Nákupný zoznam

Vynikajúca restovaná kuracia pečeň, RECEPT na minútku

17.05.2020

  • 5.0/5

Vyskúšajte recept na jednoduchú minútku webu Dobrá kuchyňa. Vynikajúca restovaná kuracia pečeň, ktorú si obľúbite.

Fantastická restovaná kuracia pečeň, recept na minútku

Vynikajúca restovaná kuracia pečeň. Vyskúšajte rýchly recept na túto pochúťku. Skvelá minútka z kuracích pečienok webu Dobrá kuchyňa. Stačí si zaželať iba dobrú chuť.

Milujete kuraciu pečeň? Výborná voľba, pretože je veľmi výživná. Má vysoký obsah železa, je bohatá aj na selén, zinok, meď a fosfor. Z vitamínov sú zastúpené A, B a vitamín K. Aj keď pečeň zatracujú kvôli hromadeniu škodlivých látok, ak skonzumujeme 100 g pečene, pokryjeme dennú potrebu železa. Výborná správa pre ľudí trpiacich anémiou.

Vybrali sme pre vás aj recept na obľúbenú minútku z bravčového karé

Restovaná kuracia pečeň, šťavnatá a chutná

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet porcií: 4

Príprava kuracej pečene je úplne jednoduchá, ktorú zvládne aj každý začiatočník. Internetový portál Dobrá kuchyňa vám poradí ako pripraviť najlepšiu restovanú kuraciu pečeň, ktorú si obľúbite. 

Inšpirujte sa výborná cigánska pečienka , overený recept originál

Skvelá restovaná kuracia pečeň, jednoduchá minútka

(pre 5 osôb)


Ingrediencie

  • 6 strúčik - cesnak
  • 1 podľa chuti - soľ
  • 3 ks - stredná cibuľa
  • 5 polievková lyžica - olivový olej
  • 1 podľa chuti - mleté čierne korenie
  • 2 polievková lyžica - mletá červená paprika
  • 1-2 malá lyžička - Solamyl
  • 1 podľa chuti - petržlenová vňať
  • 1 podľa chuti - chilli korenie
  • 1 000 g - kuracia pečeň
  • 1/2 malá lyžička - celá rasca
  • 1/2 malá lyžička - sušený majorán
Vynikajúca restovaná kuracia pečeň, RECEPT na minútkuAutor - Nela

Vynikajúca restovaná kuracia pečeň - postup receptu

Ingrediencie: 1 000 g kuracia pečeň, 5 polievkových lyžíc olivového oleja (oleja), 3 ks cibuľa strednej veľkosti, 6 strúčikov cesnaku (podľa chuti) na dochutenie: 2 polievkové lyžice mletej červenej papriky, soľ (podľa chuti), mleté čierne korenie (podľa chuti), 1/2 malej lyžičky celej (drvenej) race, 1/2 malej lyžičky sušeného majoránu (podľa chuti), chilli korenie (podľa chuti), petržlenová vňať (podľa chuti)  na zahustenie: 1-2 malé lyžičky Solamylu rozmiešaných vo vode (podľa potreby)

  1. Kuraciu pečeň umyjeme, osušíme, odblaníme. Pečeň nakrájame na menšie kúsky. Dusiť môžeme aj celé kusy. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme kuracie pečienky.
  2. K pečeni pridáme mletú červenú papriku (2 polievkové lyžice), premiešame. Pečeň orestujeme, aby sa zatiahla (zbledne). Pridáme čierne korenie, rascu. Kuraciu pečeň solíme, keď je úplne mäkká.
  3. Okorenenú kuraciu pečeň prikryjeme pokrievkou a dusíme cca 5 minút, aby pustila vlastnú šťavu. Ak milujeme pálivé, môžeme pridať aj chilli korenie podľa chuti, samozrejme, pridáme opatrne. 
  4. Pečienky dochutíme aj roztlačeným cesnakom, záleží koľko cesnaku znášame. Pridáme aj prstami rozmrvený sušený majorán. Ak majorán nemusíme, hotovú pečeň ozdobíme petržlenovou vňaťou.
  5. Kuraciu pečeň podlejeme horúcou vody podľa potreby, restujeme pokiaľ nezmäkne. Nakoniec kuracie pečienky osolíme podľa chuti. Šťavu môžeme zahustiť Solamylom rozmiešaným vo vode.

Tip Dobrej kuchyne: K restovanej kuracej pečeni podávame dusenú ryžu, opekané zemiaky či hranolčeky. Ak si strážime kalórie, ako prílohu zvolíme čerstvý zeleninový šalát alebo dusenú zeleninu. Namiesto tatárskej omáčky pridáme náš skvelý zdravý dip, ktorý nájdete v ponuke na našom portáli.

Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj recept na najlepšiu restovanú kuraciu pečeň webu Ženy v meste

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče