Nákupný zoznam

Najlepšie bravčové rebrá pečené na kapuste a slanine, top RECEPT

30.01.2021

  • 5.0/5

Najlepšie bravčové rebrá pečené na kapuste a slanine. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči.

Vynikajúce pečené bravčové rebrá na kapuste a slanine - fantastický recept

Skvelé pečené bravčové rebrá na kyslej (kvasenej) kapuste a slanine pečené v rúre. Jednoduchá príprava, úspech zaručený. Vyskúšajte si pripraviť pečené bravčové rebrá podľa top receptu webu Dobrá kuchyňa. Garantujeme, že si pochutíte.

Takto upečené bravčové rebrá s kyslou kapustou a slaninou výborne ladia so šťuchanými zemiakmi. Výhodou nášho receptu je, že príprava je naozaj úplne jednoduchá, ktorú zvládne aj každý začiatočník.

Ak chceme pečené bravčové rebrá chrumkavejšie, na konci pečenia ich odkryjeme a cca 10 minút dopekáme na funkcii gril. Opatrne však, mäsko kontrolujeme, aby sa príliš nevysušilo.

Recept na tradičnú pochúťku z krkovičky najlepšia cigánska pečienka, osvedčená a chutná

Najlepšie rebierka pečené na kyslej kapuste a slanine - skvelá pochúťka

  • Čas prípravy: 20
  • Čas pečenia: 1,5-2 hodiny (podľa potreby)
  • Počet porcií: 6

Pečené bravčové rebrá sa tešia veľkej obľube. Sú nenáročné na prípravu, mäsko je po upečení šťavnaté a veľmi chutné. Takto upečené bravčové rebrá sú výborné so šťuchanými zemiakami, výborné aj s domácim kváskovým chlebíkom či klasickým chlebom. Dobrú chuť želáme.

Jednoduché a chutné jedlá s podrobným fotoreceptom, to sú recepty webu Dobrá kuchyňa. Máme bohaté skúsenosti s varením a pečením, chceme sa s vami podeliť, aby ste sa mohli inšpirovať. Snažíme sa variť z dostupných surovín, zdravšie, čo najjednoduchšie a predovšetkým, aby vašim rodinám chutilo. 

Dobrá kuchyňa vám ďakuje za vašu priazeň, veľmi si vážime každý váš názor, podnet. Varte a pečte s nami jednoducho a chutne. Recepty so značkou Dobrá kuchyňa.

Fantastická pochúťka z bravčového karé naobľúbenejšia minútka z bravčového karé

Výborné pečené rebrá s kyslou kapustou, ktoré sa oplatí vyskúšať

(Na 6 porcií)


Ingrediencie

  • 4 strúčiky - cesnak
  • 1 podľa chuti - soľ
  • 1 podľa chuti - mleté čierne korenie
  • 1 podľa chuti - kurkuma
  • 1 podľa chuti - mletá červená paprika
  • 6 plná hrsť - kyslá (kvasená) kapusta
  • 3 ks - väčšia cibuľa
  • 1 podľa chuti - celá alebo drvená rasca
  • 6 porcií - neúdené mäsité rebrá
  • 200 g - údená slanina
Poslať ako nákupný zoznam

Najlepšie bravčové rebrá pečené na kapuste a slanine, top RECEPTAutor - Nela

Bravčové rebrá pečené na kyslej kapuste a slanine - postup receptu

Ingrediencie: 6 porcií mäsitých bravčových rebier (1 porcia cca 200 g), 200 g údená slanina, 6 plných hrstí kyslej (kvasenej) kapusty, 3 ks väčšia cibuľa, 4 strúčiky cesnaku na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, drvená alebo celá rasca podľa chuti, trochu kurkumy (výborná na kĺby, pôsobí aj protizápalovo) alebo iné obľúbené korenie - bravčové pečené, pečené rebierka, pečená krkovička a pod.

Tip pre vás

[18-dielna jedálenská súprava Carine, tento týždeň si ju kúpilo 75 zákazníkov - kliknite

  1. Bravčové rebrá dobre umyjeme, dôkladne osušíme. Rebrá okoreníme korením podľa chuti (soľou, mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou, rascou, kurkumou).
  2. Do väčšieho pekáča alebo zapekacej misy rozložíme nakrájanú slaninu, olejom potierať netreba. Tak rozvrstvíme aj kyslú (kvasenú) kapustu, ktorú sme si vytlačili od vody.
  3. Kyslú (kvasenú) kapustu si rozvrstvíme po celom pekáči. Kapusty môžeme pridať aj viac, podľa obľuby. Ak by bola kapusta príliš kyslá, môžeme ju prepláchnuť vo vode.
  4. Na kapustu rozložíme cibuľu, ktorú sme si ošúpali, nakrájali na plátky. Pridáme aj cesnak, ktorý sme taktiež ošúpali, nakrájali napoly a zvyšok nakrájanej údenej slaninky.
  5. Navrch uložíme okorenené bravčové rebrá po celej ploche. Na prípravu môžeme zvoliť aj bravčovú krkovičku, keď nemáme rebrá. Krkovička na kapuste chutí tiež úžasne. 
  6. Pekáč zakryjeme alobalom. Je to dôležité, aby sa rebrá nevysušili. Bravčové rebrá s kyslou kapustou a slaninou pečieme pri teplote 160 oC približne 1,5 hodiny do mäkka.
  7. Dĺžka pečenia rebier záleží od rúry a veľkosti (mäsitosti) rebier. 15 minút pred koncom pečenia môžeme bravčové rebrá odkryť a trošku ich pripiecť, záleží ako vám chutia.
  8. Výbornou prílohou k pečeným rebrám na kyslej kapuste, slanine sú šťuchané zemiaky. Pripravíme ich tak, že ich varíme do mäkka, scedíme, osolíme, rozšťucháme s maslom.

Tip Dobrej kuchyne: Ešte chutnejšie pečené bravčové rebrá? Pripravte si olejovú marinádu - do oleja primiešajte korenie podľa chuti. Rebrá dobre potrite marinádou a uložte do chladu aspoň cez noc. Vyskúšajte. 

Dobrú delikátnu chuť.

Vyskúšajte aj vynikajúca šťavnatá krkovička na čiernom pive, top recept  portálu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče