Nákupný zoznam

Fantastické kuracie srdiečka na smotane, jednoduchý RECEPT

06.03.2021

  • 5.0/5

Fantastické kuracie srdiečka na smotane. Jednoduchý recept na skvelú dobrotu so značkou Dobrá kuchyňa.

Najlepšie kuracie srdiečka na smotane - postup receptu

Vynikajúce kuracie srdiečka na smotane. Vyskúšajte skvelý recept so značkou Dobrá kuchyňa. 

Srdiečka na smotane chutia naozaj vynikajúco. Nemajte žiadne predsudky. Príprava je nenáročná, aj pre začiatočníkov.

Výživný obed z kuracích srdiečok? Ste na správnom mieste. Dnes vám Dobrá kuchyňa prináša novinku, delikátne kuracie srdiečka na smotane. Želáme vám dobrú chuť.

Smotanovú omáčku zahusťujeme podľa potreby, obľuby. Niekto má rád hustejšiu, iný zasa redšiu. Ak by bola omáčka riedka, zahustíme ju ďalšou múkou. Pri hustejšej omáčke pridáme na zriedenie mlieko. Keď zvolíme Solamyl, kuracie srdiečka na smotane budú vhodné aj pri bezlepkovej diéte. Dobrá kuchyňa myslí na všetkých.

Vybrali sme pre vás aj recept na minútku, skvelá restovaná kuracia pečeň

Kuracie srdiečka na smotane, ktoré chutia úžasne

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Čas dusenia: 50 minút
  • Počet porcií: 2-3

Milujete vnútornosti? Kuracie srdiečka patria medzi vaše obľúbené pochúťky? Nech sa páči. Pripravte si s Dobrou kuchyňou kuracie srdiečka na smotane. Úžasná dobrota.

Vnútornosti sa vyznačujú vysokým obsahom vitamínu B, minerálov ako sú železo, horčík, selén, zinok. Obsahujú aj dôležité vitamíny - A, D, E, K. Sú vynikajúcim zdrojom bielkovín a aminokyselín. Čo je dôležité, železo zo živočíšnej stravy sa do ľudského tela vstrebáva omnoho jednoduchšie než z rastlinných potravín. 

Inšpirujte sa fantastická kuracia pečeň na jablkách so zázvorom

Vynikajúce kuracie srdiečka na smotane - chutné a delikátne 

(Na 2-3 porcie)


Ingrediencie

  • 1 podľa potreby - mlieko
  • 2 strúčiky - cesnak
  • 1 podľa chuti - soľ
  • 1 podľa chuti - mleté čierne korenie
  • 1 podľa chuti - kurkuma
  • 1 polievková lyžica - mletá červená paprika
  • 1 ks - bobkový list
  • 1 ks - šľahačková smotana
  • 1 podľa chuti - horčica
  • 1 ks - cibuľa strednej veľkosti
  • 2 polievková lyžica - maslo alebo olivový olej
  • 1 podľa chuti - celá alebo drvená rasca
  • 2-3 polievková lyžica - hladká špaldová (hladká) múka
  • 500 g - kuracie srdiečka
Poslať ako nákupný zoznam

Fantastické kuracie srdiečka na smotane, jednoduchý RECEPTAutor - Nela

Fantastické kuracie srdiečka na smotane - postup receptu

Ingrediencie: cca 500 g kuracie srdiečka (najlepšie) chladené, 2 polievkové lyžice masla (olivového oleja), 1 ks cibuľa strednej veľkosti, 2 strúčiky cesnaku (podľa chuti) na dochutenie: 1 polievková lyžica mletej červenej papriky, soľ, mleté čierne korenie, celá (drvená) rasca - podľa chuti, trochu kurkumy (výborná na kĺby, pôsobí aj protizápalovo), 1 ks bobkový list, horčica (môžeme aj vynechať) na smotanovú zálievku: 1 ks šľahačková smotana (180-250 ml podľa balenia), 2-3 zarovnané polievkové lyžice hladkej špaldovej (hladkej) múky, mlieko - podľa potreby pri bezlepkovej verzii zvolíme namiesto múky 2 malé lyžičky Solamylu (prípadne, podľa potreby)

Tip pre vás

[Účinný respirátor ORJIN FFP2. AKCIA! Pri balení 10ks, bavlnené rúško ZDARMA - online kúpiť tu]

  1. Na prípravu tejto pochúťky zvolíme srdiečka chladené (budú omnoho chutnejšie), môžeme použiť aj kuracie srdiečka mrazené.
  2. Kuracie srdiečka umyjeme a osušíme. Odstránime mastnejšie časti, aj bielu aortu. Rozkrojíme napoly, alebo krájame na kolieska.
  3. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno. Na masle (oleji) cibuľu orestujeme do sklovita. Pridáme mletú červenú papriku, premiešame.
  4. Pridáme kuracie srdiečka, ktoré orestujeme, aby sa zatiahli, zblednú. Dochutíme korením, premiešame a prikryjeme pokrievkou. 
  5. Na jemnom stupni dusíme srdiečka 5 minút, pustia vlastnú šťavu. Tak ich podlejeme trochou horúcej vody a dusíme do polomäkka.
  6. Tak pridáme roztlačený cesnak a kuracie srdiečka dusíme do mäkka. Pripravíme smotanovú zálievku, ktorú prilejeme k srdiečkam.
  7. Smotanovú zálievku môžeme do omáčky aj precediť, aby sme nemali hrudky. Omáčku povaríme približne 10 minút, aby zhustla. 
  8. Srdiečka na smotane dochutíme horčicou, prípadne dosolíme. Ak je omáčka hustá, pridáme mlieko, keď riedka, ešte ju zahustíme.

Tip Dobrej kuchyne: Delikátne kuracie srdiečka na smotane podávame s parenou knedľou, obľúbenými cestovinami, alebo aj s domácimi haluškami. Môžeme pridať aj nakrájanú petržlenovú vňať. 

Prajeme vám dobrú chuť.

Vyskúšajte aj najlepšia restovaná kuracia pečeň, top recept kuchyne portálu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče