AMC
Nákupný zoznam

Výborný domáci vianočný likér s rumom bez salka, vyskúšaný recept

27.12.2021 | Autor: Katarína

Výborný domáci vianočný likér s rumom bez salka, vyskúšaný recept. Chutný domáci likér s chuťou typických vianočných ingrediencií.

Výborný domáci vianočný likér s rumom bez salka, vyskúšaný recept. Autorka receptu a foto: Katarína

Výborný domáci vianočný likér s rumom bez salka, vyskúšaný recept.

Domáci vianočný likér s rumom bez salka

  • Čas prípravy v min.: 10
  • Čas varenia v min.: 10
  • Čas lúhovania: 24 hodín
  • Počet porcií 14

Chutný domáci likér s chuťou typických vianočných ingrediencií.

Zahrejte sa domácim likérom, ktorý si môžete vychutnať vychladený alebo pridať do horúceho čaju.

Máme pre vás aj recept na najlepšie biele varené víno - kliknite. Tu je aj náš recept na oblíž prst. Skúste aj náš recept na vaječný likérTu je aj recept na orechové vanilkové rožky.

Ingrediencie na domáci likér s rumom bez salka

(na 14 porcií)


Ingrediencie

  • 2 PL - med
  • 1 čajová lyžička - mletá škorica
  • 8 ks - klinčeky
  • 5 dcl - rum
  • 3 menšia hrsť - sušené brusnice, hrozienka, slivky
  • 2 ks - pomaranč
  • 4 ks - mandarinka
  • 4 ks - badián
  • 1 ks - citrón
  • 2 ks - limetka
  • 1 čajová lyžička - mletý sušený zázvor
Poslať ako nákupný zoznam



Výborný domáci vianočný likér s rumom bez salka, vyskúšaný recept

Domáci likér s rumom bez salka, postup receptu

Ingrediencie: med 2 PL, mletá škorica 1 čajová lyžička, klinčeky 8 ks, rum 5 dcl, sušené brusnice, hrozienka, slivky 3 hrste, pomaranč 2 ks, mandarinka 4 ks, badián 4 ks, citrón 1 ks, limetka 2 ks, mletý sušený zázvor 1 čajová lyžička.

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Macerovanie

Zo 0,7dcl fľaše tmavého rumu si odlejeme približne 2dcl a dáme do zvyšného rumu priamo do fľaše macerovať hrozienka, klinčeky, badián, mletú škoricu a mletý sušený zázvor. Macerujeme minimálne 24 hodín, čím dlhšie tým lepšie, ideálne týždeň.

2. Scedenie

Po skončení macerovania si rum prelejeme cez sitko do čistej fľaše s objemom 0,7dcl.

3. Odšťavovanie

Odšťavíme si pomaranče, mandarínky, citrón a limetky a prelejeme opäť cez sitko ku vymacerovanému rumu. Pridáme med a poriadne pretrasieme fľašu.

4. Dochucovanie

Likér ochutnáme a dochutíme podľa preferencií buď ešte citrónom alebo medom.

Nazdravie! Vyskúšajte aj recept na pravý domáci vaječný koňak webu Ženy v meste. Vyskúšajte aj recept na domáce baileys.

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty