Španielske vtáčky. Foto - Denča
Španielske vtáčiky sú jednoducho overenou klasikou, ktorú by mal vedieť pripraviť každý.
Na prvý pohľadom sa ich príprava - predovšetkým zavinutie do závitkov - vtáčikov, môže zdať obtiažna, ale pri každom ďalšom to bude už len ľahšie a stojí to naozaj za to.
Sú plnené skvelými surovinami, ktoré dotvárajú lahodný celok. Dokonalou prílohou je tarhoňa, ryža alebo zemiaková kaša. Vyskúšajte aj bravčové ragú. Alebo náš recept na bravčový stroganov.
Ingrediencie: 8 plátkov hovädzieho mäsa, 1 cibuľa, 8 plátkov slanin, 3 PL - hladká múka 4 PL - horčica 7 ks - čerstvá uhorka 5 ks - frankfurtské párky 3 PL - olej.
Vajcia uvaríme natvrdo (vložíme do vriacej vody a varíme 10 minút), necháme vychladnúť a ošúpeme. Cibuľu nakrájame na kocky, slaninu na tenké plátky.
Plátky hovädzieho mäsa naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou (1 lyžička). Obložíme plátkom slaniny, polkami vajíčka, a uhorkou a párkom.
Mäso zavinieme do závitku/vtáčika, obtočíme potravinárskym špagátom alebo niťou. Zľahka ich pomúčime hladkou múkou.
Na rozohriatom oleji spolu opražíme cibuľu a nakrájanú slaninu (ktorá sa zvýšila). Vtáčiky prudko opečieme zo všetkých strán, pekne sa zatiahnu. Podlejeme vývarom /horúcou vodou. Varíme do zmäknutia mäsa, približne 90 minút. Ak je potrebné podlievame vodou.
Z vtáčikov odstránime niť, prekrojíme ich a podávame so zemiakovým pyré, ryžou alebo tarhoňou.
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.