Recept na kelový prívarok. Autorka receptu a foto - Slávka
Kelový prívarok so zemiakmi to je skutočne večná klasika. Ak máte chuť pripomenúť si chuť kelového prívarku, máme pre vás overený recept.
Medzi tradičné jedlá starých mám nesporne patria prívarky. Či už fazuľový alebo zemiakový, prípadne šošovicový. Vynikajúcou a obľúbenou pochúťkou Slovákov je však aj kelový prívarok, najmä, ak sa skombinuje so zemiakmi a cesnakom.
Prívarok nie je žiadna zložitá záležitosť, zvládnuť by ho podľa nášho receptu mohol aj úplný začiatočník. Treba len dať pozor, aby sa nevytvorili žiadne hrudky, aby kel nebol tvrdý, nedovarený, ani príliš rozvarený.
Rovnako tak dôležité je správne dochutenie a podarí sa vám isto výborné jedlo, ktoré ocenia malí aj väčší stravníci.
Potom už len stačí nejaké to volské oko alebo pečená špekačka či klobáska. Prípadne len tak načisto s dobrým čiernym chlebíkom. Tak čo, už sa vám slinky zbiehajú?
Poďte si s nami skúsiť kelový prívarok, neoľutujete. Alebo máte chuť na paradajkovú polievku. Vyskúšajte doma aj kyslú polievku z tekvice Hokkaido.
(na 6 porcií)
Ingrediencie: hladká múka 60 g, stredné zemiaky 3 ks, strúčiky cesnaku 3 ks, kel 500 g, červená mletá paprika 1 kávová lyžička, mletá rasca štipka, čierne korenie mleté štipka, soľ 1 malá lyžička, olej 3 PL (repkový, kokosový, alebo olivový).
Tip pre vás
V osolenej vode varíme kel, pridáme čierne mleté korenie a rascu.
Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, povaríme do mäkka.
Pripravíme si zápražku: Na oleji smažíme múku, pridáme červenú mleté papriku a nastrúhaný cesnak.
Riedime vodou, aby nám vznikla hustejšia kašička.
Spojíme s kelom a dôkladne premiešame. Ešte chvíľu povaríme.
Dobrú chuť. Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na obed. Alebo vyskúšajte overený recept na tekvicový prívarok.
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk