Wrap s kuracím mäsom na spôsob gyrosu, vyskúšaný recept. Autor receptu a foto: Slávka
Neskutočne dobrá kombinácia čerstvej zeleniny, tacos placky a kuracieho mäsa na spôsob gyrosu. Overený recept webu DobráKuchyňa.sk.
Wrap z tacos placiek je jedlo, ktoré patrí k menej tradičnými, no o to zaujímavejším. Netreba utekať do žiadneho pouličného stánku, pripravte si ho vo svojej kuchyni.
Stačí si osvojiť pár hlavných zásad a wrap s kuracím mäsom na spôsob gyrosu si bude sami pripravovať pravidelne aj doma.
Tajomstvo spočíva v kombinácii čerstvej zeleniny, opraženého kuracieho mäsa, avšak lepšie je zo stehien, je pevnejšie a šťavnatejšie. K tomu dva druhy omáčok: smotanovo-cesnaková a čínska chilli.
A už len tacos opražiť na suchej panvici, zvinúť a máte wrap s mäsom na spôsob gyrosu lepší než kúpený kdekoľvek vonku.
Máme pre vás aj recept ako si doma pripraviť grilované kuracie prsia na masle
(na 4 porcie)
Ingrediencie: 1 chilli paprička, 2 polievkové lyžice olivového oleja, 250 ml kyslej smotany, 2 hrste čerstvých cherry paradajek, 500 g vykostených kuracích stehien, 4 listy ľadového šalátu, 3 strúčiky cesnaku, 1 citrón, 1 kávovú lyžičku oregana, 1 kávovú lyžičku červenej mletej papriky, 1 kávové lyžičky mletého nového korenia, 1 kávovú lyžičku muškátového oriešku, 1 kávovú lyžičku čierneho mletého korenia, 1 kávová lyžička soli, 2 lyžice masla, 4 tacos placky.
Tip pre vás
Kyslú smotanu zmiešame s trochou oregana, prelisovaným cesnakom, trochou soli, čiernym korením a olivovým olejom.
Dôkladne premiešame a necháme zachladiť.
Na masle začneme pražiť mäso z kuracích stehien, pridáme šťavu z citróna a soľ.
Postupne pridáme čierne a nové korenie, muškátový oriešok, zvyšok oregana; úplne pred dokončením červenú mletú papriku. Sprudka pražíme asi 10 minút, kým je mäsko krásne ružové.
Tacos placky si opražíme na suchej panvici.
Nakrájame si čerstvú zeleninu.
Na placky si naukladáme na spodok mäso.
Na to príde zelenina, smotanová omáčka a chilli.
Placky si z každej strany zavinieme.
Recept vznikol v spolupráci s facebookovou stránkou Lopárik
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.