Recept na kelový prívarok. Autorka receptu a foto - Slávka
Kelový prívarok so zemiakmi to je skutočne večná klasika. Ak máte chuť pripomenúť si chuť kelového prívarku, máme pre vás overený recept.
Medzi tradičné jedlá starých mám nesporne patria prívarky. Či už fazuľový alebo zemiakový, prípadne šošovicový. Vynikajúcou a obľúbenou pochúťkou Slovákov je však aj kelový prívarok, najmä, ak sa skombinuje so zemiakmi a cesnakom.
Prívarok nie je žiadna zložitá záležitosť, zvládnuť by ho podľa nášho receptu mohol aj úplný začiatočník. Treba len dať pozor, aby sa nevytvorili žiadne hrudky, aby kel nebol tvrdý, nedovarený, ani príliš rozvarený.
Rovnako tak dôležité je správne dochutenie a podarí sa vám isto výborné jedlo, ktoré ocenia malí aj väčší stravníci.
Potom už len stačí nejaké to volské oko alebo pečená špekačka či klobáska. Prípadne len tak načisto s dobrým čiernym chlebíkom. Tak čo, už sa vám slinky zbiehajú?
Poďte si s nami skúsiť kelový prívarok, neoľutujete. Alebo máte chuť na paradajkovú polievku. Vyskúšajte doma aj kyslú polievku z tekvice Hokkaido.
(na 6 porcií)
Ingrediencie: hladká múka 60 g, stredné zemiaky 3 ks, strúčiky cesnaku 3 ks, kel 500 g, červená mletá paprika 1 kávová lyžička, mletá rasca štipka, čierne korenie mleté štipka, soľ 1 malá lyžička, olej 3 PL (repkový, kokosový, alebo olivový).
Tip pre vás
V osolenej vode varíme kel, pridáme čierne mleté korenie a rascu.
Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, povaríme do mäkka.
Pripravíme si zápražku: Na oleji smažíme múku, pridáme červenú mleté papriku a nastrúhaný cesnak.
Riedime vodou, aby nám vznikla hustejšia kašička.
Spojíme s kelom a dôkladne premiešame. Ešte chvíľu povaríme.
Dobrú chuť. Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na obed. Alebo vyskúšajte overený recept na tekvicový prívarok.
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.