Domáci kečup lepší ako z obchodu, vyskúšaný recept. Autorka receptu a foto - Slávka
Vynikajúci domáci kečup, ktorý si budete pripravovať každé leto a ten z obchodu už nebudete potrebovať. Vyskúšajte náš overený recept.
Vlastný domáci kečup, ktorý si urobíte z paradajok, z ktorých vám každá jedna prešla dlaňou, je neporovnateľný. Viete úplne presne, čo ste do neho dali. Či boli paradajky dokonale dozreté, záleží aj, aký druh si vyberiete, či máte radšej sladšie alebo kyslejšie.
Skrátka, ak si kečup pripravíte sami doma, máte prehľad o tom, z čoho je urobený. Nehovoriac o tom, že tam nedávate žiadne dochucovadlá, ani zahusťovadlá či iné prídavné látky. Len poctivá chuť paradajok a ostatnej zeleniny, ktorú si dochutíte po svojom.
Mať domáci kečup doma v špajzke a len ho podľa potreby postupne počas zimy vyťahovať, je niečo neoceniteľné. Na webe zenyvmeste.sk si ukážeme, ako na to.
Máme pre vás aj recept na najlepší recept na domáci kečup webu Ženy v meste
(na 20 dávok)
Ingrediencie: 5 kg očistených a nakrájaných paradajok, 1 kg cibule, 4 ks zelených paprík, 60 dkg cukru, 4 dcl octu, 4 PL soli, 4 KL červenej mletej papriky, 40 guličiek čierneho korenia, 12 guličiek nového korenia, 1 KL škorice, 4 klinčeky.
Tip pre vás
1. Nakrájame si zeleninu
Paradajky, cibuľu aj papriku si nakrájame a vložíme do hrnca.
2. Okoreníme
Pridáme soľ a všetky druhy korenia.
3. Pridáme ocot
Tiež ocot a cukor a dobre premiešame.
4. Varíme niekoľko hodín
Hmotu varíme 2 až 3 hodiny v závislosti od toho, aký hustý kečup chceme mať.
5. Rozmixujeme mixérom
Občas premiešavame. Všetko dobre rozmixujeme ponorným mixérom a pasírujeme, aby nám ostalo minimum odpadu.
6. Necháme prevrieť
Kečup znova necháme prevrieť.
7. Plníme fľaštičky
Ešte za úplne horúca plníme uzatvárateľné fľaštičky.
8. Ešte teplé uložíme do sucha
Uzavrieme ich a prevrátime hore dnom aspoň na 5 minút, aby sa dôkladne utiahli. Ešte teplé fľaštičky kečupu dáme do suchých priestorov a obalíme utierkami, uterákom, prípadne dekou, kde vychladnú. Následne ich skladujeme.
Recept vznikol v spolupráci s facebookovou stránkou Lopárik
Dobrú chuť.
Vyskúšajte aj recept na sušené paradajky naložené v olivovom oleji s cesnakom, oreganom a kaparmi
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.