Nákupný zoznam

Úžasné kváskové linecké koláčiky, jednoduchý RECEPT

17.12.2020

  • 5.0/5

Zdravé kváskové linecké koláčiky. Jednoduchý recept pre celú rodinu so značkou Dobrá kuchyňa.

Vynikajúce kváskové linecké koláčiky

Najlepšie kváskové linecké koláčiky, osvedčený recept. Linecké koláčiky patria medzi najlobľúbenejšie slovenské vianočné koláče. Dnes si pre vás Dobrá kuchyňa pripravila recept z kvásku - fantastické kváskové linecké koláčiky, ktoré chutia úžasne. Nech sa páči, inšpirujte sa.

Klasické linecké koláčiky najlepšie tradičné linecké koláčiky, mamkin osvedčený recept

Fantastické kváskové linecké koláčiky, ktoré musíte vyskúšať

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Čas odležania (kvasenia) cesta: 2 hodiny
  • Čas pečenia: 8-10 minút
  • Počet kusov: cca 30 zlepených koláčikov (podľa veľkosti)

Kváskujete? Dnes máme pre vás chutnú novinku. Vynikajúce kvaskové linecké koláčiky, recept so značkou Dobrá kuchyňa. Zdravšie kváskové maškrtenie.

Ražný kvások je veľmi zdravý a v poslednej dobe sa teší v našich rodinách veľkej obľube. Stále hľadáte nové a overené recepty z kvásku? Vyskúšajte naše kváskové linecké koláčiky zo špaldovej múky, ktoré vám určite zachutia. Skvelé kváskové linecké koláčiky so značkou Dobrá kuchyňa.

Výhodou lineckých koláčikov je, že si ich môžeme pripraviť v predstihu a uskladniť v dóze. Vydržia naozaj veľmi dlho. Potom si stačí iba zaželať šťastné, veselé a sladké Vianoce. 

Naše linecké koláčiky sú zdravšie, pretože sú zo špaldovej múky, ktorá je výživnejšia, zvolili sme aj tradičné maslo. Citrónová alebo pomarančová kôra suché koláčiky nádherne prevonia. Upečte si s nami tradičné vianočné koláčiky. Keď si ich nádherne ozdobíte, váš sviatočný stôl v kruhu rodiny bude dokonalý.

Zdravšie pečenie s Dobrou kuchyňou.

Rodinný vianočný recept hneď mäkké špaldové medovníky

Zdravé kváskové linecké koláčiky zo špaldovej múky

(Na 30 ks zlepených koláčikov)


Ingrediencie

  • 1 štipka - soľ
  • 3 ks - vanilínový cukor
  • 120 g - ražný kvások
  • 100+50 g - práškový cukor alebo pomletý trstinový cukor
  • 300 g - hladká špaldová (hladká) múka
  • 2 ks - žĺtok
  • 1 podľa chuti - citrónová alebo pomarančová kôra
  • 1 pohár - hustý džem alebo lekvár
  • 200 g - maslo alebo Palmarín
Poslať ako nákupný zoznam

Úžasné kváskové linecké koláčiky, jednoduchý RECEPTAutor - Nela

Najlepšie kváskové linecké koláčiky - postup receptu

Ingrediencie na kváskové linecké cesto: 120 g ražný kvások, 300 g hladká špaldová (hladká) múka, 200 g maslo (Palmarín), 2 ks žĺtok, 100 g pomletý trstinový cukor alebo práškový cukor, 2 ks vanilínový cukor, citrónová alebo pomarančová kôra (podľa chuti), štipka soli na lepenie: menší pohár hustejšieho lekváru alebo džemu (najlepšie domáceho) na zdobenie: pomletý trstinový cukor alebo práškový cukor zmiešaný s vanilínovým cukrom

Tip pre vás

[Účinný respirátor ORJIN FFP2. AKCIA! Pri balení 10ks, bavlnené rúško ZDARMA - online kúpiť tu]

  1. Do zmäknutého masla zapracujeme žĺtky. Pridáme ražný kvások, pomletý trstinový (práškový) cukor, vanilínový cukor, soľ, ale aj kôru z citróna, ktorú si nastrúhame.
  2. Postupne zapracujeme múku. Vypracujeme bochník, zabalíme do fólie, necháme v chlade odpočívať 2 hodiny. Vykvasené cesto rozdelíme na dve časti, vyvaľkáme.
  3. Na pomúčenej doske (aby sa nám cesto nelepilo) si cesto vyvaľkáme na hrúbku približne 4 mm. Ak chceme linecké koláčiky hrubšie, môžeme aj na 5 až 6 mm.
  4. Z vyvaľkaného cesta si formičkami vykrajujeme rôzne obľúbené tvary. Netreba zabúdať, že ak chceme koláčiky spájať lekvárom, potrebujeme párny počet tvarov.
  5. Na plech vystlaný papierom na pečenie (plech si môžeme vymastiť aj tukom) ukladáme jednotlivé kúsky, nie blízko seba. Linecké koláčiky pečením trochu narastú.
  6. Linecké koláčiky z kvásku pečieme pri teplote 180 oC približne 8-10 minút, podľa potreby, sledujeme ich. Končeky koláčikov by mali mať takú jemne ružovkastú farbu.
  7. Upečené linecké kúsky spájame džemom alebo lekvárom. Najlepšie je zvoliť hustý domáci, vynikajúci je slivkový, malinový, jahodový, aj pikantnejší ríbezľový.
  8. Kváskové linecké koláčiky môžeme obaľovať v pomletom trstinovom cukre (práškovom cukre) zmiešaným s vanilínovým cukrom. Môžeme zdobiť aj čokopolevou.

Tip Dobrej kuchyne: Linecké koláčiky, ktoré sme si zdobili čokoládovou polevou je vhodné skladovať v chlade. Keď koláčiky odležia aspoň zopár dní, chutia ešte lepšie.

Sladké kváskové maškrtenie.

Vyskúšajte aj fantastické linecké koláčiky, tradičný recept  portálu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče