Domáce tvarohové halušky so slaninkou. Autor receptu a foto - Ivka
Poctivé domáce halušky, originálny recept našich babičiek. Pripravte si ich doma s tvarohom a slaninou podľa receptu portálu DobráKuchyňa.sk.
Poctivé domáce halušky, originálny recept našich babičiek na ktorý sa vždy dá spoľahnúť.
Ak chcete potešiť svoje chuťové poháriky klasickou slovenskou pochúťkou, inšpirujte sa overeným receptom z dielne portálu DobráKuchyňa.sk. Prípadne vyskúšajte bryndzové halušky od babičky.
Vyskúšajte aj recept na skvelé bryndzové halušky originál. Vyskúšajte aj náš recept na halušky s kapustou a údeným mäsom.
(pre 4 osoby)
Budeme potrebovať - na cesto na halušky: 500g zemiakov. 400g polohrubej múky (môžete použiť aj hrubú, ale s polohrubou budú jemnejšie), 1 celé vajíčko, soľ podľa chuti. Na dokončenie: 125g maslo, 250g hrudkový tvaroh, 150g slanina, soľ.
Tip pre vás
Najprv si dáme zovrieť vodu do hrnca, v ktorom budeme variť halušky. Osolíme ju a zatiaľ, čo sa bude zohrievať, si pripravíme cesto na halušky
Ošúpané zemiaky si nastrúhame na strúhači najemno. Pridáme celé vajíčko, múku a štipku soli. Múku môžeme pridávať postupne, nakoľko niektoré zemiaky obsahujú menej a iné viac vody.
Ideálne cesto na halušky nie je príliš husté, ani veľmi riedke.
Do zovretej vody pomocou haluškovača začneme tvoriť halušky. Keď sme minuli všetko cesto, necháme halušky zovrieť a povaríme ich ešte cca 2-3 minúty.
Zatiaľ, čo sa nám halušky varia, si nakrájame slaninu na malé kocky.
Osmažíme ju na panvici. Pokiaľ je slanina dostatočne prerastená, nemusíme pridávať žiaden olej. V druhom hrnci necháme prepražiť maslo.
Hotové halušky scedíme a trochu prepláchneme vodou, aby sa nám nezlepili.
Do horúceho masla pridáme uvarené halušky a premiešame ich. Pridáme tvaroh a osolíme podľa chuti.
Hotové halušky naložíme na tanier a podávame posypané opraženou slaninkou.
TIP: Chuť slaninky krásne zvýrazní nasekaná pažítka. Dobrú chuť!
Vyskúšajte aj recept na špenátové halušky webu DobráKuchyňa.sk
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.