Domáce tvarohové halušky so slaninkou. Autor receptu a foto - Ivka
Poctivé domáce halušky, originálny recept našich babičiek. Pripravte si ich doma s tvarohom a slaninou podľa receptu portálu DobráKuchyňa.sk.
Poctivé domáce halušky, originálny recept našich babičiek na ktorý sa vždy dá spoľahnúť.
Ak chcete potešiť svoje chuťové poháriky klasickou slovenskou pochúťkou, inšpirujte sa overeným receptom z dielne portálu DobráKuchyňa.sk. Prípadne vyskúšajte bryndzové halušky od babičky.
Vyskúšajte aj recept na skvelé bryndzové halušky originál. Vyskúšajte aj náš recept na halušky s kapustou a údeným mäsom.
(pre 4 osoby)
Budeme potrebovať - na cesto na halušky: 500g zemiakov. 400g polohrubej múky (môžete použiť aj hrubú, ale s polohrubou budú jemnejšie), 1 celé vajíčko, soľ podľa chuti. Na dokončenie: 125g maslo, 250g hrudkový tvaroh, 150g slanina, soľ.
Tip pre vás
Najprv si dáme zovrieť vodu do hrnca, v ktorom budeme variť halušky. Osolíme ju a zatiaľ, čo sa bude zohrievať, si pripravíme cesto na halušky
Ošúpané zemiaky si nastrúhame na strúhači najemno. Pridáme celé vajíčko, múku a štipku soli. Múku môžeme pridávať postupne, nakoľko niektoré zemiaky obsahujú menej a iné viac vody.
Ideálne cesto na halušky nie je príliš husté, ani veľmi riedke.
Do zovretej vody pomocou haluškovača začneme tvoriť halušky. Keď sme minuli všetko cesto, necháme halušky zovrieť a povaríme ich ešte cca 2-3 minúty.
Zatiaľ, čo sa nám halušky varia, si nakrájame slaninu na malé kocky.
Osmažíme ju na panvici. Pokiaľ je slanina dostatočne prerastená, nemusíme pridávať žiaden olej. V druhom hrnci necháme prepražiť maslo.
Hotové halušky scedíme a trochu prepláchneme vodou, aby sa nám nezlepili.
Do horúceho masla pridáme uvarené halušky a premiešame ich. Pridáme tvaroh a osolíme podľa chuti.
Hotové halušky naložíme na tanier a podávame posypané opraženou slaninkou.
TIP: Chuť slaninky krásne zvýrazní nasekaná pažítka. Dobrú chuť! A tu je odpoveď na otázku aká múka na halušky. Vyskúšajte aj recept na špenátové halušky webu DobráKuchyňa.sk
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk
Skvelý recept z najzdravšej strukoviny s kari a kurkumou. Vyskúšajte ho tiež!