Nákupný zoznam

Najlepšia Hokkaido polievka, vyskúšaný RECEPT

03.03.2020

  • 5.0/5

Urobte si skvelú polievku z tekvice hokkaido podľa nášho receptu. Prečo práve Hokkaido? Pretože dodáva energiu, má mnoho vitamínov a živín.

Najlepšia Hokkaido polievka, vyskúšaný RECEPT

Krémové zeleninové polievky milujú predovšetkým deti. Sú lahodné a jemné, potešia nielen chuťové poháriky, ale predovšetkým naše zdravie. Vyskúšajte recept originál so značkou Dobrej kuchyne. Garantujeme, že si pochutíte.

Prečo práve Hokkaido? Pretože dodáva energiu, má mnoho vitamínov a živín. Tekvica Hokkaido obsahuje betakarotén, ktorý pôsobí antioxidačne a posilňuje aj obranyschopnosť organizmu. Z vitamínov je to predovšetkým vitamín C, B a E.

Máme pre vás aj recept na liečivú krémová hokkaido polievku so zázvorom

Hokkaido polievka

  • Čas prípravy: 30-40 minút
  • Počet porcií: 4

Zaraďte jedlá z tekvice Hokkaido do svojho jedálnička. Má veľa draslíka, málo sodíka, preto prospieva nášmu srdcu. Tekvica Hokkaido má vysoký obsah vlákniny, chráni naše črevá pred zápchou.

Chcete byť zdraví a vitálni? Vyskúšajte náš recept.

Dobrá kuchyňa vám ponúka recept na vynikajúcu lahodnú polievku, ktorú si  určite zamilujete. Krémová polievka Hokkaido, plná živín a vitamínov. Nech sa páči. Zaželajme si dobrú chuť.

Vyskúšajte recepty na výborné polievky portálu DobráKuchyňa.sk

Fantastická krémová polievka Hokkaido


Ingrediencie

  • 1 ks - tekvica hokkaido
  • 3 ks - cesnak
  • 1 ks - soľ
  • 1 ks - stredná cibuľa
  • 2 polievkových lyžíc - olivový olej
  • 1 ks - mleté čierne korenie
  • 1 ks - kurkuma
  • 100 ml - šľahačková smotana
  • 1 ks - vegeta
  • 1 ks - mletá rasca
Najlepšia Hokkaido polievka, vyskúšaný RECEPT Autor - Nela

Fantastická Hokkaido polievka - postup receptu

Ingrediencie: 1 ks menšia tekvica Hokkaido, 2 polievkové lyžice olivového oleja, 1 ks cibuľa strednej veľkosti, 3 strúčiky cesnaku (podľa chuti), šľahačková smotana (100 ml aj viac, podľa chuti. Na dochutenie: soľ, vegeta (ak používate), mleté čierne korenie, mletá kurkuma (výborná na kĺby), mletá rasca, bujón (nemusí byť), čerstvá citrónová šťava (pridávame nakoniec).

  1. Najprv si pripravíme hlavnú ingredienciu, tekvicu Hokkaido. Dôkladne ju umyjeme, osušíme, opatrne rozpolíme (šupka je veľmi tvrdá), odstránime jadierka.
  2. Tekvicu Hokkaido šúpať nemusíme, pretože práve v šupke je najviac vitamínov a živín. Tepelnou úpravou šupka zmäkne. Tekvicu nakrájame na kocky.
  3. Cibuľu očistíme a nakrájame. Nemusíme úplne nadrobno, pretože polievku budeme nakoniec mixovať. Vo väčšom hrnci cibuľu na oleji orestujeme do sklovita.
  4. K pripravenej cibuli pridáme nakrájanú tekvicu Hokkaido. Za stáleho miešania restujeme ďalších 5 minút. Pridáme roztlačený cesnak a korenie podľa chuti.
  5. Zeleninu premiešame, cesnak krásne zavonia. Všetko zalejeme vriacou vodou podľa potreby. Môžeme pridať bujón. Voda by mala byť 2 cm nad kúskami tekvice.
  6. Hrniec prikryjeme. Polievku varíme do zmäknutia tekvice, trvá to cca 20 minút. Potom polievku stiahneme zo sporáka, ponorným mixérom ju rozmixujeme.
  7. Vznikne nám nádherná krémová polievka. Ak sa nám zdá príliš hustá, zriedime ju ešte vývarom, vriacou vodou. Nakoniec pridáme smotanu na zjemnenie.
  8. Polievku so smotanou ešte prevaríme. Môžeme aj dochutiť, pridať čerstvú citrónovú šťavu, ktorá našej polievke dodá vynikajúcu sviežu chuť. A môžeme podávať.

Tip Dobrej kuchyne: Do našej krémovej Hokkaido polievky sa skvelé hodí opečený chlebík alebo grahamové pečivo, ktoré si nakrájame na menšie kocky. Na suchej panvici ich opečieme do chrumkava. Môžeme pokvapkať aj skvelým tekvicovým olejom, pridať čerstvé bylinky.

Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj recept na pravú hokkaido polievku na webe Ženy v meste

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče