Žĺtkový puding. Foto - jemezdravo.eu
Nečakaná návšteva? Nevadí! Na žĺtkový puding z kuchárskej knihy Jeme zdravo celý rok potrebujete len pár surovín, ktoré už možno máte doma, a za pol hodiny máte hotový dezert, za ktorý by sa nemuseli hanbiť ani skúsení kuchári. Vyskúšajte sami.
Príprava: 35 minút | Tepelná úprava: 3 minúty | Počet porcií: 6
— 6 žĺtkov
— 200 ml kokosového mlieka z konzervy
— 20 g ryžového škrobu
— 50 g trstinového cukr
Postup receptu: Pripravte si vodný kúpeľ. Potrebujete dva hrnce, ktoré do seba zapadnú, prípadne hrniec a misku – najlepšie kovovú, aby dobre viedla teplo. Do väčšieho hrnca nalejte vodu, priveďte do varu a potom znížte teplotu na stredný stupeň. Do menšieho hrnca (alebo do misky) dajte všetky uvedené ingrediencie a metličkou ich vyšľahajte do peny – potrvá to 2 – 3 minúty. Potom puding nechajte aspoň 20 minút chladnúť.
Vychladnutý puding rozdeľte do pohárov a dajte chladiť na 15 minút do chladničky. Podávajte s kopčekom tvarohu alebo sezónnym ovocím.
Nutričné informácie na 1 porciu: 92 kcal | 3 g bielkovín | 12 g sacharidov | 5 g tukov
Ďalšie zdravé, rýchle a jednoduché recepty v kuchárke Jeme zdravo celý rok
140 receptov na viac ako 200 stranách je zárukou, že si rýchlo, s minimálnou námahou a hlavne zdravo pochutná celá vaša rodina, popritom však výdavky za suroviny udržíte na uzde. Štvoricu hlavných kategórií autori rozdelili podľa ročných období a vybrali najobľúbenejšie a najdostupnejšie suroviny. Nemusíte mať však obavy, lacno neznamená nekvalitne, jednoducho neznamená nudne. Objavte inšpiráciu na 365 dní v roku.
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.