Najlepšie kváskové linecké koláčiky, osvedčený recept. Linecké koláčiky patria medzi najlobľúbenejšie slovenské vianočné koláče. Dnes si pre vás Dobrá kuchyňa pripravila recept z kvásku - fantastické kváskové linecké koláčiky, ktoré chutia úžasne. Nech sa páči, inšpirujte sa.
Klasické linecké koláčiky najlepšie tradičné linecké koláčiky, mamkin osvedčený recept
Kváskujete? Dnes máme pre vás chutnú novinku. Vynikajúce kvaskové linecké koláčiky, recept so značkou Dobrá kuchyňa. Zdravšie kváskové maškrtenie.
Ražný kvások je veľmi zdravý a v poslednej dobe sa teší v našich rodinách veľkej obľube. Stále hľadáte nové a overené recepty z kvásku? Vyskúšajte naše kváskové linecké koláčiky zo špaldovej múky, ktoré vám určite zachutia. Skvelé kváskové linecké koláčiky so značkou Dobrá kuchyňa.
Výhodou lineckých koláčikov je, že si ich môžeme pripraviť v predstihu a uskladniť v dóze. Vydržia naozaj veľmi dlho. Potom si stačí iba zaželať šťastné, veselé a sladké Vianoce.
Naše linecké koláčiky sú zdravšie, pretože sú zo špaldovej múky, ktorá je výživnejšia, zvolili sme aj tradičné maslo. Citrónová alebo pomarančová kôra suché koláčiky nádherne prevonia. Upečte si s nami tradičné vianočné koláčiky. Keď si ich nádherne ozdobíte, váš sviatočný stôl v kruhu rodiny bude dokonalý.
Zdravšie pečenie s Dobrou kuchyňou.
Rodinný vianočný recept hneď mäkké špaldové medovníky. A tu je recept na linecké kolieska. Tu je aj starý recept na linecké cesto. Tu je aj náš recept na maslové linecké cesto.
(Na 30 ks zlepených koláčikov)
Ingrediencie na kváskové linecké cesto: 120 g ražný kvások, 300 g hladká špaldová (hladká) múka, 200 g maslo (Palmarín), 2 ks žĺtok, 100 g pomletý trstinový cukor alebo práškový cukor, 2 ks vanilínový cukor, citrónová alebo pomarančová kôra (podľa chuti), štipka soli na lepenie: menší pohár hustejšieho lekváru alebo džemu (najlepšie domáceho) na zdobenie: pomletý trstinový cukor alebo práškový cukor zmiešaný s vanilínovým cukrom
Tip pre vás
Tip Dobrej kuchyne: Linecké koláčiky, ktoré sme si zdobili čokoládovou polevou je vhodné skladovať v chlade. Keď koláčiky odležia aspoň zopár dní, chutia ešte lepšie.
Sladké kváskové maškrtenie.
Vyskúšajte aj fantastické linecké koláčiky, tradičný recept portálu Ženy v meste
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.