Krásne krémová brokolicová polievka - zdravá zeleninová polievka, na ktorej si pochutnáte. Vyskúšajte náš overený recept.
Máme pre vás aj recept na krémovú brokolicovú polievku webu Ženy v meste, kliknite
Ak je niečo príliš zelené a máte to priamo na tanieri, nie každého hneď láka s chuťou sa do toho pustiť. O to horšie, ak sa to volá brokolica.
Najmä deti zvyknú mať voči nej prvotný odpor napriek tomu, že túto zdravú zeleninu, plnú vitamínov, dosiaľ radšej ani neochutnali.
Ak ale zvolíte brokolicu spracovanú vo forme polievky a ešte krémovej, budete sami prekvapení, ako dobre chutí. Ani tá farba už nebude taká „odstrašujúca“.
Poďte si vyskúšať postup podľa fotoreceptu Dobrá kuchyňa a zistíte, že krémová brokolicová polievka je ozaj lahôdkou, ktorú si obľúbia aj vaše deti.
Vyskúšajte aj recept na najlepšiu hrstkovú polievku. A tu je polievka z pečenej Hokkaido tekvice.
(na 4 porcie)
Ingrediencie na 4 porcie: asi 300 g brokolice, 2 polievkové lyžice múky, 3 polievkové lyžice repkového oleja alebo 50 g masla, soľ, podľa chuti biele korenie, podľa chuti trošku muškátového orieška, 2 strúčiky cesnaku, 100 ml šľahačkovej smotany.
Tip pre vás
Dobrú chuť.
Recept vznikol v spolupráci s facebookovou stránkou Lopárik
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.