Nákupný zoznam

Najlepšie zdravé tvarohové lievance, fit recept

15.01.2022 | Autor: Andrea

  • 4.0/5

Pripravte si s nami overený recept na fit lievance z tvarohu. Nebojte sa použiť tvaroh v ceste, ručíme vám, že budú aj tak krásne nafúknuté.

Najlepšie zdravé lievance z tvarohu, fit recept. Autorka receptu a foto - Andrea

Pripravte si s nami overený recept na fit zdravé tvarohové lievance. Nebojte sa použiť tvaroh v ceste, ručíme vám, že budú aj tak krásne nafúknuté.

Zdravé lievance z tvarohu, fit recept

Tieto lievance oslovia najmä ľudí, ktorí sa chcú zdravšie stravovať alebo sa tak už stravujú a hľadajú inšpiráciu. Základ cesta tvorí jemný tvaroh, vajíčko a celozrnná špaldová múka.

Môžete použiť v podstate ľubovoľnú obilninovú múku. Cesto možno ochutiť vanilkou/exktraktom alebo napríklad mletou škoricou, či perníkovým korením.

Servírovať môžete s čím máte radi: s tvarohom, lekvárom, ovocím, čokoládou, orechovým maslom a podobne. Naštartujte sa na pohodové víkendové ráno s týmto receptom. :)

Máme pre vás aj recept na banánové lievance s ovsenými vločkami

Ingrediencie na zdravé tvarohové lievance

(na 1 porciu)


Ingrediencie

  • 50 ml - mlieko
  • 1 polievková lyžica - citrónová šťava
  • 50 g - celozrnná špaldová múka
  • 1 čajová lyžička - mletá škorica
  • 2 polievkové lyžice - kokosový olej alebo olej
  • 70 g - jemný tvaroh
  • 1 hrsť, podľa chuti - ľubovoľné ovocie podľa výberu
  • 5 g - hnedý cukor
  • 1 ks - vajce
  • 1 štipka - soľ
  • 1 kávová lyžička - kypriaci prášok
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepšie zdravé tvarohové lievance, fit recept

Zdravé tvarohové lievance, postup fit receptu

Ingrediencie: mlieko 50 ml, citrónová šťava 1 polievková lyžica, celozrnná špaldová múka 50 g, mletá škorica 1 čajová lyžička, kokosový olej alebo olej 2 polievkové lyžice, jemný tvaroh 70 g, ľubovoľné ovocie podľa výberu 1 hrsť, hnedý cukor 5 g, vajce 1 ks, soľ 1 štipka, kypriaci prášok 1 kávová lyžička.

Tip pre vás

[Stále krájate cibuľu ručne? Ušetrite čas a použite krájač na cibuľu kúpite tu:]

1. Príprava

Pripravíme si vopred všetky suroviny. Tvaroh, vajíčko a mlieko vyberte z chladničky aspoň 30 minút pred prípravou, nech sú izbovej teploty. Oddeľte si žĺtko a bielok.

2. Zmiešame tekuté

Zmiešame si tekuté/mokré ingrediencie v miske: tvaroh, mlieko, citrónovú šťavu a žĺtko. Ak používate vanilkový alebo iný extrakt tak pridajte teraz.

3. Zmiešame sypké

V druhej miske si zmiešame zase sypké ingrediencie: Múku, soľ, kypriaci prášok, škoricu alebo iné mleté korenie, cukor. Z vaječného bielka vyšľaháme tuhý sneh. Pri šľahaní snehu majte bielko izbovej teploty, v dôkladne čistej miske (radšej sklenenej/kovovej), začnite nižšími otáčkami na šľahači a postupne pridávajte do vyšších.

4. Spojíme

Zmiešame si tekuté a suché suroviny do cesta, ktoré je pri lievancoch samozrejme hustejšie než pri palacinkách.

5. Primiešanie snehu

Dáme si zohrievať panvicu na mierny oheň. Použite nepriľnavú panvicu alebo kokosový či iný rafinovaný rastlinný olej. Zatiaľ si postupne do zmesy pridávame a primiešavame pomalými krúživými pohybmi sneh. Robíme to opatrne, neponáhľame sa, aby sme sneh "nešokovali" a nespľasol sa.

6. Cesto už so snehom

Takto vyzerá zamiešaný sneh v ceste.

7. Opekanie

Na rozohriatom oleji opekáme lievance. Vylejeme naberačku cesta na panvicu, čakáme kým sa začnú robiť prvé bublinky (po 90 až 120 sekundách), v tom momente otočíme a ešte približne 90 sekúnd opekáme z druhej strany.

8. Bublinky

V tomto momente otáčame...

9. Servírovanie

Servírujeme s ľubovoľnou prílohou. Niekto rád lekvárové alebo len preliate sirupom, medom. Ja som natrela vrstvy čučoriedkovým lekvárom a navrchu je zmiešaný tvaroh (asi 2 PL) s 1 PL arašidového masla. Pridajte obľúbené ovocie, oriešky, granolu, polejte roztopeným maslom. Chutiam sa medze nekladú. :)

Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj recept na skvelé domáce lievance webu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty

Najnovšie jedlá a koláče

Aktuálne recepty