša recept na fantastickú minútku z bravčovej panenky. Zaručene si pochutíte. 

Recept na tradičnú pochúťku z krkovičky najlepšia cigánska pečienka, osvedčená a chutná

Recept ako jednoducho pripraviť minútku z bravčovej panenky

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Tepepelná úprava: 15 minút
  • Počet porcií: 4-5

Vynikajúca minútka z bravčovej panenky. Top recept na úžasnú pochúťku so značkou Dobrá kuchyňa. Ako prílohu môžeme zvoliť zemiakovú kašu, opekané zemiaky, ale aj dusenú ryžu, pri fit verzii pridáme čerstvý zeleninový šalát, zeleninové pyré alebo dusenú zeleninu. Nech sa páči, vyskúšajte. Pochutí si celá rodina.

Jednoduché a chutné jedlá s podrobným fotoreceptom, to sú recepty webu Dobrá kuchyňa. Máme bohaté skúsenosti s varením a pečením, chceme sa s vami podeliť, aby ste sa mohli inšpirovať. Snažíme sa variť z dostupných surovín, zdravšie, čo najjednoduchšie, a predovšetkým, aby vašim rodinám chutilo. 

Fantastická minútka z bravčovej krkovičky, rýchly RECEPT

Skvelá minútka z bravčovej panenky, ktorú si zamilujete

(Na 4-5 porcií)


Ingrediencie

  • 3+1 polievková lyžica - olivový olej
  • 1 podľa chuti - mletá červená paprika
  • 1 podľa chuti - iné obľúbené korenie
  • 600 g - bravčová panenka
Poslať ako nákupný zoznam



Šťavnatá minútka z bravčovej panenky, rýchly RECEPTAutor - Nela

Fantastická minútka z bravčovej krkovičky - postup receptu

na osobu počítame cca 150 g mäsa

Ingrediencie: 600 g bravčová panenka na olejovú marinádu: 3 polievkové lyžice olivového oleja (oleja), soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, mletá rasca, alebo iné obľúbené korenie podľa chuti (bravčové pečené, grilovacie korenie, pečená rebierka) na opekanie: 1 polievková lyžica olivového oleja (oleja) - podľa potreby

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Bravčovú panenku umyjeme, osušíme, nakrájame na plátky hrúbky 2 cm, ktoré päsťou jemne naklepeme. Do oleja pridáme korenie podľa chuti, premiešame, vložíme plátky mäsa, opäť premiešame.
  2. Plátky bravčovej panenky necháme v olejovej marináde odležať aspoň 1 hodinu, najlepšie však cez noc. Kvalitnú panvicu dobre rozpálime, pridáme 1 polievkovú lyžicu olivového oleja alebo oleja.
  3. Oleja postačí na vymastenie panvice, pretože samotné mäso bolo naložené v oleji. Vložíme plátky panenky, ktoré opekáme z každej strany cca 3 minúty dozlatista. Začíname na vyššom stupni.
  4. Potom teplotu trošku znížime, plátky otočíme a postup opakujeme. Nezabúdame na pravidlo opekania 3-3-3. Znamená to 3 minúty jedna strana, ďalšie 3 minúty druhá strana, a nakoniec odležanie.
  5. Je vhodné ak minútka z bravčovej panenky chvíľu odleží, mäso sa uzavrie a ostane vo vnútri šťavnaté. Skvelá minútka z bravčovej panenky úžasne ladí s prílohami zo zemiakov, ale aj so zeleninou.

Tip Dobrej kuchyne: Ak nemáme veľa času, mäso z bravčovej panenky môžeme opekať aj ihneď. Keď však odleží, mäsko bude omnoho chutnejšie a jemnejšie.

Fantastická delikatesa.

Vyskúšajte aj vynikajúca šťavnatá krkovička na čiernom pive, top recept  portálu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty