Nákupný zoznam

Zapekané francúzske zemiaky s klobásou, obľúbený recept

03.06.2022 | Autor: Denča

Naše francúzske zemiaky s výbornou klobásou sú vďaka kombinácii surových zemiakov s cibuľou šťavnaté a rozplývajúce sa na jazyku.

Francúzske zemiaky s klobásou, autorka receptu a foto: Denča

Fantastické francúzske zemiaky s obľúbenou klobásou z dieľne Dobrej Kuchyne by nemali na vašom stole chýbať. A je jedno či na obed alebo večeru.

Zapekané francúzske zemiaky s klobásou, obľúbený recept

  • Čas prípravy v min.: 20
  • Čas pečenia v min.: 55
  • Počet porcií: 6
  • Kalórie [kcal]: 131

Najlepšie francúzske zemiaky zo surových zemiakov s cibuľou su šťavnaté, a uvidíte, po upečení sa vám budú rozplývať sa na jazyku.

Výberom obľúbenej klobásy a navyše aj vášho najmilšieho syra do francúzskych zemiakov vnesiete chuť ušitú priamo na vás. Výborné sú v kombinácii s kyslou uhorkou.

Vyskúšajte aj fantastický recept na zapekané zemiaky s bryndzou z diele kuchyne Ženy v meste. A tu sú zapekané batáty so smotanou a bryndzou.

Vynikajúce francúzske zemiaky

(na 6 porcií)


Ingrediencie

  • 2 ks - cibuľa
  • 2 polievkové lyžice - rastlinný olej
  • 200 ml - šľahačková smotana
  • 2 ks - surové vajce
  • 8 ks - zemiak strednej veľkosti
  • 2 hrste - obľúbený syr
  • 8 ks - vajce uvarené natvrdo
  • 1 podľa chuti - petržlenová vňať
  • 1 podľa chuti - čierne korenie
Poslať ako nákupný zoznam



Zapekané francúzske zemiaky s klobásou, obľúbený recept

Zapekané francúzske zemiaky s klobásou - príprava receptu

Ingrediencie: 2 cibule, 2 surové vajcia, 8 zemiakov strednej veľkosti, 8 vajec uvarených natvrdo, dve plné hrste nastrúhaného obľúbeného syra, 5 nožičiek klobásy obľúbeného druhu, celá rasca podľa chuti, 2 polievkové lyžice oleja, čierne korenie mleté podľa chuti, 200 ml šľahačkovej smotany, soľ podľa chuti, petržlenová vňať podľa chuti

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Príprava

V tomto recepte používame surové zemiaky, ktoré si nakrájame na tenšie plátky. Takisto nakrájame cibuľu, klobásu, vajíčka uvarené na tvrdo. Syr postrúhame, budeme ho používať na konci.

2. Ukladanie vrstiev

Na dno plechu či zapekacej misy naukladáme vrstvu zemiakov, na ňu pôjde vrstva klobásy. Prichádza na rad cibuľa, ktorá dodá zemiakom jedinečnú chuť a šťavnatosť. Okoreníme a posypeme celou rascou. Druhá vrstva zemiakov, vajíčok a poslednú vrstvu budú tvoriť zemiaky.

3. Pripravenie zálievky

Pripravíme si zálievku - rozmiešame dve vajíčka, šľahačkovú smotanu, olej, vodu (cca 1dcl), soľ, mleté čierne korenie a zalejeme ňou francúzske zemiaky. Plech zakryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 190 °C cca 50 minút.

4. Zapekanie

Po 50 minútach odstránime alobal, zemiaky posypeme nastrúhaným syrom a necháme zapiecť cca 5 minút.

5. Servírovanie

Francúzske zemiaky dozdobíme petržlenovou vňaťou, výborné sú napríklad s kyslou uhorkou.

Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj náš recept na výborné zemiaky na kyslo.

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty