Nákupný zoznam

Fantastické jablkové lievance s banánom a makom, zdravý RECEPT

13.05.2020

  • 0.0/5

Fantastické jablkové lievance s banánom a makom. Sú výborné a výživné nielen na raňajky, ale aj na desiatu či olovrant. Vyskúšajte fit recept webu Dobrá kuchyňa.

Fantastické jablkové lievance s banánom a makom, rýchly recept

Fantastické jablkové lievance s banánom a makom. Sú výborné a výživné nielen na raňajky, ale aj na desiatu či olovrant. Vyskúšajte fit recept webu Dobrá kuchyňa.

Lievance milujú deti aj dospelí. Ak máte doma jeden zrelý banán a jedno jablko, pripravte si lievance podľa rýchleho receptu webu Dobrá kuchyňa. Zdravé jablkovo banánové lievance s makom si zamilujete. Jednoducho, zdravo a chutne s Dobrou kuchyňou.

Vyskúšajte aj recept na najlepšie klasické hrnčekové palacinky

Jablkové lievance s banánom a makom

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Počet porcií: 2-3

Dobrá kuchyňa vám ponúka novinku, rýchly recept na zdravé jablkovo banánové lievance s makom. Vyskúšajte. Sladké raňajky, desiata či olovrant bez výčitiek. Sladké maškrtenie.  

Vybrali sme pre vás aj recept na najlepšiu hrnčekovú bublaninu s ovocím

Výživné jablkové lievance s banánom a makom, rýchy recept

(pre 2-3 osoby)


Ingrediencie

  • 1 ks - vanilínový cukor
  • 1 podľa chuti - med
  • 1 ks - jablká
  • 1 ks - biely jogurt
  • 2 ks - vajce
  • 1 ks - banán
  • 3-4 polievková lyžica - celozrnná špaldová múka
  • 3 polievková lyžica - mak mletý
  • 1 čajová lyžička - mletá škorica
  • 4 polievková lyžica - kokosový olej
  • 1 podľa obľuby - čerstvé ovocie
Fantastické jablkové lievance s banánom a makom, zdravý RECEPTAutor - Nela

Fantastické jablkové lievance s banánom a makom - postup receptu

Ingrediencie: 1 ks jablko strednej veľkosti, 1 ks zrelý banán, 2 ks vajce, 3 polievkové lyžice mletého maku, 3-4 polievkové lyžice celornnej múky, 1 ks vanilínový cukor, 1 čajová lyžička mletej škorice na pečenie: kokosový (slnečnicový) olej podľa potreby na dozdobenie: čerstvé ovocie, biely jogurt, med

  1. Zrelý banán roztlačíme vidličkou do kaše, pridáme nahrubo nastrúhané jabĺčko aj so šupkou (bez šupky).
  2. Pridáme aj vajcia, mletý mak, vanilínový cukor a mletú škoricu. Ak mak nemusíme, pridáme mleté orechy.
  3. Nakoniec primiešame celozrnnú špaldovú múku podľa potreby, aby nám vzniklo vláčne, nie husté cestíčko.
  4. Kvalitnejšiu panvicu rozohrejeme, pridáme kokosový olej. Lyžicou urobíme malé lievančeky veľkosti 7 cm.
  5. Zdravé jablkovo banánové lievance s makom pečieme z každej strany dozlatista. Zdobíme podľa obľuby.

Tip Dobrej kuchyne: Namiesto celozrnnej špaldovej múky môžeme zvoliť aj mleté ovsené vločky podľa potreby. Je dôležité pripraviť správnu konzistenciu cesta, aby sa lievance netrhali. Pečieme ich opatrne z oboch strán. Čím menej celozrnnej alebo ovsenej múky, tým budú vláčnejšie.

Dobrú zdravšiu chuť.

Inšpirujte sa recept na najlepšie jablkové lievance s bielym jogurtom webu Ženy v meste

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče