Najlepšie zdravé lievance z tvarohu, fit recept. Autorka receptu a foto - Andrea
Pripravte si s nami overený recept na fit zdravé tvarohové lievance. Nebojte sa použiť tvaroh v ceste, ručíme vám, že budú aj tak krásne nafúknuté.
Tieto lievance oslovia najmä ľudí, ktorí sa chcú zdravšie stravovať alebo sa tak už stravujú a hľadajú inšpiráciu. Základ cesta tvorí jemný tvaroh, vajíčko a celozrnná špaldová múka.
Môžete použiť v podstate ľubovoľnú obilninovú múku. Cesto možno ochutiť vanilkou/exktraktom alebo napríklad mletou škoricou, či perníkovým korením.
Servírovať môžete s čím máte radi: s tvarohom, lekvárom, ovocím, čokoládou, orechovým maslom a podobne. Naštartujte sa na pohodové víkendové ráno s týmto receptom. :)
Máme pre vás aj recept na banánové lievance s ovsenými vločkami
(na 1 porciu)
Ingrediencie: mlieko 50 ml, citrónová šťava 1 polievková lyžica, celozrnná špaldová múka 50 g, mletá škorica 1 čajová lyžička, kokosový olej alebo olej 2 polievkové lyžice, jemný tvaroh 70 g, ľubovoľné ovocie podľa výberu 1 hrsť, hnedý cukor 5 g, vajce 1 ks, soľ 1 štipka, kypriaci prášok 1 kávová lyžička.
Tip pre vás
[Stále krájate cibuľu ručne? Ušetrite čas a použite krájač na cibuľu kúpite tu:]
Pripravíme si vopred všetky suroviny. Tvaroh, vajíčko a mlieko vyberte z chladničky aspoň 30 minút pred prípravou, nech sú izbovej teploty. Oddeľte si žĺtko a bielok.
Zmiešame si tekuté/mokré ingrediencie v miske: tvaroh, mlieko, citrónovú šťavu a žĺtko. Ak používate vanilkový alebo iný extrakt tak pridajte teraz.
V druhej miske si zmiešame zase sypké ingrediencie: Múku, soľ, kypriaci prášok, škoricu alebo iné mleté korenie, cukor. Z vaječného bielka vyšľaháme tuhý sneh. Pri šľahaní snehu majte bielko izbovej teploty, v dôkladne čistej miske (radšej sklenenej/kovovej), začnite nižšími otáčkami na šľahači a postupne pridávajte do vyšších.
Zmiešame si tekuté a suché suroviny do cesta, ktoré je pri lievancoch samozrejme hustejšie než pri palacinkách.
Dáme si zohrievať panvicu na mierny oheň. Použite nepriľnavú panvicu alebo kokosový či iný rafinovaný rastlinný olej. Zatiaľ si postupne do zmesy pridávame a primiešavame pomalými krúživými pohybmi sneh. Robíme to opatrne, neponáhľame sa, aby sme sneh "nešokovali" a nespľasol sa.
Takto vyzerá zamiešaný sneh v ceste.
Na rozohriatom oleji opekáme lievance. Vylejeme naberačku cesta na panvicu, čakáme kým sa začnú robiť prvé bublinky (po 90 až 120 sekundách), v tom momente otočíme a ešte približne 90 sekúnd opekáme z druhej strany.
V tomto momente otáčame...
Servírujeme s ľubovoľnou prílohou. Niekto rád lekvárové alebo len preliate sirupom, medom. Ja som natrela vrstvy čučoriedkovým lekvárom a navrchu je zmiešaný tvaroh (asi 2 PL) s 1 PL arašidového masla. Pridajte obľúbené ovocie, oriešky, granolu, polejte roztopeným maslom. Chutiam sa medze nekladú. :)
Dobrú chuť.
Vyskúšajte aj recept na skvelé domáce lievance webu Ženy v meste
Krémová šampiňónová polievka je jednoduchá súčasť kuchyne v každej domácnosti. Chuť našej krémovej šampiňónovej polievky vám spríjemní deň.
Výborný pizza závin z kysnutého cesta, ktorý sa hodí na obed, večeru či desiatu do školy.
Zapečená tortilla plnená bešamelovou omáčkou s mäsom. Overený recept webu DobráKuchyňa.sk.
Fašírky z diviny podľa originálneho receptu skúseného poľovníka sú skutočná deliakatesa. Nezameniteľná chuť divinových fašírok stojí za všetku námahu.
Ten najlepší tradičný podplamenník podľa originálneho receptu. Stáročia overená chuť skvelého podplamenníku.
Recept na najlepší makový, alebo tvarohový kysnutý závin od babičky. Overený recept webu Dobrá Kuchyňa.sk.