AMC
Nákupný zoznam

Fantastické lasagne bez varenia lasagní, top RECEPT

30.11.2020 | Autor: Nela

Fantastické lasagne bez varenia lasagní. Top recept z dielne webu Dobrá kuchyňa. Zaručene si pochutíte.

Vynikajúce talianske lasagne bez varenia lasagní - jednoduché a chutné

Jednoduché klasické lasagne bez bešamelu. Máte chuť na výborné talianske lasagne? Vyskúšajte tento náš jednoduchý recept. Lasagne sú odľahčené, bez bešamelovej omáčky, s mletým mäsom, plné paradajok. Cesto na lasagne nie je potrebné ani predvárať. K vareniu omáčky môžete pridať aj dve plné hrste nastrúhanej cukety, ale aj mrkvy, lasagne budú ľahšie stráviteľné.

Obľubujete lasagne, ale ich príprava vás neláka? Pripravte si lasagne s nami, ktorých príprava vám nezaberie veľa času, recept vhodný aj pre začiatočníkov. Varte s nami jednoducho a chutne, varte s Dobrou kuchyňou.

Aby sa lasagne podarali je dôležité, aby pláty mali dostatok paradajkovej omáčky, neboli suché. Vtedy budú domáce lasagne dokonalé, šťavnaté. Dobrú chuť vám želáme.

Vyskúšajte aj paradajkovú polievku najlepšia klasická paradajová polievka, jednoduchá a chutná

Fantastické klasické lasagne, ktoré musíte vyskúšať

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas zapekania lasagní: 30 minút
  • Počet porcií: 4-5

Chcete si pripraviť domáce lasagne, ale neviete ako na to? Dobrá kuchyňa vám ponúka úplne jednoduchý recept na fantastické lasagne, ktoré si určite obľúbite. U nás doma patria medzi tie najlobľúbenejšie jedlá. 

Pripravili sme pre vás recept na fantastickú paradajkovú omáčku

Jednoduché lasagne bez bešamelu

(Na 4-5 porcií)


Ingrediencie

  • 3 strúčiky - cesnak
  • 1 podľa chuti - kurkuma
  • 1 polievková lyžica - mletá červená paprika
  • 1000 g - paradajkové pyré
  • 1 ks - väčšia cibuľa
  • 100-150 g - obľúbený syr
  • 3 polievková lyžica - olivový olej alebo olej
  • 1 podľa chuti - čerstvá alebo sušená bazalka
  • 12 ks - pláty lasagní
Poslať ako nákupný zoznam



Fantastické lasagne bez varenia lasagní, top RECEPTAutor - Nela

Najlepšie lasagne bez varenia lasagní - postup receptu

Ingrediencie: 500 g mleté mäso (½ hov. mäsa a ½ bravč. mäsa alebo 500 g hovädzieho či bravčového mäsa), 12 plátov cesta na lasagne2 ks paradajkové pyré (500+500 g), 1 ks väčšia cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 3 polievkové lyžice olivového oleja (oleja), 100-150 g tvrdý syr (iný obľúbený syr, napr. mozarella) na dochutenie: soľ, drvená rasca, kurkuma (fantastická na kĺby, pôsobí aj protizápalovo), mleté čierne korenie, sušená alebo čerstvá bazalka - podľa chuti, 1 polievková lyžica mletej červenej papriky

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Cibuľu si očistíme, nakrájame nadrobno, na oleji orestujeme do sklovita.
  2. Pridáme pomleté mäso podľa výberu. Môžeme bravčové, aj hovädzie mäso.
  3. Mäso orestujeme, aby sa zatiahlo. Tak ho prikryjeme, aby pustilo vlastnú šťavu.
  4. Pridáme korenie podľa chuti - soľ, korenie, rascu, kurkumu, bazalku, papriku.
  5. Pridáme paradajkové pyré. Na prípravu môžeme zvoliť aj polené paradajky.
  6. Prilejeme 0,5 l horúcej vody, roztlačený cesnak a dusíme ďalších 20 minút.
  7. Do pekáča cca 25x18 si nalejeme varešku omáčky, aby pokryla celý pekáč.
  8. Poukladáme pláty cesta, nesmú sa prekrývať. Polejeme ďalšou omáčkou.
  9. Postupne ich prekladáme. Vzniknú nám 4 vrstvy. Nakoniec ukončíme omáčkou.
  10. Lasagne pečieme pri teplote 170 oC cca 30 minút. Tak ich posypeme syrom.
  11. Potom lasagne ešte dopekáme 10 minút, syr sa roztopí a získa zlatistú farbu.

Tip Dobrej kuchyne: Na prípravu lasagní môžeme zvoliť mix bravčového a hovädzieho mletého mäsa, môžeme použiť aj samostatne mäso hovädzie, ale aj bravčové.

Dobrú chuť želáme.

Vybrali sme pre vás originál lasagne bez bešamelu, jednoduchý recept kuchyne portálu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty