AMC
Nákupný zoznam

Domáce tvarohové halušky so slaninkou, vyskúšaný recept

19.09.2021 | Autor: Ivka

Poctivé domáce halušky, originálny recept našich babičiek. Pripravte si ich doma podľa receptu portálu DobráKuchyňa.sk.

Domáce tvarohové halušky so slaninkou. Autor receptu a foto - Ivka

Poctivé domáce halušky, originálny recept našich babičiek. Pripravte si ich doma s tvarohom a slaninou podľa receptu portálu DobráKuchyňa.sk.

Tvarohové halušky so slaninkou, recept

  • Čas prípravy v minútach: 20
  • Čas varenia v minútach: 7
  • Počet porcií: 4
  • Autor jedla: Ivka 

Poctivé domáce halušky, originálny recept našich babičiek na ktorý sa vždy dá spoľahnúť.

Ak chcete potešiť svoje chuťové poháriky klasickou slovenskou pochúťkou, inšpirujte sa overeným receptom z dielne portálu DobráKuchyňa.sk. Prípadne vyskúšajte bryndzové halušky od babičky.

Vyskúšajte aj recept na skvelé bryndzové halušky originál. Vyskúšajte aj náš recept na halušky s kapustou a údeným mäsom.

Ingrediencie na tvarohové halušky so slaninkou

(pre 4 osoby)


Ingrediencie

  • 400 g - polohrubá múka
  • 125 g - slanina
  • 250 g - hrudkovitý jemný tvaroh
Poslať ako nákupný zoznam



Domáce tvarohové halušky so slaninkou, vyskúšaný recept

Domáce tvarohové halušky so slaninkou, postup receptu

1. Ingrediencie

Budeme potrebovať - na cesto na halušky: 500g zemiakov. 400g polohrubej múky (môžete použiť aj hrubú, ale s polohrubou budú jemnejšie), 1 celé vajíčko, soľ podľa chuti. Na dokončenie: 125g maslo, 250g hrudkový tvaroh, 150g slanina, soľ.

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

2. Dáme zovrieť vodu

Najprv si dáme zovrieť vodu do hrnca, v ktorom budeme variť halušky. Osolíme ju a zatiaľ, čo sa bude zohrievať, si pripravíme cesto na halušky

3. Zmiešame zemiaky, vajíčko, múku a soľ

Ošúpané zemiaky si nastrúhame na strúhači najemno. Pridáme celé vajíčko, múku a štipku soli. Múku môžeme pridávať postupne, nakoľko niektoré zemiaky obsahujú menej a iné viac vody.

4. Dokoncíme si cesto

Ideálne cesto na halušky nie je príliš husté, ani veľmi riedke.

5. Povaríme halušky

Do zovretej vody pomocou haluškovača začneme tvoriť halušky. Keď sme minuli všetko cesto, necháme halušky zovrieť a povaríme ich ešte cca 2-3 minúty.

6. Nakrájame si slaninu

Zatiaľ, čo sa nám halušky varia, si nakrájame slaninu na malé kocky.

7. Slaninu si osmažíme

Osmažíme ju na panvici. Pokiaľ je slanina dostatočne prerastená, nemusíme pridávať žiaden olej. V druhom hrnci necháme prepražiť maslo.

8. Scedíme si halušky

Hotové halušky scedíme a trochu prepláchneme vodou, aby sa nám nezlepili.

9. Dáme do masla a pridáme tvaroh

Do horúceho masla pridáme uvarené halušky a premiešame ich. Pridáme tvaroh a osolíme podľa chuti.

10. Hotové halušky podávame so slaninkou

Hotové halušky naložíme na tanier a podávame posypané opraženou slaninkou.

TIP: Chuť slaninky krásne zvýrazní nasekaná pažítka. Dobrú chuť! A tu je odpoveď na otázku aká múka na halušky. Vyskúšajte aj recept na špenátové halušky webu DobráKuchyňa.sk

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty