Nákupný zoznam

Kelový prívarok so zemiakmi, večná klasika

30.07.2022 | Autor: Slávka

Kelový prívarok so zemiakmi to je skutočne večná klasika. Ak máte chuť pripomenúť si chuť kelového prívarku, máme pre vás overený recept.

Recept na kelový prívarok. Autorka receptu a foto - Slávka

Kelový prívarok so zemiakmi to je skutočne večná klasika. Ak máte chuť pripomenúť si chuť kelového prívarku, máme pre vás overený recept.

Kelový prívarok so zemiakmi

Medzi tradičné jedlá starých mám nesporne patria prívarky. Či už fazuľový alebo zemiakový, prípadne šošovicový. Vynikajúcou a obľúbenou pochúťkou Slovákov je však aj kelový prívarok, najmä, ak sa skombinuje so zemiakmi a cesnakom.

Prívarok nie je žiadna zložitá záležitosť, zvládnuť by ho podľa nášho receptu mohol aj úplný začiatočník. Treba len dať pozor, aby sa nevytvorili žiadne hrudky, aby kel nebol tvrdý, nedovarený, ani príliš rozvarený.

  • Čas prípravy v min.: 40
  • Čas pečenia v min.: 30
  • Počet porcií: 6

Rovnako tak dôležité je správne dochutenie a podarí sa vám isto výborné jedlo, ktoré ocenia malí aj väčší stravníci.

Čo ku kelovému prívarku

Potom už len stačí nejaké to volské oko alebo pečená špekačka či klobáska. Prípadne len tak načisto s dobrým čiernym chlebíkom. Tak čo, už sa vám slinky zbiehajú?

Poďte si s nami skúsiť kelový prívarok, neoľutujete. Alebo máte chuť na paradajkovú polievku. Vyskúšajte doma aj kyslú polievku z tekvice Hokkaido.

(na 6 porcií)


Ingrediencie

  • 60 g - hladká múka
  • 3 ks - stredný zemiak
  • 3 ks - strúčik cesnaku
  • 500 g - kel
  • 1 kávová lyžička - červená mletá paprika
  • 3 PL (repkový, kokosový, alebo olivový) - olej
Poslať ako nákupný zoznam



Kelový prívarok so zemiakmi, večná klasika

Kelový prívarok, postup receptu

Ingrediencie: hladká múka 60 g, stredné zemiaky 3 ks, strúčiky cesnaku 3 ks, kel 500 g, červená mletá paprika 1 kávová lyžička, mletá rasca štipka, čierne korenie mleté štipka, soľ 1 malá lyžička, olej 3 PL (repkový, kokosový, alebo olivový).

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Varenie kelu

V osolenej vode varíme kel, pridáme čierne mleté korenie a rascu.

2. Povaríme si zemiaky

Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, povaríme do mäkka.

3. Zápražka

Pripravíme si zápražku: Na oleji smažíme múku, pridáme červenú mleté papriku a nastrúhaný cesnak.

4. Riedenie

Riedime vodou, aby nám vznikla hustejšia kašička.

5. Spojenie kelového prívarku

Spojíme s kelom a dôkladne premiešame. Ešte chvíľu povaríme.

Dobrú chuť. Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na obed. Alebo vyskúšajte overený recept na tekvicový prívarok.

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty